Mutsaersstichting zoekt een

Sociotherapeut flexpool

Dienstverband

in overleg

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO, HBO+

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Jeugdzorg

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals maatschappelijke opvang en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.  

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.  

Sociotherapeut Klinische Opname Flexpool 

Aantal uur per week in overleg, mogelijk te combineren met je hbo-opleiding 

Als Sociotherapeut zie jij wie de jongere echt is! Talenten en krachten worden benut en aangeboord. Ontwikkeling op de hulpvraag wordt bewerkstelligd. Dit alles met oog, oor en hart voor de jongere. Maak jij samen met ons het verschil? Kom dan werken bij de Mutsaersstichting. 

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring in te zetten. We stimuleren lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling door je gebruik te laten maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.  

Wat ga je doen? 

Als Sociotherapeut bied jij intensieve behandeling en begeleiding aan kinderen en jeugdigen met complexe psychiatrische en psycho-sociale problematiek, soms vanuit een crisissituatie. Zij zijn opgenomen in de klinische setting van de Mutsaersstichting. Dit zijn jongeren die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij en met een hulpvraag bij ons komen. Jij gaat je, samen met je collega’s, bezighouden met het vormgeven van de intensieve behandeling aan deze jongeren op de therapeutische behandelgroep. Dit doe je in nauwe samenwerking met het systeem van de jongere. 
Vanuit onze locatie in Venlo behandel je, samen met een multidisciplinair team, een groep jongeren in een open/gesloten setting. Een behandelgroep bestaat uit maximaal 9 jongeren. Zij zorgen ervoor dat jouw dag nooit hetzelfde is. Onze zorg bieden wij 7 dagen in de week en 24 uur per dag en daarom draai je wisselende diensten. 

Hoe ziet jouw werk eruit? 

Vervelen? Daar kom je bij ons echt niet aan toe..  

Onze dagdienst start tussen 7:00 en 8:00 uur, je hebt dan de overdracht met de nachtdienst voordat de kinderen en jongeren wakker worden en opstaan. In de ochtenden moeten de jongeren geholpen worden, dit is meteen maatwerk, van kamers mee helpen opruimen tot het tandenpoetsen kun jij ondersteunen.  
Na het ontbijt gaat iedereen naar school of naar de dagbesteding en vinden er therapieën plaats, allemaal aanwezig op onze eigen locatie. 

Er wordt begeleiding op maat geboden, Per jongere wordt gekeken hoeveel uur ze naar school of dagbesteding kunnen gaan. 

Binnen schooltijden ga je aan de slag met de afspraken van die ochtend. Je rapporteert en voert gesprekken met collega’s van andere disciplines zoals procescoördinatoren, therapeuten, psychiaters, ed. Al deze expertise hebben wij zelf in huis.  

Met de Lunch zit jij weer klaar om onze jongeren te ontvangen, jullie eten samen en er is ook ruimte om even te spelen of even af te schakelen. Hierna keren ze weer terug naar de dagbesteding of  school.  
Om 14:30 is er een overdracht met jouw collega’s van de late dienst.  

Bij een late dienst vang je de jongeren op, zodra zij van school of de dagbesteding komen. In de middag is er meer vrije tijd. Jij begeleidt ze in het maken van speelafspraken en ondersteunt de jongere bij hun hulpvraag. 

We stimuleren de jongeren om samen met ons te koken en avondeten doen we dan ook gezamenlijk.  
Contacten met ouders, verzorgers of andere betrokkenen vinden we erg belangrijk, de avonden staan dan ook in het teken van belmomenten tussen onze jongeren en zijn ouders en of verzorgers. Ook brengen we ouders zelf op de hoogte over hoe het gaat.  

Na een drukke dag voor onze jongeren staat de avond ook in het teken van rust, de kinderen naar bed brengen, samen een boek lezen en even wat 1 op 1 aandacht om de dag rustig te kunnen afsluiten. Als iedereen rustig in bed ligt zorg jij dat de rapportages af zijn en ruim jij alles weer netjes op voor de volgende dag.  

Flexpool 

Je komt te werken in het flexpool team wat betekent dat je flexibel ingezet kunt worden binnen de verschillende afdelingen van de kliniek. Je werk is heel afwisselend doordat jij binnen alle afdelingen werkt, je pikt overal wat mee op en jij weet jezelf hier prima in te verhouden. Iedereen is zeer betrokken, open en heeft oog voor elkaar, ook jij als flexpool werker vindt dit erg belangrijk om aan bij te dragen.  

Wie zoeken wij?  

 • Een ambitieuze, zelfstandige en flexibele professional.  

 • Iemand die proactief is, oplossingsgericht een creatieve denker is maar ook rust en structuur kan brengen.  

 • Iemand die flexibel is in uren en dagen en het niet erg vindt om overdag, in de avond, ’s nachts of in het weekend te werken.  

 • Iemand die in een hoog werktempo kan functioneren.  


Verder vragen wij: 

 • Affiniteit of eventueel ervaring in het werken binnen de complexe kinder- en jeugdpsychiatrie en/of jeugdhulpverlening. 

 • Een mbo-diploma of iemand die momenteel bezig is met zijn hbo-opleiding (leerjaar 3/4).   

 • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag. 

Wat kan je van ons verwachten? 

 • Wanneer jij van veelzijdigheid houdt, is deze functie absoluut interessant voor jou!  

 • Je kunt een zinvolle bijdrage leveren aan het toekomstperspectief en kwaliteit van leven van kinderen en jongeren die het nu (even) moeilijk hebben.  

 • De mutsaersstichting vindt ontwikkeling van zijn medewerkers heel belangrijk, wij bieden daarom volop interne opleidingsmogelijkheden.  

 • Omdat je op oproepbasis werkt heb jij veel vrijheid, inzet gaat altijd in overleg.  

 • Jouw arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO GGZ, salaris schaal FWG 45.  

 • Jij ontvangt hier bovenop ook nog onregelmatigheidstoeslag.  

Wij bieden jou ook: 

 • Uitkering van een 13e maand. 

 • Deelname aan het pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW). 

 • Een collectieve zorgverzekering en andere collectiviteitskortingen. 

 • Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Meer informatie of direct solliciteren? 

Direct solliciteren? Stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl, onder vermelding van vacaturenummer 22-37. Heb je nog vragen? Bel dan gerust met Jody Vinken, Teamcoördinator (06-15687697).