Mutsaersstichting zoekt een
Sociotherapeut Klinische Opname Open Afdeling (leeftijd 12+)
Dienstverband
24-36 uur
Opleidingsniveau
HBO, HBO+Standplaats
VenloWerkvelden
Geestelijke gezondheidszorg, JeugdzorgDe Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals maatschappelijke opvang en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.
Sociotherapeut Klinische Opname Open Afdeling (leeftijd 12+)
24 tot 36 uur per week
Als Sociotherapeut zie jij wie de jongere echt is! Talenten en krachten worden benut en aangeboord. Ontwikkeling op de hulpvraag wordt bewerkstelligd. Dit alles met oog, oor en hart voor de jongere. Maak jij samen met ons het verschil? Kom dan werken bij de Mutsaersstichting. Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring in te zetten. We stimuleren lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling door je gebruik te laten maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.
Wat ga je doen?
Als Sociotherapeut bied jij intensieve behandeling en begeleiding aan kinderen en jeugdigen met complexe psychiatrische en psycho-sociale problematieken. Deze doelgroep wordt gekenmerkt door matige en ernstige gedragsproblematieken. Zij zijn opgenomen in de klinische setting van de Mutsaersstichting. Dit zijn jongeren die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij en met een hulpvraag bij ons komen. Jij gaat je, samen met je collega’s, bezighouden met het vormgeven van de intensieve behandeling aan deze jongeren op de therapeutische behandelgroep. Dit doe -je in nauwe samenwerking met het systeem van de jongere.
Vanuit onze locatie in Venlo behandel je, samen met een multidisciplinair team, een groep jongeren in een open setting. We behandelen jongeren met complexe psychiatrische problematiek van 0 tot 18 jaar. Een behandelgroep bestaat uit maximaal 9 jongeren. Zij zorgen ervoor dat jouw dag nooit hetzelfde is. Onze zorg bieden wij 7 dagen in de week en 24 uur per dag en daarom draai je wisselende diensten.
Hoe ziet jouw werk eruit?
Een kijkje in de late dienst op de Waaier (7 x 24 uurs zorg):
We beginnen de late dienst om 14.30 met de overdracht, in de groep. Als late dienst hoor je dan de bijzonderheden van de ochtenddienst, en van de avond daarvoor als dat nodig is. De procescoördinator van de jeugdigen sluit ook vaak aan de overdacht, zo kunnen we snel dingen bespreken en verdere actie uitzetten. Na de overdracht hebben we nog even de tijd om onze mail en de rapportage bij te lezen, voordat de jeugdigen terugkomen van school en dagbesteding.
Om 15.45 uur zorgen we dat we samen in de groep zitten voor het extraatje. De jeugd komt dan ook om iets drinken en een stuk fruit. Tijdens het extraatje bespreken we hoe de dag is verlopen en of iemand nog afspraken heeft of wil maken voor de rest van de dag. Vandaag hebben we om 16.00 uur een afspraak staan om met een jeugdige mee te gaan naar therapie. We lopen samen over ons terrein naar de Pijler, het gebouw waar de therapie plaats vind. Op verzoek van de jeugdige sluiten we een half uur aan bij de intake van de EMDR therapie.
Bij terugkomst op de groep is mijn collega samen met 1 of 2 jeugdigen begonnen aan het avondeten. Op Waaier F koken we nu zo’n vier jaar zelf, iedere dag vers, samen koken, zonder dat het verplicht is. De jeugd kiest dan zelf er voor om mee te helpen en tijdens het koken is er een andere sfeer. Als je dan iets op tafel kan zetten wat door jezelf klaar gemaakt is, geeft dat voldoening en wordt dit gewaardeerd.
Na het eten ruimen we gezamenlijk af en is er tot 20.00 uur vrije tijd. Hierin wordt regelmatig in onderling overleg een activiteit gepland en gedaan. Een bordspel, een wandeling, sporten in de gymzaal op het terrein, je kunt het zo gek niet bedenken, als het realistisch is en kan worden uitgevoerd, dan doen we dat. Initiatieven worden beloond en activiteiten die de sfeer positief beïnvloeden worden vaker gedaan/ herhaald. Gedurende deze activiteiten werken we met de jongeren aan hun behandeldoelen. Dit gebeurt zowel individueel als op groepsniveau.
Om 20.00 uur is er nog een groepsmoment, met een extraatje. Een glas limonade of thee en een koek. Dan is er ook de dagelijkse evaluatie van het doelenuurtje. Iedere maandag wordt er tijdens het doelenuurtje een groepsdoel bepaald en die wordt dan op werkdagen om 20.00 uur bij het extraatje besproken. Dan geven de jongeren aan hoe ze hier zelf aan gewerkt hebben en of het gestelde doel voor die dag is behaald. De jeugdigen worden hierin verantwoordelijk gemaakt voor hoe dit wordt besproken. Er ontstaan dan automatisch rollen die een ieder op zich neemt.
Na het doelenuurtje maakt iedereen nog afspraken over hoe ze avond af gaan sluiten voordat ze naar bed gaan.
Om 22:00 is het tijd om naar de nachtdienstkamer te gaan om over te dragen aan de slaap- en nachtdiensten. Dan is het tijd om lekker naar huis te gaan!
Jouw team
Het team waar je in komt te werken is een jong team, volop in ontwikkeling.
Je werkt met 8 tot 9 collega’s in een team. We zijn een team dat staat voor het belang van de cliënt, en hiervoor durft op te komen. We vinden het belangrijk om de jeugdige een stukje regie te geven in de behandeling. We zijn betrokken, open en hebben oog voor elkaar. Creativiteit, humor en out-of-the-box-denken past bij ons team.
Wie zoeken wij?
Het team waar je in komt te werken is vooral opzoek naar iemand die aanpakt en geen situatie uit de weg gaat. De 12+ doelgroep vraagt zowel therapeutisch- als pedagogisch handelen. Het werktempo ligt hoog, met goede samenwerking en overleg komen wij ver(der).
Binnen het werken op een behandelsetting wordt flexibiliteit gevraagd, dit houdt in dat er ook weekend-, slaap-, en nachtdiensten gewerkt worden. Veranderen of het werken van extra diensten gaat uiteraard in overleg.
Verder vragen wij:
-
Affiniteit en (bij voorkeur) ervaring in het werken binnen de complexe kinder- en jeugdpsychiatrie en/of jeugdhulpverlening.
-
Een afgeronde hbo-opleiding met een SKJ registratie of een afgeronde hbo-opleiding waarmee jij je als jeugd- en gezinsprofessional kunt registreren.
-
Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.
Wat kan je van ons verwachten?
Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast geven collega’s aan dat zij de vrijheid binnen hun expertise en de mogelijkheden van de functie erg waarderen. Jouw werk is zinvol én gevarieerd. Maar er is meer.
Wij bieden jou ook:
-
De mogelijkheid om te werken in een open setting.
-
Onregelmatigheidstoeslag.
-
Uitkering van een 13e maand.
-
Een functie voor 24 tot 36 uur per week.
-
Deelname aan het pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW).
-
Een collectieve zorgverzekering en andere collectiviteitskortingen.
-
Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.
Meer informatie of direct solliciteren?
Direct solliciteren? Stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl, onder vermelding van vacaturenummer 23-11. Heb je nog vragen? Bel dan gerust met Pauline Meuwissen, HR Adviseur, (06-30458264).