Mondriaan zoekt een

Social workers/pedagogisch hulpverleners voor de Kliniek Kinderen & Jeugdigen

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
De kliniek Kinderen & Jeugdigen (K&J) in Maastricht is op zoek naar twee enthousiaste en energieke social workers of pedagogisch hulpverleners (24-36 uur p.w. in dagdienst). Het werk is met momenten uitdagend en complex, maar het werken met kinderen en jeugdigen geeft gewoonweg veel voldoening en plezier.

Informatie
Bij Mondriaan K&J behandelen we kinderen en jeugdigen die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij. Wij bieden intensieve behandeling aan kinderen en jeugdigen van 6 tot 21 jaar met diverse psychiatrische problematieken. De kliniek in Maastricht bestaat uit twee ortho-psychiatrie groepen en een psychiatriegroep. Daarnaast wordt er dagbehandeling aangeboden aan kinderen van 4 tot 13 jaar.

Past deze functie bij jou?
Geen dag is hetzelfde, want naast de psychiatrische stoornis gecombineerd met complexe opvoedingsvraagstukken, maken kinderen en jeugdigen ook een leeftijdsgebonden ontwikkeling door. Jij herkent de verschillen en zet passende interventies in. Je basisattitude is niet veroordelend, je bent altijd op zoek naar een verklaring voor het gedrag. Je ziet successen in de kleinste hoek. Je bent een bondgenoot, staat naast de jeugdige en zijn gezin, je spreekt hun taal. In onverwachte en stressvolle situaties blijf jij rustig en weet je wat er van jou als hulpverlener wordt verwacht. Je toont begrip en toewijding, je bent geduldig en beschikt over een groot empathisch vermogen.

Als social worker/pedagogisch hulpverlener bied jij behandeling aan kinderen en jeugdigen waarbij sprake is van een complex (ortho)psychiatrisch vraagstuk. Dat houdt in dat ze, naast hun gedragsstoornissen, vaak ook gediagnosticeerd zijn met reguliere psychiatrische stoornissen. Jij begeleidt hen in hun dagelijkse activiteiten en zorgt voor een goede invulling van de dag, zowel individueel maar ook groepsgericht. Onderdeel van de functie is de rol van persoonlijk begeleider (PB'er). Het houdt in dat je deelneemt aan mdo's, je schrijft behandelplanevaluaties en zorgt voor dagelijkse rapportages.

Hoe ziet een werkdag uit?
Jouw dag bestaat uit het motiveren en stimuleren van de kinderen en jeugdigen in je groep. Eerlijk is eerlijk: het werk is dynamisch maar kan ook hectisch zijn. Niet iedere dag verloopt vlekkeloos. Om uiteenlopende redenen kunnen de kinderen en jeugdigen vastlopen. Jij biedt hen veiligheid en ziet ze daardoor groeien.

Je begint tussen 07.00 en 08.00 uur. Je start met een overdracht van de nachtdienst en leest de rapportages van de voorgaande dag. Vervolgens staan de kinderen en jeugdigen op en ga je gezamenlijk ontbijten. Afhankelijk van de individuele afspraken per kind, gaan ze naar school of volgen ze therapieën. Een deel van deze therapieën geef je zelf op de afdeling.

Vervolgens woon je multidisciplinaire overleggen bij. Hierin wordt de behandeling besproken en komen ook de kinderen en jeugdigen aan bod waarvan jij de persoonlijk begeleider (PB) bent. Door je betrokkenheid als PB'er zorg je ervoor dat deze overleggen goed voorbereid zijn en je behandelvraagstukken aan bod komen. Vervolgens is het aan jou om de vertaalslag te maken naar de afdeling en het netwerk van het kind.

Je onderhoudt het contact met ouders en voogden en betrekt hen actief bij de behandeling. Gedurende je dienst blijf je de kinderen en jeugdigen ondersteunen waar nodig. Je helpt ze met hun huiswerk, speelt een spelletje of gaat met ze voetballen. In vakanties worden er leuke externe activiteiten georganiseerd.

Dit neem je mee
  • Afgeronde hbo-opleiding met een SKJ-registratie of de bereidheid om deze SKJ- registratie te behalen (bv. Pedagogiek, Social Work);
  • In crisissituaties houd jij je staande en kun je preventief en actief handelen;
  • Je durft je mening en visie te delen met het behandelteam;
  • Je bent opmerkzaam waardoor je problemen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak signaleert. Natuurlijk rapporteer je dit aan het multidisciplinair team.
Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen meteen een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.600,-- en maximaal €3.536,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 2). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Verder kun je als medewerker bij Mondriaan rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever beneden op deze pagina.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Robin Hartkamp, afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer: 06-81881254.

Solliciteren kan vóór 28 februari 2023 via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.