Mutsaersstichting zoekt een

Sociotherapeut Klinische Opname Gesloten afdeling

Dienstverband

28-36

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers  die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals maatschappelijke  opvang en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de  gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.  Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl. 

 

 

Sociotherapeut Klinische Opname Gesloten Afdeling

28 tot 36 uur per week

 

 

Als Sociotherapeut zie jij wie de jongere echt is! Talenten en krachten worden benut en aangeboord.

Ontwikkeling op de hulpvraag wordt bewerkstelligd. Dit alles met oog, oor en hart voor de jongere. Maak jij samen met ons het verschil? Kom dan werken bij de Mutsaersstichting.

 

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden. 

 

 

Wat ga je doen?
Als Sociotherapeut bied jij intensieve behandeling aan jongeren met complexe psychiatrische problematieken, die opgenomen zijn in de klinische setting van de Mutsaersstichting. Dit zijn jongeren die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij en met een hulpvraag bij ons komen. Jij gaat je, samen met je collega’s, bezighouden met het vormgeven van de intensieve behandeling aan deze jongeren op de therapeutische gesloten crisis afdeling. Dit doe je in nauwe samenwerking met het systeem van de jongere.

Vanuit onze locatie in Venlo behandel je, samen met een multidisciplinair team, een groep jongeren in een gesloten setting. We behandelen jongeren met (acute) complexe psychiatrische problematiek van 12 tot 18 jaar. Een deel van de jongeren verblijven op de afdeling met een crisismaatregel volgens de Wet verplichte GGZ (WvGGZ). Een behandelgroep bestaat uit maximaal 9 jongeren. Zij zorgen ervoor dat jouw dag nooit hetzelfde is. Onze zorg bieden wij 7 dagen in de week en 24 uur per dag en daarom draai je wisselende diensten.

 

Hoe ziet jouw werk eruit?
Vervelen? Daar kom je bij ons echt niet aan toe. Draai je een dagdienst, dan start je tussen 7 en 8. Eerst vindt er een overdracht plaats van de nachtdienst, waarna je je inleest in de dag ervoor, totdat je collega start en de jongeren opstaan. Na het gezamenlijke ontbijt gaat iedereen naar school, naar de dagbesteding of blijven jongeren in verband met. veiligheid op de afdeling en vinden er therapieën plaats. Allemaal aanwezig op het eigen terrein van de Mutsaersstichting. Kinderen die niet uit bed komen, weet jij te stimuleren om wel te gaan. Activatie is stap 1. Vervolgens ga je aan de slag met jouw bevindingen van de ochtend. Je rapporteert en voert gesprekken met collega’s van andere disciplines zoals procescoördinatoren, therapeuten, psychiaters, ed. Al deze expertise hebben wij zelf in huis. Alle jongeren komen weer terug voor de lunch. Je bespreekt met hen hun dag en bent gericht op ontwikkeling met de gestelde hulpvraag van de jongere in gedachte. Om half 3 is er een overdracht met jouw collega’s van de late dienst. Gedurende je dienst blijf je de jongeren volgen en ondersteunen waar nodig. Bij een late dienst vang je de jongeren op zodra zij van school of de dagbesteding komen. Iedereen volgt zijn eigen pad. Ze ondernemen activiteiten, maken met jou een praatje of je speelt mee met een spelletje tot het  avondeten. Ook het avondeten doen jullie samen. Daarna zoeken de jongeren elkaar nog even op of kijken tv. De vrije tijd op de groep staat mede in het teken van het toepassen van het behandelplan. Jij helpt ze daarbij. Dat kan op vele manieren; bijvoorbeeld door middel van een signaleringsplan. Om kwart voor 11 komen de collega’s van de nachtdienst je aflossen.

 

 

Jouw team
Je werkt met 12 tot 13 collega’s in een groep, waarvan er 6 of 7 per dag verdeelt over de verschillende diensten. Bij de Mutsaersstichting werken we met hart en ziel en daar zijn we best trots op. Hecht, betrokken en oog voor elkaar. Dat is de omschrijving van jouw nieuwe team. Niet zo gek, want je maakt samen best veel mee. Ons team is zelfsturend, open en zegt eerlijk wat ze denkt en voelt. Je komt terecht in een dynamisch team dat graag actief meedenkt in de behandeling van onze cliënten en hun systeem. Daarnaast staat humor bij ons hoog in het vaandel.

 

 

Wie zoeken wij? 
Eerlijk is eerlijk, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Jij ziet successen in de kleinste hoeken en weet goed te anticiperen op complexe vraagstukken. Jij biedt de jongeren de veiligheid die ze missen en ziet ze daardoor groeien. Je doet je werk vanuit je hart, bent proactief, innovatief en trots op je eigen werk. Verder vragen wij:

 • Affiniteit en (bij voorkeur) ervaring in het werken binnen de complexe kinder- en jeugdpsychiatrie en/of jeugdhulpverlening.
 • Passie, pro-activiteit, stressbestendigheid en reflectievermogen.
 • Je kunt je staande houden in acute crisissituaties en preventief en actief handelen.
 • Je durft en kunt je mening en visie te delen in het team en met andere behandelaren.
 • Een afgeronde hbo-opleiding met een SKJ registratie of een afgeronde hbo-opleiding waarmee jij je als jeugd- en gezinsprofessional kunt registreren.
 • Bij voorkeur kennis en ervaring in de BOPZ/WvGGZ. Dit is geen harde vereiste.
 • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

 

Wat kan je van ons verwachten?
Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast geven collega’s aan dat zij de vrijheid binnen hun expertise en de mogelijkheden van de functie erg waarderen. Jouw werk is zinvol én gevarieerd. Maar er is meer.

Wij bieden jou ook:

 • Werken in een besloten of gesloten setting.
 • Een salaris tussen de € 2.265,- en € 3.755,- bruto per maand, gebaseerd op een werkweek van 36 uur wanneer je werkt op de besloten/gesloten afdeling (conform cao GGZ).
 • Onregelmatigheidstoeslag.
 • Uitkering van een 13de maand.
 • Een functie voor 28 tot 36 uur per week.
 • Deelname aan het pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW).
 • Een collectieve zorgverzekering en andere collectiviteitskortingen.
 • Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Meer informatie of direct solliciteren?
Direct solliciteren? Stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl, onder vermelding van vacaturenummer 21-52. Heb je nog vragen? Bel dan gerust met Shenna Werson, Teamcoördinator (06-82 29 12 28).