Welsun zoekt een

Social worker

Dienstverband

Bepaalde tijd
24-32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Sociaal Werk, Overige

Jouw drive? Verbinden, samenbrengen, stimuleren, grensverleggend werken 
Jouw skills? Analyseren, netwerken, snel schakelen, knopen doorhakken

Ben jij dit dan komen wij graag in contact met jou! 

Welsun zoekt nieuwe collega’s! Jij kunt aan de slag als

social worker
(tussen 24 en 32 uur per week, standplaats Landgraaf)

Wat ga je doen?
Buurtopbouwwerk, ouderenwerk en schuldhulpverlening. Dat zijn de aandachtsgebieden waar wij collega’s voor zoeken. Ben jij een echte verbinder? Als buurtopbouwwerker lever je een bijdrage aan het leefbaar maken en houden van buurten. Je bent het aanspreekpunt voor burgers die hun wijk willen verbeteren en je ondersteunt hen waar nodig. Je zoekt de samenwerking op met diverse instanties en (buurt-)verenigingen en streeft naar het vergroten van de sociale cohesie. Je werkt daarbij graag op tijden die het meest effectief zijn, dus wanneer het nodig is ook ’s avonds of in het weekend.

Ouderenwerk meer iets voor jou? Met jouw warme persoonlijkheid en kennis (én zeker ook een beetje humor) ondersteun jij als ouderenwerker zelfstandig wonende ouderen in Landgraaf. Ouderen die door toenemende problemen even geen vat meer hebben op de inrichting van hun leven. Jij helpt ze een passend hulpaanbod te vinden en zorgt dat ze gebruik gaan maken van bestaande voorzieningen. Hierbij vergeet jij natuurlijk niet dat het belangrijk is dat de oudere daarbij zoveel mogelijk regie houdt over zijn of haar leven.

Schuldhulpverlening jouw ding? De focus ligt daarbij op vroegsignalering en schuldhulpverleningstrajecten. Jouw doel is om de inwoner van Landgraaf weer financieel redzaam te maken. Dit doe je op basis van ons motto ‘voordoen, samendoen, zelf doen’. Jij levert op deze manier een belangrijke bijdrage aan een zo zelfstandig mogelijk leven voor betrokkene.
Dit doe je niet alleen! Samen met de collega’s ga je het team verder vorm geven.

Wie zijn wij?
Welsun is een kleinschalige professionele organisatie voor welzijnswerk voor alle burgers in Landgraaf. Wij onderscheiden ons door korte lijnen met burgers, het maatschappelijke middenveld en ketenpartners. Wij bieden hulp en ondersteuning aan mensen in hun directe woon-en leefomgeving. Binnen Welsun werken betrokken professionals en vrijwilligers allemaal op basis van ons motto ‘voordoen, samendoen, zelf doen’. Wij ondersteunen en stimuleren burgers bij het vinden van antwoorden op hun vragen en het aanpakken van problemen.

Wat bieden wij jou?

 • Onze medewerkers groeien met ons mee. We bieden je ruimte om je te ontwikkelen;
 • Korte lijnen; je schakelt snel met de juiste persoon binnen en buiten onze organisatie;
 • Het betreft een dienstverband voor bepaalde tijd tot en met eind december 2024, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een prima salaris (cao Sociaal Werk, schaal 8), een goed pensioen en dito arbeidsvoorwaarden.

Wat kan jij ons bieden?

 • De relevante werkervaring die jij hebt opgedaan in een vergelijkbare functie komt nu goed van pas;
 • Kennis van hulpaanbod en methodieken;
 • We kunnen op jou rekenen en je staat stevig in je schoenen;
 • Knopen en verbinden; jij legt makkelijk contacten en verbindt netwerken;
 • Communicatieve vaardigheid; je verheldert met gemak vragen en behoeften;
 • Jouw nieuwsgierigheid maakt dat je je blijft ontwikkelen;
 • Je bent op de hoogte van de huidige ontwikkelingen maar ook van actuele wet- en regelgeving inzake het sociale domein;

Pas jij bij ons?
Ben je er van overtuigd dat wij een goede match zijn én in het bezit van een hbo-opleiding
Social Work? Vertel ons dan welke werkervaring jij hebt en waarom jij nou juist bij ons wil komen werken. Stuur dan jouw motivatie met cv naar lydia.mestriner@welsun.nl.   

Vragen?
Dan kun je contact opnemen met Lydia Mestriner, p-functionaris (via telefoon-nummer 045-5323636). Voor de benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld