Mondriaan zoekt een

Social worker/agogisch werkende

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de klinische behandelafdeling Weidezicht in Heerlen zoeken wij een flexibele, zelfstandige social worker/agogisch werkende (36 uur p.w. ). Heb jij affiniteit en ervaring met de complexe volwassen psychiatrische doelgroep en wil je je graag inzetten voor deze kwetsbare volwassenen? Kom dan kennismaken met ons fijne en deskundige team!

Aan de rand van het terrein van Mondriaans hoofdlocatie in Heerlen liggen zes huizen. Drie daarvan vallen onder de klinische behandelafdeling Weidezicht (onderdeel van de sector Intensieve Zorg). Weidezicht biedt 24-uurs klinische, specialistische zorg aan volwassenen met een psychiatrische aandoening. In ieder huis verblijven vier patiënten met een wisselende begeleidingsintensiteit, naar behoefte van de patiënt.

Past deze functie bij jou?
Als social worker/agogisch werkende werk je met eigen verantwoordelijkheid en bied je onze patiënten begeleiding en ondersteuning bij het aanleren van vaardigheden op het gebied van wonen, werken, financiën, sociale contacten en vrije tijd. Je nodigt patiënten zo veel mogelijk uit/stimuleert hen om gebruik te maken van faciliteiten buiten Mondriaan. Om zo een zinvolle dagbesteding te realiseren die helpt re-integreren in de maatschappij.

Je team? Dat gaat voor de beste zorg en collega's ondersteunen elkaar. In een stimulerende en dynamische leer- en werkomgeving kun jij jouw kennis en vaardigheden verder ontwikkelen.

Wat ga je doen?
 • In een klinische setting ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van patiënten;
 • Je levert een bijdrage aan het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen;
 • Je werkt in verschillende diensten: de ochtenddienst is van 07.30 -15.30 uur en je werkt dan met 2 à 3 collega's. De avonddienst, van 14.00 - 22.00 uur, draai je vanaf 15.30 uur alleen maar bij calamiteiten ondersteunt jouw collega die verantwoordelijk is voor de andere drie woningen.

Dit neem je mee
 • Je bent in het bezit van een mbo-/hbo-diploma Social Work of agogisch werkende;
 • Je beschikt over relevante werkervaring in de psychiatrie;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
 • Je hebt een flexibele werkhouding is en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren;
 • Ook ben je proactief en gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie. Je hebt de vaardigheid om met alle disciplines samen te werken.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract;
 • Het salaris bedraagt minimaal €2.407,-- en maximaal €3.396,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende GGZ 2) of minimaal €2.746,-- en maximaal €3.755,-- (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende GGZ 1). Deze bedragen zijn bruto per op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget (POB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Lease-fietsenplan;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Sabine Dukers, afdelingshoofd, bereikbaar via het secretariaat op het nummer: 088-506 6936.

Heb je interesse, stuur dan vóór 1 juli 2022 je reactie via de sollicitatiebutton.

Na een kennismakingsgesprek behoort een meeloopochtend tot de mogelijkheden.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.