Mondriaan zoekt een

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige PsyQ

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor PsyQ in Maastricht zoeken we een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (24-36 uur p.w). De behandeling van onze patiënten vindt ambulant plaats. Jij bent hun eerste aanspreekpunt, geeft uitvoering aan het behandelplan, onderhoudt contacten met de naasten en neemt deel aan de patiëntbesprekingen.

De doelgroep waar je het meest mee in aanraking komt zijn patiënten met een depressie of bi-polaire stoornis. In het kader van landelijke maar ook interne ontwikkelingen kan het ook voorkomen dat je betrokken wordt bij de behandeling van patiënten met andere voorkomende stoornissen binnen PsyQ.

Past deze functie bij jou?
PsyQ is een samenwerkingsverband van een aantal GGZ-organisaties: Parnassia Groep, Lentis, en Mondriaan. Het zorgaanbod van PsyQ wordt landelijk aangeboden, er zijn meer dan 30 vestigingen. Binnen Mondriaan bieden wij op de locaties Heerlen en Maastricht specialistische behandeling voor de 10 meest voorkomende psychische aandoeningen, overeenkomstig de laatste inzichten en richtlijnen. Met het behandelprogramma Depressie onderscheiden en positioneren wij ons binnen de regio. Het kwalitatief hoogwaardige programma heeft als fundament de multidisciplinaire richtlijn Depressie (Trimbos, 2013) en bipolaire stoornissen, tevens zijn wij deelnemer van Kenbis (kenniscentrum bipolaire stoornissen). Onze medewerkers hebben een actieve rol als het gaat om het verder operationaliseren en implementeren van onze missie en visie. Een prettig werkklimaat is hierbij belangrijk, daar wordt door enthousiaste medewerkers samen vorm aan gegeven. We hechten veel waarde aan transparantie van beleid, openheid en betrokkenheid en we stimuleren creatieve verbeterideeën.

Wat ga je doen?
 • Als SPV/ casemanager uitvoering geven aan de behandeling onder regie van de regiebehandelaar;
 • Het onderkennen van sociaal- psychiatrische problematiek in combinatie met voorkomende psychopathologie;
 • Het geven van psycho-educatie aan patiënten en zijn naasten;
 • Het interveniëren bij crisissituaties;
 • Het onderhouden van contacten met verwijzers en familie;
 • Het deelnemen aan het multidisciplinair overleg;
 • Het opstellen en onderhouden van behandelplannen;
 • Het uitvoeren van administratieve en registratieve werkzaamheden.

Dit neem je mee
 • Je bent een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en hebt een BIG-registratie;
 • Je hebt affiniteit en/of ervaring met de complexe doelgroep;
 • Je bent een enthousiaste, zelfstandige, verantwoordelijke, stressbestendige en flexibele SPV-er met kennis van de sociale kaart;
 • Je bent proactief en gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie en je hebt de vaardigheid om met andere disciplines samen te werken.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €4.108,-- en maximaal €5.335,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 60 - CAO GGZ, kernfunctie sociaal psychiatrisch verpleegkundige). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten Vanwingh (RVE manager), bereikbaar op het nummer: 06-13033268

Solliciteren kan tot 20 juni 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.