Mondriaan zoekt een

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) of SPV i.o bij Verslavingszorg

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Mondriaan Verslavingszorg zoekt een enthousiaste SPV'er (32-36 uur p.w.). Pak jij het voortouw, schakel je snel en neem je initiatief? Heb je veel affiniteit met deze complexe maar boeiende doelgroep of (nog) niet en ben je er juist nieuwsgierig naar? Kom kennismaken, we vertellen je graag meer!

Past deze functie bij jou?
Werken bij Mondriaan Verslavingszorg (sector Selectieve Zorg) betekent werken binnen een dynamische verslavings-zorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de diversiteit van problematiek en behandeling, hulp- en dienstverlening, is Mondriaan VZ een veelzijdige werkgever. Wij bieden hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken en we zoeken naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch en/of in deeltijdbehandeling zijn.

Wat ga je doen?
 • Als behandelaar/casemanager geef je uitvoering aan de behandeling en begeleiding bij verslavings-gerelateerde problematiek. Dit doe je onder de regie van de hoofdbehandelaar;
 • Je onderkent sociaal psychiatrische problematiek in combinatie met verslaving bij cliënten en motiveert hen om hulpverlening te aanvaarden;
 • Je intervenieert bij crisissituaties bij cliënten met verslavingsproblematiek en psychopathologie;
 • Je onderhoudt contacten met verwijzers, neemt deel aan patiëntbesprekingen en je voert hulpverleningsplannen uit;
 • Daarnaast verricht je administratieve en registratieve werkzaamheden mbt je eigen caseload.
 • De mogelijkheid bestaat om te participeren binnen de spoedeisende 24 uurs psychiatrie (SEP).
Als je stevig in je schoenen staat, initiatiefrijk bent en houdt van afwisseling, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige krijg je een uitdagende baan in de verslavingszorg/psychiatrie. Er is ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. Je gaat aan de slag met een eigen caseload. Samen met je team stem je de werkzaamheden af en, waar nodig, trek je samen op. Je bent veel buiten kantoor te vinden en plant je eigen agenda.

Dit neem je mee
Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige heb je affiniteit en ervaring in de Verslavingszorg, bij voorkeur in de ambulante hulpverlening. Je bent een enthousiaste, zelfstandige, stressbestendige en flexibele verpleegkundige met kennis van de sociale kaart. Ook ben je proactief en gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie. Je hebt de vaardigheid om met alle disciplines samen te werken.

Mocht je een BIG geregistreerde verpleegkundige zijn met ervaring binnen de GGZ en Verslavingszorg, en bereid zijn de opleiding tot SPV te doen, dan nodigen we je ook van harte uit om te reageren.

En verder:
 • Je hebt de opleiding tot SPV afgerond en beschikt natuurlijk over een BIG-registratie;
 • Je hebt ervaring met crisisinterventie;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:

 • We bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract;
 • Het salaris bedraagt (afhankelijk van opleiding en ervaring) minimaal € 3.026-- en maximaal € 4.717,-- (FWG 60 - CAO GGZ, kernfunctie sociaal psychiatrisch verpleegkundige). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen Jenny Conraads, manager Bedrijfsvoering, bereikbaar op het nummer: 06-34372677 of met Jolanda Hartman, zorgcoördinator, 088-5067700.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 10 juni 2022 via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.Assessment?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.