Mondriaan zoekt een

Social Worker kliniek Volwassenen – Open Opname en Medium Care

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de open opname afdeling en de medium care van de kliniek Volwassenen in Maastricht zoeken wij een enthousiaste en betrokken social worker of agogisch werkende (28-36 u/w). Jij bent betrokken, opmerkzaam en altijd nieuwsgierig naar de oorzaak van gedrag. Je gaat voor de beste zorg en wilt het beste uit jezelf halen. Gaat dit over jou? Kom dan langs! We stellen je graag voor aan ons enthousiaste en dynamische team!

Werken bij de kliniek Volwassenen
In de Kliniek Volwassenen help je patiënten met een ernstige psychische aandoening met hoog complexe zorgvragen maar ook met kleinere dagdagelijkse problemen. Bij ons kun je de tijd nemen voor mensen en samen zoeken naar een oplossing die niet altijd in medicatie ligt.

Afdeling KC01 is een open opname afdeling waar kortdurende zorg wordt geboden aan maximaal 11 patiënten met uiteenlopende ziektebeelden en in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. Een deel van deze patiënten valt onder een (ambulant) behandelteam, zoals een Wijkteam/FACT of zorglijn waarbij onder andere een psychiater en een behandelaar (meestal een sociaal psychiatrisch verpleegkundige) betrokken zijn. Zij blijven gedurende de opname ook verantwoordelijk voor de patiënt.

Afdeling KC02, medium care, is een gesloten opnameafdeling. Hier bieden wij hoogwaardige klinische behandeling aan patiënten met een psychiatrisch ziektebeeld, waarbij opname op de High Intensive Care (HIC) onvoldoende is geweest voor goede stabilisatie. Of waarbij het tijdelijk niet mogelijk is om te verblijven op één van de afdelingen van Mondriaan voor langdurige behandeling. De medium care heeft een capaciteit van 11 bedden.

Beide afdelingen werken in een 24-uurs-setting.

Past deze functie bij jou?
Als social worker/agogisch werkende ben je nieuwsgierig naar waar gedrag vandaan komt. Ook ben je een echte teamplayer: je kijkt ernaar uit om samen te werken met je collega’s. Een flexibele werkhouding is hierbij voor jou vanzelfsprekend. Deze eigenschappen helpen je goed te functioneren in onze dynamische, soms hectische maar boeiende werkomgeving. Je handelt vanuit je eigen observaties, dus niet alleen volgens geldende procedures maar je neemt vooral ook je eigen creativiteit mee in dit proces. We zijn continu bezig met het verbeteren van onze zorgverlening en verwachten ook hierin van jou een actieve houding.

Wat ga je doen?
  • Je bent als social worker/agogisch werkende inzetbaar op beide afdelingen en de spil in het multidisciplinaire team;
  • Je observeert en rapporteert, brengt structuur en regelmaat aan en stemt de zorg af op de wensen en mogelijkheden van de patiënt;
  • Om op een professionele manier te werken met probleemgedrag van patiënten maken wij gebruik zowel ABC- als signaleringsplannen. Iedere patiënt is uniek en daarom werk je niet altijd volgens vaste procedures maar gebruik je je eigen creativiteit om invulling te geven aan het behandeltraject;
  • Er is dagelijks overleg met de regiebehandelaars over de regievoering van de behandelingen.

Dit neem je mee
  • Je bent in het bezit van een mbo-diploma maatschappelijke zorg, specifieke doelgroepen of gelijkwaardig. Of je hebt een hbo-diploma Social Work;
  • Je beschikt over relevante werkervaring in de psychiatrie, bij voorkeur met het behandelen en begeleiden van patiënten met complexe problematiek;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
  • Je hebt een flexibele werkhouding en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.870,-- en maximaal €3.863,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 - CAO GGZ, agogisch werkende 2). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Tim Nievergeld, afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer 06-50191975.

Solliciteren kan tot 3 juli 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.