Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige FACT

Dienstverband

i.o

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Venray

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige heb jij een zelfstandige, uitdagende baan met veel vrijheid!

De geestelijke gezondheidzorg is volop in beweging. De forse uitdaging die voor ons ligt is het versterken van het zorgstelsel en de kwaliteit van de zorg. Tegelijkertijd willen we de zorg betaalbaar houden. Dat kan alleen wanneer we bereid zijn om met andere ogen te kijken. Om te zoeken naar kansen, mogelijkheden en nieuwe manieren van werken.

Een ‘andere ggz’ vraagt om nieuwe initiatieven. Een oplossing zit niet altijd in medicijnen of een opname. We nemen de ruimte voor niet-medische oplossingen, techniek en virtuele kansen. Want ook techniek kan enorm helpen. Daarom bedenken we nieuwe zorgconcepten, organiseren onszelf in wendbare eenheden en zoeken we hechte samenwerking - binnen én buiten de zorg. Gewoon anders, maar eigenlijk heel normaal!

Werken aan een nieuwe, andere ggz vraagt om flexibele en wendbare collega’s met lef, die samen met ons nieuwe wegen in willen slaan. Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige heb jij een zelfstandige, uitdagende baan met veel vrijheid.

Wat maakt jouw functie gewoon anders?

 • Ten eerste: geen dag binnen Vincent van Gogh en FACT is hetzelfde.
 • Je werkdag begint met het bespreken van de caseload met collega’s, jullie gezamenlijke cliënten (shared caseload) en nieuwe cliënten komen aan bod, dit aan de hand van een FACT-bordoverleg/MDO, jullie stemmen de acties af en verdelen deze.
 • Daarna ga je een afwisselende dag tegemoet. Deze kan bestaan uit huisbezoeken, een rondetafeloverleg waar je collega’s uit het netwerk zoals thuiszorg, politie, gemeente en woningbouwvereniging ontmoet, een collegiaal overleg, een intakegesprek en/of een behandelevaluatie of je gaat in gesprek met bijvoorbeeld een apotheek.
 • Bij een crisismelding ben je in staat prioriteiten te stellen en adequaat te handelen.
 • Aan het einde van de dag heb je veel goede dingen in werking gezet en is het je gelukt om de administratie weg te werken. In deze functie is het veel improviseren en doe jij je best om dingen gedaan te krijgen.

Wat maakt jou gewoon anders?

 • Omdat geen dag hetzelfde is, is het belangrijk dat schakelen voor jou geen enkel probleem is.
 • Je bent een enthousiaste collega, ambitieus en in staat om te improviseren.
 • Je hebt een verpleegkundige opleiding met een BIG-registratie, aangevuld met de opleiding SPV of ben je hiermee bijna klaar.
 • Je hebt een zelfstandige houding, maar gaat het samenwerken je ook gemakkelijk af. Je bent ook een teamplayer.
 • Je bent in het bezit van een gezonde dosis sensitiviteit, flexibiliteit en een goede zelfreflectie.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt dagelijks de beschikking over een auto.

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende en fijne werkomgeving waarin we je uitnodigen om mee te denken aan nieuwe innovaties. Op die manier laten we kwaliteit groeien en houden we de zorg betaalbaar.
 • Een werkgever die een langdurige samenwerking beoogt. Je krijgt een contract aangeboden voor onbepaalde tijd met de mogelijkheid om parttime te werken voor 32 uur in de week.
 • Een passend salaris FWG 60 conform CAO GGZ.
 • Vincent van Gogh organiseert de zorg graag klein. Dat betekent: kleine eenheden, met zelfsturende teams. Hierbij is jouw autonomie in teamverband vanzelfsprekend. Daarnaast werken we in zelfsturende teams waardoor we vertrouwen tonen in onze medewerkers.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
We vinden het belangrijk dat je zelf ook in balans blijft. Dit ondersteunt Vincent van Gogh met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er valt bij ons veel te kiezen, zoals werken in deeltijd en flexibel werken. Met FiscFree kun je producten en diensten met 40% fiscaal voordeel aanschaffen. Andere voorbeelden van onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn 100% betaald zorgverlof, een collectieve zorgverzekering, ouderschapsverlof en goede regelingen voor pensioen en reiskosten.

Waarom werken binnen het FACT-team?
F-ACT (flexible assertive community treatment) verleent ambulante specialistische, multidisciplinaire psychiatrische zorg aan mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). Het doel is het leveren van goede zorg gericht op herstel en maximale participatie in de samenleving. F-ACT werkt vanuit de overtuiging dat herstel haalbaar is, dat de kans op herstel het grootst is als je direct de juiste zorg krijgt in  de context van de persoonlijke situatie. F-ACT gaat uit van een presente houding en richt zich integraal op wat speelt en/of relevant is voor de cliënt en hun betrokkenen. Ons uitgangspunt is dat de cliënt meer regie krijgt, met integrale ondersteuning van zijn naastbetrokkenen en samen met andere (wijk)organisaties rondom de cliënt. Wij richten ons op: crisishantering, behandeling, rehabilitatie en persoonlijk herstel.

FACT =
Deskundig: In psychiatrische zorg aan mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA), dit volgens de huidige 'state of the art'.
Betrokken: Bij onze cliënten, naasten en de samenleving.
Flexibel: Onze flexibiliteit stelt ons in staat om zorg op maat te bieden, te anticiperen op de veranderende omgeving en slimme samenwerkingen te organiseren.
Innovatief: Zichtbaar vernieuwend in onze werkwijze, wij leveren een bijdrage aan het verbeteren van de ggz.

Daarbij streven we permanent naar openheid en goede samenwerking in de vragen van onze cliënten en hun omgeving. Er wordt nauw samengewerkt met de klinische teams, verslavingszorg, IHT/crisisdienst bij zorgopschaling en met teams die werken met de FACT-methodiek. Aan de patiënten wordt een samenhangend aanbod aangeboden dat in overleg wordt afgestemd met de patiënt, de naastbetrokkenen en de ketenpartners.

Solliciteren?
Hebben wij jou interesse gewekt? Stuur ons dan je cv en een korte motivatie voor 20 februari 2020, via het mailadres: werken@vvgi.nl. We vragen je om hierbij 2019SPV1612 als referentie op te nemen.