Mutsaersstichting zoekt een

Sociotherapeut 24uurszorg Flexpool

Dienstverband

8-36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

Wat is jouw rol

Als Sociotherapeut zie jij wie de jongere echt is! Talenten en krachten worden benut en aangeboord. Ontwikkeling op de hulpvraag wordt bewerkstelligd. Dit alles met oog, oor en hart voor de jongere. Maak jij samen met ons het verschil? Kom dan werken bij de Mutsaersstichting.

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring in te zetten. We stimuleren lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling door je gebruik te laten maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

Flexpool

Is werken met jongeren jouw grote passie en wil je graag veel afwisseling? Dan is onze Sociotherapeut 24uurszorg Flexpool helemaal iets voor jou! Je bent op zoek naar een- parttime of fulltime functie of wil je misschien wel naast je huidige baan, studie of opdracht extra diensten draaien. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, je bent flexibel en betrouwbaar en je hebt lef! Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je komt te werken in het flexpool team wat betekent dat je flexibel ingezet kunt worden binnen de verschillende afdelingen van de 24uurszorg. Je werk is heel afwisselend doordat jij binnen alle afdelingen werkt, je pikt overal wat mee op en jij weet jezelf hier prima in te verhouden. Iedereen is zeer betrokken, open en heeft oog voor elkaar, ook jij als flexpool werker vindt dit erg belangrijk om aan bij te dragen

Uiteraard is een heleboel bespreekbaar over wat jouw wensen zijn. Tevens zijn er uiteraard ook mogelijkheden tot het doorgroeien naar een vaste plaats op een afdeling.

Wat ga je doen?

Als Sociotherapeut bied jij intensieve behandeling en begeleiding aan kinderen en jeugdigen met complexe psychiatrische en psycho-sociale problematiek, soms vanuit een crisissituatie. Zij zijn opgenomen in de 24uurszorg setting van de Mutsaersstichting. Dit zijn jongeren die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij en met een hulpvraag bij ons komen. Jij gaat je, samen met je collega’s, bezighouden met het vormgeven van de intensieve behandeling aan deze jongeren op de therapeutische behandelgroep. Dit doe je in nauwe samenwerking met het systeem van de jongere.   
Vanuit onze locatie in Venlo behandel je, samen met een multidisciplinair team, een groep jongeren in een open/gesloten setting. Een behandelgroep bestaat uit maximaal 9 jongeren. Zij zorgen ervoor dat jouw dag nooit hetzelfde is. Onze zorg bieden wij 7 dagen in de week en 24 uur per dag en daarom draai je wisselende diensten.

Wie zoeken wij

 • Een ambitieuze, zelfstandige en flexibele professional. 
 • Iemand die proactief is, oplossingsgericht een creatieve denker is maar ook rust en structuur kan brengen. 
 • Iemand die flexibel is in uren en dagen en het niet erg vindt om overdag, in de avond, ’s nachts of in het weekend te werken.


Verder vragen wij:

 • Affiniteit of eventueel ervaring in het werken binnen de complexe kinder- en jeugdpsychiatrie en/of jeugdhulpverlening. 
 • Een mbo of hbo -diploma of iemand die momenteel bezig is met zijn hbo-opleiding (leerjaar 3/4). 
 • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Wat is ons aanbod

 • Wanneer jij van veelzijdigheid houdt, is deze functie absoluut interessant voor jou! 
 • Je kunt een zinvolle bijdrage leveren aan het toekomstperspectief en kwaliteit van leven van kinderen en jongeren die het nu (even) moeilijk hebben. 
 • De Mutsaersstichting vindt ontwikkeling van zijn medewerkers heel belangrijk, wij bieden daarom volop interne opleidingsmogelijkheden. 
 • Jouw arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO GGZ. 
 • Jij ontvangt hier bovenop ook nog onregelmatigheidstoeslag.


Wij bieden jou ook:

 • Uitkering van een 13e maand. 
 • Deelname aan het pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW). 
 • Een collectieve zorgverzekering en andere collectiviteitskortingen. 
 • Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.