Dichterbij zoekt een

Sociotherapeut poli Tilburg

Dienstverband

32-36

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Tilburg

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega Sociotherapeut Ambulant en/of Deeltijd voor 32 - 36 uur voor de locatie in Tilburg. Kom jij ons team versterken?

Wat ga je doen

Je biedt sociotherapie op de Deeltijd locatie in Tilburg en gaat daarnaast ambulante sociotherapie in de woonsetting van de cliënt bieden.

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters.

Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

De werktijden zijn van 08.30 - 16.30 uur.

Met wie ga je dat doen

STEVIG richt zich op behandeling van mensen met een lichte verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen, psychiatrische stoornissen of beide (SGLVG). Behandeling vindt plaats waar het mogelijk is: ambulant, in de maatschappelijke context, in dagbehandeling, poliklinisch of (gesloten) klinisch. We werken nauw samen met de verwijzende instanties en betrekken expertise van de geestelijke gezondheidszorg, de verstandelijke gehandicaptenzorg, de jeugdzorg, de verslavingszorg en justitie. In dit proces zijn methodisch en multidisciplinair werken, ketenzorg en kennisontwikkeling sleutelbegrippen. We werken proactief en innovatief. De behandeling is gericht op het versterken van de balans van de cliënt en diens leefomgeving. Een balans in het spanningsveld tussen willen en kunnen. Samen met de cliënt werken we aan een realistisch perspectief. STEVIG is een onderdeel van Dichterbij.

Waar ga je dat doen

De behandeling vindt plaats op onze Deeltijdlocatie in Tilburg of in de woonsetting van de cliënt.

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek, behandelingen en wetenschappelijk onderzoek.

Dit ben jij

 • Je hebt een relevante, zorggerichte opleiding afgerond bij voorkeur HBO-V of gelijkwaardige opleiding
 • Je hebt ervaring in het werken met de SGLVG doelgroep
 • Je hebt ervaring in het multidisciplinair werken
 • Je bent flexibel
 • Je hebt doorzettingsvermogen
 • Je bent in staat kennis over te dragen op anderen en kunt een voorbeeldrol vervullen

Dit krijg je ervoor terug

 • Een bijzondere baan waar je echt wat kunt betekenen voor mensen en hun toekomst
 • Zinvol en boeiend werk met cliënten, verwanten en gemotiveerde en professionele collega’s, alsmede de relevante externe instanties
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en aan je carrière te werken
 • Een salaris conform CAO-Gehandicaptenzorg inschaling in FWG 50, met een minimum van € 2.728,- en een maximum van € 3.894,- bruto per maand, gebaseerd op een 36-urige werkweek
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8.33% en een vakantietoeslag van 8%
 • Een contract voor 32 - 36 uur per week, voor onbepaalde tijd
 • Een team dat je "warm zal ontvangen"
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris

Meer weten of solliciteren?

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem dan contact op met Rogée Verdellen via telefoonnummer 06-11137876. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van STEVIG via 088-7540060 of wervingsbureau@stevig.nl.

Reageren op deze leuke, veelzijdige functie kan via de website van STEVIG, waar je via de link het sollicitatieformulier invult, voorzien van jouw cv en motivatiebrief;

https://www.stevig.nl/werken-bij/sociotherapeut-poli-tilburg