Maastricht UMC+ zoekt een

Software Ontwikkelaar Bioinformatica

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Hedendaagse genetische diagnostiek maakt gebruik van de laatste technieken voor het lezen van het menselijke DNA, wat resulteert in zeer grote hoeveelheden data. Om patiënten in een relevant tijdsbestek van een diagnose te kunnen voorzien, is het opzetten van efficiënte en flexibele analyse processen van essentieel belang geworden. Als software engineer werk je in een gemotiveerd, inter-disciplinair team van bioinformatici en software engineers samen met artsen, genetici, en onderzoekers, om in een dynamische omgeving de meest recente high-throughput DNA technieken inzetbaar te maken voor patiënten diagnostiek en onderzoek.

Als software engineer met een innovatie focus ben je binnen een team van 7 mensen mede-verantwoordelijk voor
  1. Het automatiseren van analyse methoden in het diagnostisch werkproces;
  2. Het opzetten en valideren van data analyses voor nieuwe genetische technieken;
  3. Het valideren, testen en vergelijken van nieuwe data analyse methoden voor bestaande genetische testen.


Wat vragen wij van jou?
Je hebt een HBO of universitaire bioinformatica of ICT opleiding of equivalente achtergrond met gedegen programmeer ervaring in Java of vergelijkbare programmeertaal. Je hebt ervaring met het werken in Linux HPC omgevingen. Ervaring in de humane genetica en NGS gebaseerde technieken of aanverwante biologische kennis is een pre.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De afdeling Klinische Genetica richt zich op diagnostiek en onderzoek van erfelijke aandoeningen. De afdeling bestaat uit ca. 190 medewerkers. Het Klinisch Genetisch Laboratorium verzorgt specialistische klinisch-genetische diagnostiek in nauwe samenwerking met de afdeling Genetica van het Radboudumc te Nijmegen. Daarnaast bieden artsen en genetisch consulenten directe patiëntenzorg vanuit de Polikliniek Klinische Genetica. Het Laboratorium is ISO 15189 gecertificeerd en ziet technologische vernieuwing als belangrijkste pijler in de verbetering en efficiënter maken van de diagnostiek.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 32-36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc, met een maximale salarisindicatie van € 4.078,- per maand bij een fulltime aanstelling.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.