Mutsaersstichting zoekt een

Sociotherapeut 24uurszorg Gesloten en Besloten Groep

Dienstverband

24-36

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

Wat is jouw rol

Als Sociotherapeut zie jij wie de jongere echt is! Talenten en krachten worden benut en aangeboord.

Ontwikkeling op de hulpvraag wordt bewerkstelligd. Dit alles met oog, oor en hart voor de jongere. Maak jij samen met ons het verschil? Kom dan werken bij de Mutsaersstichting.

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.


Wat ga je doen?

Als Sociotherapeut bied jij intensieve behandeling en begeleiding aan jongeren met complexe psychiatrische problematieken, die opgenomen zijn in de klinische setting van de Mutsaersstichting. Dit zijn jongeren die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij en met een hulpvraag bij ons komen. Jij gaat je, samen met je collega’s, bezighouden met het vormgeven van de intensieve behandeling aan deze jongeren op de therapeutische behandelgroep. Dit doe -je in nauwe samenwerking met het systeem van de jongere.

Vanuit onze locatie in Venlo behandel je, samen met een multidisciplinair team, een groep jongeren in een gesloten en besloten setting. We behandelen jongeren met complexe psychiatrische problematiek van 0 tot 18 jaar. Een behandelgroep bestaat uit maximaal 9 jongeren. Zij zorgen ervoor dat jouw dag nooit hetzelfde is. Onze zorg bieden wij 7 dagen in de week en 24 uur per dag en daarom draai je wisselende diensten.

Bij de Mutsaersstichting werken we met hart en ziel en daar zijn we best trots op. Hecht, betrokken en oog voor elkaar. Dat is de omschrijving van jouw nieuwe team. Niet zo gek, want je maakt samen best veel mee. Ons team is zelfsturend, open en zegt eerlijk wat ze denkt en voelt. Je komt terecht in een dynamisch team dat graag actief meedenkt in de behandeling van onze cliënten en hun systeem. Daarnaast staat humor bij ons hoog in het vaandel.

Wie zoeken wij

Jij ziet successen in de kleinste hoeken en weet goed te anticiperen op complexe vraagstukken. Jij biedt de jongeren de veiligheid die ze missen en ziet ze daardoor groeien. Je doet je werk vanuit je hart, bent proactief, innovatief en trots op je eigen werk.

Binnen het werken op een behandelsetting wordt flexibiliteit gevraagd, dit houdt in dat er ook weekend-, slaap-, en nachtdiensten gewerkt worden. Veranderen of het werken van extra diensten gaat uiteraard in overleg.

Verder vragen wij:

  • Affiniteit en (bij voorkeur) ervaring in het werken binnen de complexe kinder- en jeugdpsychiatrie en/of jeugdhulpverlening.
  • Een (bijna) afgeronde hbo-opleiding met een SKJ registratie of waarmee jij je als jeugd- en gezinsprofessional kunt registreren. Of een relevante MBO4 opleiding, met evt. BIG registratie.
  • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Wat is ons aanbod

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast geven collega’s aan dat zij de vrijheid binnen hun expertise en de mogelijkheden van de functie erg waarderen. Jouw werk is zinvol én gevarieerd. Maar er is meer.

Wij bieden jou ook:

  • De mogelijkheid om te werken binnen een open, besloten of gesloten setting.
  • Onregelmatigheidstoeslag.
  • Uitkering van een 13de maand.
  • Een functie voor 24 tot 36 uur per week.
  • Deelname aan het pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW).
  • Een collectieve zorgverzekering en andere collectiviteitskortingen.
  • Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.