Ministerie van Justitie en Veligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen zoekt een

Sociaalpsychiatrisch verpleegkundige

Dienstverband

Onbepaalde tijd
24-36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Overige

Functieomschrijving
Bij de penitentiaire inrichting Sittard werk je in een bijzondere setting met een uitdagende doelgroep. Als sociaalpsychiatrisch verpleegkundige bied je een toekomstperspectief aan gedetineerden die kampen met complexe psychiatrische problematiek én die een delict hebben gepleegd of daarvan verdacht worden. Jij kunt het verschil maken, zowel voor de gedetineerden als de samenleving waarin zij straks terugkeren.

De Dienst Justitiële Inrichtingen ziet in de penitentiaire inrichtingen een groot aantal gedetineerden met comorbide problematiek. Een goede doorzorg en ketensamenwerking met andere instanties is dan ook belangrijker dan ooit. Want een deel van de gedetineerden zit vrij kort in detentie, terwijl de problematiek vaak chronisch is. Dit vraagt om een langduriger begeleidings- en behandelingstraject. En daar kom jij in beeld.

Als SPV-er richt je je op de continuïteit van de zorg,  je vormt de schakel in zorg tussen buiten en binnen en opnieuw naar buiten.  De ketenaanpak in combinatie met zorg voor de gedetineerde, vanuit kennis en kunde van psychopathologie maar ook vanuit de ambulante psychiatrie netwerken betrokken bij de verschillende doelgroepen patiënten, zorgen voor een unieke aanpak.

Het contact opbouwen met de gedetineerde en mede inschatten van de benodigde vorm van begeleiding en behandeling in de periode van resocialisatie en aansluitend aan detentie zijn kerntaken.

Wij zoeken een SPV-er die vanuit de aansturing in het Psycho-Medisch-Overleg (PMO) autonoom kan werken en die de oplossingen niet, per definitie, zoekt binnen de bestaande paden.Het begint met het vergaren van informatie betreffende psychiatrisch toestandsbeeld of suïcidaliteit bij inkomst met o.a. informatie vanuit de ketenpartners.

Je kan, en bent gewend om, contactopbouw in je behandelingen centraal te stellen zowel met gedetineerde patiënten als met het netwerk om de gedetineerde patiënt heen. Je kennis en kunde van de overige disciplines en ketenpartners (kennis van de sociale kaart) maken dat je goede toegeleidingen kan uitzetten.

Als  SPV-er werk je onder inhoudelijke aansturing van het PMO/regiebehandelaar.  Vanuit het PMO kun je in samenwerking met de Casemanager  de benodigde (door)zorgtrajecten tijdig voorbereiden en op starten. Daarnaast behoort ook het stellen van indicaties op het gebied van woonvoorzieningen, dagbesteding en zorg (allen vanuit de psychiatrische problematiek) tot je taken.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-diploma verpleegkunde, aangevuld met een afgeronde opleiding sociaalpsychiatrische verpleegkunde.
  • Je bent sterk in contact leggen, opbouwen en samenwerken.
  • Je kunt de samenwerking opzoeken met (nieuwe) externe ketenpartners voor het voortzetten van en/of doorverwijzen naar psychische en psychiatrische zorg.
  • Je hebt ervaring en een netwerk binnen de diverse ambulante psychiatrie zorgaanbieders in Midden- en Zuid-Limburg.
  • Je kunt pionieren, want jouw rol als sociaalpsychiatrisch verpleegkundige is een nieuwe functie binnen de penitentiaire inrichting Sittard.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 24
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
  • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv.

Digitaal solliciteren
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.