Mutsaersstichting zoekt een

Sociotherapeut Klinische Opname Open Afdeling

Dienstverband

24-36

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers  die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals maatschappelijke  opvang en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de  gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.

 

Sociotherapeut Klinische Opname Open Afdeling

24 tot 36  uur per week

 

Als Sociotherapeut zie jij wie de jongere echt is! Talenten en krachten worden benut en aangeboord. Ontwikkeling op de hulpvraag wordt bewerkstelligd. Dit alles met oog, oor en hart voor de jongere. Maak jij samen met ons het verschil? Kom dan werken bij de Mutsaersstichting.

 

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

 

 

Wat ga je doen?

Als Sociotherapeut bied jij intensieve behandeling en begeleiding aan kinderen en jeugdigen met complexe psychiatrische en psycho-sociale problematieken. Deze doelgroep wordt gekenmerkt door matige en ernstige gedragsproblematieken. Zij zijn opgenomen in de klinische setting van de Mutsaersstichting. Dit zijn jongeren die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij en met een hulpvraag bij ons komen. Jij gaat je, samen met je collega’s, bezighouden met het vormgeven van de intensieve behandeling aan deze jongeren op de therapeutische behandelgroep. Dit doe je in nauwe samenwerking met het systeem van de jongere.
Vanuit onze locatie in Venlo behandel je, samen met een multidisciplinair team, een groep jongeren in een open  setting. We behandelen jongeren met complexe psychiatrische problematiek van 0 tot 18 jaar. Een behandelgroep bestaat uit maximaal 9 jongeren. Zij zorgen ervoor dat jouw dag nooit hetzelfde is. Onze zorg bieden wij 7 dagen in de week en 24 uur per dag en daarom draai je wisselende diensten.

 


Hoe ziet jouw werk eruit?

Vervelen? Daar kom je bij ons echt niet aan toe. Draai je een dagdienst, dan start je tussen 7 en 8. Eerst vindt er een overdracht plaats van de nachtdienst, waarna je je inleest in de dag ervoor, totdat je collega start en de jongeren opstaan. Na het gezamenlijke ontbijt gaat iedereen naar school of naar de dagbesteding en vinden er therapieën plaats. Allemaal aanwezig op het eigen terrein van de Mutsaersstichting. Kinderen die niet uit bed komen, weet jij te stimuleren om wel te gaan. Activatie is stap 1. Vervolgens ga je aan de slag met jouw bevindingen van de ochtend. Je rapporteert en voert gesprekken met collega’s van andere disciplines zoals procescoördinatoren, therapeuten, psychiaters, ed. Al deze expertise hebben wij zelf in huis. Alle jongeren komen weer terug voor de lunch. Je bespreekt met hen hun dag en bent gericht op ontwikkeling met de gestelde hulpvraag van de jongere in gedachte. Om half 3 is er een overdracht met jouw collega’s van de late dienst. Gedurende je dienst blijf je de jongeren volgen en ondersteunen waar nodig. Bij een late dienst vang je de jongeren op zodra zij van school of de dagbesteding komen. Iedereen volgt zijn eigen pad. Ze ondernemen activiteiten, maken met jou een praatje of je speelt mee met een spelletje tot het 

avondeten. Ook het avondeten doen jullie samen. Daarna zoeken de jongeren elkaar nog even op of kijken tv. De vrije tijd op de groep staat mede in het teken van het toepassen van het behandelplan. Jij helpt ze daarbij. Dat kan op vele manieren; bijvoorbeeld door middel van een signaleringsplan. Om kwart voor 11 komen de collega’s van de nachtdienst je aflossen.

 


Jouw team

Het team waar je komt te werken is een team in opbouw. Hierdoor krijg je volop de mogelijkheid om te onderzoeken en ontdekken welke stijl van behandelen bij jou en de Mutsaersstichting past. En om samen met je team de teamidentiteit en het behandelklimaat verder vorm te geven.

Je werkt met 8 tot 9 collega’s in een groep, verdeelt over de verschillende diensten. Bij de Mutsaersstichting werken we met hart en ziel en daar zijn we best trots op. Hecht, betrokken en oog voor elkaar. Dat is de omschrijving van jouw team. Niet zo gek, want je maakt samen best veel mee. Het team is zelfsturend, open en zegt eerlijk wat ze denkt en voelt.

 

 

Wie zoeken wij?

Eerlijk is eerlijk, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Jij ziet successen in de kleinste hoeken en weet goed te anticiperen op complexe vraagstukken. Jij biedt de jongeren de veiligheid die ze missen en ziet ze daardoor groeien.

Het team waar je in komt te werken is vooral op zoek naar iemand die uitstekend kan plannen, organiseren en losse eindjes aan elkaar knoopt. Maar ook iemand die actief deelneemt aan de teamprocessen en die de nodige ervaring mee neemt. Iemand die de kwaliteit goed bewaakt en zelfstandig kan werken, maar ook nauwkeurig is en overzicht houdt wanneer de regels veranderen. We zijn op zoek naar een iemand die kan aanpakken, die stressbestendig is en initiatief neemt. Doelgericht, oplossingsgericht en een harde werker die zich niet snel uit het veld laat slaan door het gedrag van de doelgroep.


Verder vragen wij:

 • Affiniteit en (bij voorkeur) ervaring in het werken binnen de complexe kinder- en jeugdpsychiatrie en/of jeugdhulpverlening.
 • Een afgeronde hbo-opleiding met een SKJ registratie of een afgeronde hbo-opleiding waarmee jij je als jeugd- en gezinsprofessional kunt registreren.
 • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

Wat kan je van ons verwachten?

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast geven collega’s aan dat zij de vrijheid binnen hun expertise en de mogelijkheden van de functie erg waarderen. Jouw werk is zinvol én gevarieerd. Maar er is meer.

Wij bieden jou ook:

 • De mogelijkheid om te werken in een open setting.
 • Een salaris tussen de € 1.996,- en € 3.396,- bruto per maand, gebaseerd op een werkweek van 36 uur (conform cao GGZ).
 • Onregelmatigheidstoeslag.
 • Uitkering van een 13e maand.
 • Een functie voor 24 tot 36 uur per week.
 • Deelname aan het pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW).
 • Een collectieve zorgverzekering en andere collectiviteitskortingen.
 • Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Meer informatie of direct solliciteren?

Direct solliciteren? Stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl, onder vermelding van vacaturenummer 21-51. Heb je nog vragen? Bel dan gerust met Shenna Werson, Teamcoördinator (06-82291228).