Mondriaan zoekt een

Sociotherapeut bij Verslavingszorg

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
We zijn voor Verslavingszorg op zoek naar een sociotherapeut (24-36 uur p.w. in Heerlen). Het gaat in eerste instantie om een zwangerschapsvervanging. Jij bent cliëntgericht, betrokken, daadkrachtig en vol enthousiasme. Je hebt specifieke kennis over verslavingszorg of wilt dit graag leren. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Voor de RVE Therapieën, onderdeel van de sector Selectieve Zorg, zijn wij op zoek naar een sociotherapeut voor de dagbehandeling en deeltijd verslavingszorg in Heerlen.

Samen met je collega’s draag je zorg voor de algehele coördinatie met betrekking tot het deeltijdprogramma. Je geeft verbale groepen en bewaakt de rode draad bij non-verbale groepstherapieën als co-therapeut. Onder jouw persoonlijk begeleiderschap bewaak je de individuele voortgang van en met de patiënten. Je initieert en schept voorwaarden voor een therapeutisch behandelklimaat en je bent bekend met methodisch en procesmatig handelen. Je geeft zowel individuele als groepsbehandeling en je hebt voldoende kennis van groepsdynamica. Je draagt bij aan een professioneel werkklimaat, aan profilering van de eigen discipline en aan een goede kwaliteit van zorg. Je geeft input aan verschillende overlegvormen zoals het werkoverleg binnen de eigen discipline en het behandeloverleg in een multidisciplinair team. Uiteraard beschik je over goede uitdrukkings- en communicatievaardigheden. Ten slotte verricht je alle voorkomende organisatorische en administratieve werkzaamheden.

Jouw kwaliteiten
  • Je beschikt over een hbo-diploma Verpleegkunde of Social Work/ SPH;
  • Je hebt ervaring als sociotherapeut en affiniteit met de doelgroep;
  • Je hebt kennis van psychopathologie op het terrein van verslavingsproblematiek;
  • Je werkt zelfstandig maar ook in multidisciplinair teamverband;
  • Je hebt gevoel voor de organisatie en weet de juiste keuzes en besluiten te maken in verschillende situaties. Hiertoe beschik je over voldoende tact, overredingskracht en het vermogen om te motiveren en te stimuleren;
  • Je bent stressbestendig, besluitvaardig en je durft initiatief te nemen;
  • Je bent een doorzetter en hebt het geduld om een veranderingsproces in gang te zetten.

Wat wij jou bieden
We bieden je een contract voor de duur van het zwangerschapsverlof. Het salaris bedraagt minimaal €2.677,-- en maximaal €4.180,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 1/verpleegkundige 1). Per 1 januari vindt er een CAO-verhoging van de salarissen plaats, het salaris wordt dan minimaal €2.737,-- en maximaal €4.263,-- bruto per maand. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bjorn Frissen, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-24542145.

Solliciteren kan tot 11 januari 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.