Mondriaan zoekt een

Social worker voor onze klinische behandelafdeling Weidezicht

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Wij zoeken een flexibele en zelfstandige social worker voor onze klinische behandelafdeling Weidezicht (36 uur p.w.) in Heerlen. Je hebt veel affiniteit en ervaring met de complexe volwassen psychiatrische doelgroep en je wilt je graag inzetten voor deze kwetsbare volwassenen. Bovendien werk je graag met eigen verantwoordelijkheid. Kom jij deel uitmaken van ons gezellige team? Kom dan zeker kennis met ons maken!

Past deze functie bij jou?
Aan de rand van het terrein van Mondriaans hoofdlocatie in Heerlen liggen zes huizen. Drie daarvan vallen onder de klinische behandelafdeling Weidezicht (onderdeel van de sector Intensieve Zorg). Weidezicht biedt 24-uurs klinische, specialistische zorg aan volwassenen met een psychiatrische aandoening. In ieder huis verblijven vier patiënten met een wisselende begeleidingsintensiteit, naar behoefte van de patiënt.

Als social worker bied je onze patiënten begeleiding en ondersteuning bij het aanleren van vaardigheden op gebied van wonen, werken, financiën, sociale contacten en vrije tijd. Je nodigt patiënten zo veel mogelijk uit/stimuleert hen om gebruik te maken van faciliteiten buiten Mondriaan. Om zo een zinvolle dagbesteding te realiseren die helpt re-integreren in de maatschappij.

Je werkt met eigen verantwoordelijkheid en je komt terecht in een fijn team: collega's ondersteunen elkaar en gaan voor de beste zorg. In een stimulerende en dynamische leer- en werkomgeving kun jij jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen.

Je werkt in verschillende diensten: de ochtenddienst is van 07.30 -15.30 uur en je werkt dan met 2 à 3 collega's. De avonddienst, van 14.00 - 22.00 uur, draai je vanaf 15.30 uur alleen maar bij calamiteiten ondersteunt jouw collega die verantwoordelijk is voor de andere drie woningen.

Wat ga je doen?
 • In een klinische setting ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van patiënten;
 • Je levert een bijdrage aan het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.
Dit neem je mee
 • Je bent in het bezit van een mbo-/hbo-diploma Social Work of agogisch werkende;
 • Je beschikt over relevante werkervaring in de psychiatrie;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
 • Je hebt een flexibele werkhouding is en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren;
 • Ook ben je proactief en gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie. Je hebt de vaardigheid om met alle disciplines samen te werken.
Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt minimaal €2.600,-- en maximaal €3.536,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende GGZ 2). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
Functie-eisen
En verder:
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Thuiswerkvergoeding;
 • Een persoonlijk budget (PB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Lidmaatschap bij ODS waardoor je gebruik kunt maken van een zéér uitnodigend aanbod van sport en andere mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten;
 • Lease-fietsenplan;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Mondriaan

De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Sabine Dukers, afdelingshoofd, bereikbaar via het secretariaat op het nummer: 088-506 6936.

Heb je interesse, stuur dan vóór 7 december 2022 je reactie via de sollicitatiebutton.

Na een kennismakingsgesprek behoort een meeloopochtend tot de mogelijkheden.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.