Mondriaan zoekt een

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige / HBO verpleegkundige met ambitie bij Radix Ambulant - Forensische Zorg

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Radix Ambulant gaat uitbreiden en daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste sociaal psychiatrisch verpleegkundige of ambitieuze HBO verpleegkundige die de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige wilt volgen (32-36 uur per week). Als je stevig in je schoenen staat, initiatiefrijk bent en houdt van afwisseling en uitdaging, dan is dit de juiste rol voor jou en maken wij graag kennis met jou!

We zoeken verpleegkundigen die herstellen wat niet te repareren lijkt.

Past deze functie bij jou?
Radix behandelt patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict recidive-risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. De samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik staat hierbij centraal.

Radix Ambulant werkt in de gehele regio Zuid Limburg, Parkstad, Maastricht en Sittard. Het ambulante team is werkzaam in een aan hun toegewezen regio.

Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen.

Een jong en ambitieus team zorgt voor de begeleiding, behandeling en verpleegkundige zorg. Je werkt uitvoerend mee als verpleegkundige, waar nodig stuur je bij en deel je inzichten met het team.

Wat ga je onder andere nog meer doen?
 • Opstellen en coördineren van het integrale zorgproces voor toegewezen patiënten die intensieve complexe zorg nodig hebben.
 • Je draagt zorg voor de begeleiding bij overige sociaal maatschappelijke problematiek.
 • Je intervenieert in crisissituaties.
 • Je coacht collega's en participeert in beleidsontwikkelingen.
Voldoe je als verpleegkundige aan de toelatingseisen voor de post-hbo opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) en heb je de ambitie om deze opleiding te volgen?
Je kunt dan starten in de functie van sociaal psychiatrisch verpleegkundige in opleiding. Je volgt de SPV-opleiding dan op een zo kort mogelijke termijn. De opleidingskosten en reiskosten worden volledig vergoed door Mondriaan, met 5 uur compensatie in tijd op een lesdag. Hbo verpleegkundigen worden direct toegelaten, mbo verpleegkundigen met minimaal 2 jaar ervaring kunnen een toelatingsassessment doen.

Wat zeggen onze medewerkers?
"Werken in de Forensische Zorg betekent dat je nooit stilstaat op persoonlijk en professioneel vlak", zegt Simone, GZ-psycholoog bij Radix. "Er zijn tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, dat maakt het werken leuk!" Omdat het werkveld zo breed is, is het aanbod van studie- en doorgroeimogelijkheden dat ook. Dat en natuurlijk mijn interesse voor de doelgroep maken dat ik heb gekozen voor de Forensische Zorg!"

Functie-eisen
Dit neem je mee
 • Je hebt de opleiding tot SPV of hbo Verpleegkunde afgerond en je bent BIG-geregistreerd.
 • Je staat stevig in jouw schoenen en hebt een flexibele werkhouding richting de behandeling van patiënten met (complexe) psychische en/of psychiatrische problematiek.
 • Je bent in staat om overzicht te houden c.q. prioriteiten te stellen als het gaat om jouw werktaken en het werkproces.
 • Je werkt zelfstandig maar bent ook vaardig in het samenwerken met verschillende disciplines.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je hebt een geldig rijbewijs.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.026,-- en maximaal € 4.717,-- (FWG 60 - CAO GGZ, kernfunctie sociaal psychiatrisch verpleegkundige). Mocht je als verpleegkundige voldoen aan de toelatingseisen voor de post-hbo opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) dan kun je binnen Mondriaan starten als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in opleiding. Het salaris bedraagt dan minimaal € 2.746,-- en maximaal € 3.755,-- (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie GGZ Verpleegkundige 1). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Margot Habets, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-13205993.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.