Mondriaan zoekt een

Social Worker 1 bij Forensisch Beschermd Wonen

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Beschermd Wonen van Mondriaan Forensische Zorg zoekt een flexibele en zelfstandige social worker 1 (32-36 uur p.w. in Heerlen).
Jij? Je hebt affiniteit en ervaring met de complexe volwassen psychiatrische doelgroep en je ziet het als een uitdaging om je in te zetten voor deze kwetsbare volwassenen. Je hebt een open blik, oordeelt niet en pakt je verantwoordelijkheid.
Wij? Een gezellig team met deskundige collega's. Kom jij deel uitmaken van ons gezellige team?

Werken bij Mondriaan Forensische Zorg
Bij Mondriaan Forensische Zorg worden cliënten behandeld die in het verleden delicten hebben gepleegd, in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het is ons doel om deze cliënten een geïntegreerde behandeling te bieden, gericht op het zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij en het reduceren van het delict risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. Hierbij staat de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal.

Als na de klinische behandeling de stap naar zelfstandig wonen nog te groot is voor een cliënt, dan is er de mogelijkheid om door te stromen naar de forensisch beschermde woonvorm (FBW) van Mondriaan Forensische Zorg. Deze bevindt zich op de Mondriaan hoofdlocatie in Heerlen.

Past deze functie bij jou?
Als social worker/agogisch werkende draag je bij aan het verlagen van het delict risico van onze doelgroep en lever je een positieve bijdrage aan het zelfstandig functioneren van onze patiënten in de maatschappij en de veiligheid van de samenleving. Je werkt bij ons met eigen verantwoordelijkheid binnen een fijn team: collega’s ondersteunen elkaar en gaan voor de beste zorg. Het is een jong, ambitieus, multidisciplinair team en hierdoor zijn we van alle markten thuis. In een stimulerende en dynamische leer- en werkomgeving kun jij jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen.

Wat ga je doen?
  • In een klinische setting ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van patiënten, met als doel het evenwicht vinden, herstellen of handhaven;
  • Je levert een bijdrage aan het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.

Dit neem je mee
  • Mbo Maatschappelijke Zorg (of vergelijkbaar) of een hbo-diploma Social Work;
  • Relevante werkervaring in de psychiatrie, bij voorkeur met het behandelen en begeleiden van patiënten met complexe forensische problematiek;
  • Affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
  • Je hebt een flexibele werkhouding is en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €3.218,-- en maximaal €4.263,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 50 – CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 1). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sabine Dukers (afdelingshoofd) bereikbaar via het secretariaat op het nummer: 088-506 6936.

Solliciteren kan tot 12 augustus 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.