Mondriaan zoekt een

Social Worker voor kliniek Radix

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de kliniek Radix zoeken wij social workers (24-36 uur p.w. in Heerlen). Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden.

Informatie
Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Radix behandelt patiënten die in het verleden delicten hebben gepleegd in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. De samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik staat hierbij centraal. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma's schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling wordt merendeels uitgevoerd vanuit het "stepped care"- principe.

Als social worker draag je bij aan het verlagen van het delict risico van onze doelgroep en lever je een positieve bijdrage aan het zelfstandig functioneren van onze patiënten in de maatschappij en de veiligheid van de samenleving. Je werkt bij ons met eigen verantwoordelijkheid binnen een fijn team: collega's ondersteunen elkaar en gaan voor de beste zorg. Het is een jong, ambitieus, multidisciplinair team en hierdoor zijn we van alle markten thuis. In een stimulerende en dynamische leer- en werkomgeving kun jij jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen. Je werkt met wisselende diensten in de 24-uurs zorg.

Wat ga je doen?
  • In een klinische setting ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van patiënten, met als doel het evenwicht vinden, herstellen of handhaven;
  • Voor een aantal aan jou toegewezen patiënten die intensieve complexe zorg nodig hebben stel je het integrale begeleidingsproces op. Dit coördineer je en je geeft er uitvoering aan;
  • Je levert een bijdrage aan het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.
Wat zeggen onze medewerkers?
Janine, afdelingshoofd en verpleegkundige: "Het eerste dat mij opviel toen ik bij Radix binnenstapte was dat je vanuit je rol als verpleegkundige of begeleider veel mogelijkheden hebt om bij te dragen aan de behandeling, die is afgestemd op de patiënten waarvan je zelf persoonlijk begeleider bent. Het is waanzinnig leuk en interessant om met je patiënten het juiste gesprek aan te gaan, te zoeken naar echt contact en samen met hen het behandeltraject te doorlopen."

Dit neem je mee
  • Je bent in het bezit van een mbo-/hbo-diploma Social Work of agogisch werkende;
  • Je beschikt over relevante werkervaring in de psychiatrie, bij voorkeur met het behandelen en begeleiden van patiënten met complexe forensische problematiek;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
  • Je hebt een flexibele werkhouding is en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.
Wat wij biedenWe bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.600,-- en maximaal €3.536,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 2) of minimaal €2.944,-- en maximaal €3.902,-- (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 1). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Verder kun je als medewerker bij Mondriaan rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever beneden op deze pagina.

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Janine Verijdt (afdelingshoofd) of Sabine Dukers (afdelingshoofd), bereikbaar via het secretariaat op het nummer: 088-506 6936.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.