Dichterbij zoekt een

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) gezocht voor de locatie Heerlen

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Gennep Heerlen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Ben jij als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige op zoek naar een goede werk-privé balans? Als SPV bij STEVIG bepaal je zelf je werktijden en draai je geen crisisdiensten buiten kantoortijd.

Grondigheid, dat is waar STEVIG voor staat. Waar de reguliere zorg voor onze cliënten ophoudt, pak jij door als ervaren en specialistische SPV. Help jij cliënten en verwijzers net dat stapje verder? Bekijk dan onze vacature

 

Wat ga je doen

Je bent als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige de eerste persoon bij STEVIG met wie de cliënt contact maakt. Een belangrijk moment voor de start van de behandeling en het vertrouwen van de cliënt. Naast de screening die hierop volgt, lever je een bijdrage aan de diagnostiek. Vanuit de diagnose stel je samen met het netwerk en de betrokken in- en externe hulpverleners van de cliënt een behandelplan op, met als doel dat hij de grip over zijn/haar eigen leven zoveel mogelijk terug krijgt. Tijdens de behandeling houd je nauwlettend in de gaten hoe de behandeling verloopt en hoe het met de cliënt gaat. Met je enthousiasme en professionaliteit weet je de cliënt te stimuleren om stapjes te zetten in zijn/haar ontwikkeling.

 

Met wie ga je dat doen

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Daarnaast heb je goed contact met verwanten en overleg je met de behandelaren en extern betrokken hulpverleners over wat de cliënt nodig heeft en welke behandelingen ingezet gaan worden. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters. Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Je krijgt de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

 

Waar ga je dat doen

Op de locatie in Heerlen heten we jou van harte welkom! Wij helpen je graag bij het onderzoeken van je mogelijkheden en ontwikkelen van jouw talenten.

 

Zo werken wij

STEVIG is één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en onderdeel van Dichterbij. Wij helpen mensen met een licht verstandelijke beperking en een gedragsstoornis. Onze cliënten hebben vaak niet de juiste zorg kunnen vinden, omdat zij zowel bij de verstandelijk gehandicaptenzorg, de verslavingszorg als de GGZ niet op hun plek zijn. Wij behandelen juist deze groep cliënten. Thuis of op een van onze locaties in Noord-Brabant, Limburg of het rijk van Nijmegen. Onze werkwijze kenmerkt zich door deskundigheid, toegankelijkheid, grondigheid en betrokkenheid.

 

Dit ben jij

 • Je hebt een hbo-diploma en bent een gediplomeerd Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige met kennis van psychiatrische ziektebeelden en/of forensische problematiek
 • Je hart gaat uit naar het werken met cliënten met een licht verstandelijke beperking en complexe gedragsproblematiek
 • Je bent in staat systemisch en outreachend te werken en overzicht te houden in vaak zeer ingewikkelde hulpverleningssystemen waarbij je met tegengestelde belangen en weerstanden weet om te gaan
 • Je bent op de hoogte van behandel- en hulpverleningsmogelijkheden aan onze doelgroep of bent bereid hierin te leren

 

Dit krijg je ervoor terug

 • Goede werk/privébalans, je hoeft geen crisisdienst buiten kantoortijd te draaien
 • 24 - 36 uur werkplezier per week en een contract voor onbepaalde tijd
 • Zelf je werktijdenen bepalen, bijvoorbeeld administratieve taken vanuit huis uit te voeren
 • Een werkplek waar je je specialisme verder mag ontwikkelen en waar gekeken wordt naar je talenten
 • Een sfeer waarin eigen initiatief en creativiteit worden gewaardeerd
 • Je krijgt een uitgebreide inwerkperiode. Er is veel aandacht voor je landing in de organisatie
 • Je ontvangt een telefoon en laptop
 • Salaris conform CAO-Gehandicaptenzorg FWG 55/60 met een minimum van € 2.938,- en een maximum van € 4.905,- bruto per maand, gebaseerd op 36 uur per week. Inschaling geschiedt op basis van kennis en ervaring
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantietoeslag
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris

 

 

Interesse?

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Huub Verrijt via telefoonnummer 06-51886375. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij via 088-7540060 of via wervingsbureau@stevig.nl.

Solliciteren kan via de website van STEVIG, waar je via het sollicitatieformulier je cv en brief kan uploaden. Je maakt daarmee tevens een account/portaal aan, waarin je je sollicitatie kunt volgen. Je vindt het sollicitatieformulier via onderstaande link:

https://www.stevig.nl/werken-bij/spver-heerlen