FPC de Rooyse Wissel zoekt een

Sociotherapeuten (HBO) / Sociotherapeutisch Medewerkers (MBO)

Dienstverband

28-36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Oostrum

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Een opleiding MBO of HBO richting de zorg (denk aan SPH/SPW, Verpleegkunde, MWD/MZ etc.) en een krachtige persoonlijkheid; dát is wat je nodig hebt!

Om onze behandelteams te versterken zoeken wij Sociotherapeuten (HBO) / Sociotherapeutisch Medewerkers (MBO), gedreven groepsbegeleiders die met ons náást de patiënt komen staan.

Raak met ons in gesprek, loop een dagje mee en ervaar hoe het is om bij ons te werken!


Wat ga je doen?
Als Sociotherapeut / Sociotherapeutisch Medewerker (ook wel bekend als Groepsbegeleider) bij de Rooyse Wissel ben jij dé stabiele basis van de patiënt. Je werkt samen met je collega’s aan de behandeling en begeleiding van patiënten met een TBS maatregel, waarbij het uiteindelijke doel is een veilige terugkeer in de maatschappij, stap vóór stap. Je rapporteert over de voortgang, brengt adviezen uit en bent het eerste aanspreekpunt voor de patiënten. 

Wat neem je mee?

  • Afgeronde relevante MBO niveau 4 of HBO+ opleiding in de zorg (zoals MZ, MWD, SPH, Verpleegkunde etc.)
  • Ervaring met groepsdynamische processen
  • Bereidheid tot werken in onregelmatige diensten
  • Je handelt methodisch en resultaatgericht en bent een echte teamspeler
  • Vermogen om duidelijkheid en structuur te bieden

Niet alleen de patiënten maken stappen, maar jij ook!
De Rooyse Wissel investeert namelijk in jouw persoonlijke ontwikkeling en biedt volop trainingen en opleidingsmogelijkheden. Met ons online leerplein heb jij bijvoorbeeld de keuze uit meer dan 100 modules.
Daarnaast bieden wij

  • Veelzijdig werk met een specifieke doelgroep in een informele werkomgeving, waar medewerkers op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen
  • Een goede werkgever, die investeert in innovatie en uitbreiding
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder de onregelmatigheidstoeslag, een uitgebreide werkkostenregeling en een aanvullende reiskostenvergoeding
  • Een 28 tot 36-urige werkweek (of via de flexpool) met salariëring afhankelijk van ervaring conform CAO-GGZ, FWG-schaal 45 (MBO) van €2289,- tot €3229,- of FWG-schaal 50 (HBO) van €2611,- tot €3571,- per maand

Enthousiast geworden, maar nog niet helemaal zeker? 
Eens in de twee maanden organiseren wij een Meet & Greet. Op deze avond kan je kennis komen maken en al je vragen stellen aan verschillende medewerkers! Ook krijg je een rondleiding door de kliniek, zodat je nét wat beter weet waar je op solliciteert. Meld je hier aan!

Al helemaal overtuigd?
Is dit de functie waar je naar op zoek bent en heb jij het in je? Solliciteer direct via onze website of door een mailtje te sturen, voorzien van je motivatie en CV, naar solliciteren@derooysewissel.nl 

Als je vragen hebt mag je altijd contact opnemen met onze Recruiter, via telefoonnummer 0478-530567. Voor meer informatie kan je terecht op www.derooysewissel.nl.
Om alvast een betere indruk te krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan, kan je hier alvast onze bedrijfsfilm bekijken en ervaringen van onze medewerkers lezen!

De organisatie

De Rooyse Wissel is een centrum voor forensische psychiatrie in Venray. Wij leveren een bijdrage aan een veiligere samenleving doordat we mensen met strafbaar gedrag behandelen en begeleiden. De problemen van onze patiënten zijn fors en leiden ertoe dat ze vastlopen in het leven, maar zijn voor ons nooit te ingewikkeld.

Onze patiënten kunnen opgenomen zijn in de kliniek, onder onze begeleiding wonen of werken, of vanuit huis worden behandeld. Iedereen heeft iemand nodig die in hem gelooft: wij geloven in onze patiënten. Wij geloven in de behandeling en de begeleiding die hen leert zich staande te houden in de maatschappij zonder strafbaar gedrag.

Bij de Rooyse Wissel werken ruim 450 medewerkers en is momenteel volop in ontwikkeling. Het zorgaanbod wordt steeds breder. Ons werkgebied strekt zich uit van Limburg tot Zuidoost-Brabant.