Kempenhaeghe zoekt een

Souschef bij De Broeders & het Heidecafé

Dienstverband

32 - 38 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Sterksel Heeze

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Jij laat onze gasten genieten van een heerlijke maaltijd!

Hoe ziet je werkdag eruit
De Kempenhaeghe Horeca B.V. biedt zijn diensten aan op de locatie Kloostervelden in Sterksel en aan de Plaetse te Heeze. Op beide locaties is de horeca B.V. verantwoordelijk voorde de Food & Beverage- en banquetting gerelateerde activiteiten (vergaderingen, recepties, bijeenkomsten, feesten, lunches en diners).
Bij “De Broeders en het Heidecafé” houden we van streekgebonden, lekker en vers eten.

Je stelt gerechten samen en bereidt deze uit verse ingrediënten. Je werkt doorgaans solistisch met ondersteuning van enkele keukenmedewerkers.
Je bent in staat om zelfstandig een drukke lunch of diner te verzorgen.
Je ziet toe op de kwalitatieve en vaktechnische bereiding van de gerechten en de hierbij behorende operationele randvoorwaarden.
Je levert input bij de samenstelling en wijziging van de menu’s, kaart en methoden.
Je bent samen met je team verantwoordelijk met de dagelijkse gang van zaken en de voortgang in de keuken.
Bij afwezigheid van de chefkok neem jij de honneurs waar en zorg jij voor een goed voorbereide werkdag.
Bestellingen doen, roosters samenstellen en het begeleiden van het keukenpersoneel behoren tot je dagelijkse taken.

Dit zijn voornamelijk dagdiensten met een vroege avonddienst (keuken sluit rond 20:30 uur).
De weekenden worden evenredig verdeeld onder het keukenteam, waardoor je geregeld ook een weekend vrij kunt zijn.

Over Kempenhaeghe Horeca B.V.
De Broeders te Sterksel en Heidecafé de Strabrechtse Heide in Heeze zijn onderdeel van de Kempenhaeghe Horeca B.V. Een vooruitstrevende en dynamische organisatie waar gastvrijheid en zorg op een bijzondere wijze wordt gecombineerd. Onze doelstelling is om op een professionele wijze een gastvrij en warm welkom te bieden aan onze gasten.  

Het Heidecafé is een gezellig no-nonsense eetcafé aan de rand van de Strabrechtse Heide waar samen met de dagbesteding van Kempenhaeghe een unieke beleving voor onze gasten wordt gecreëerd (www.heidecafe.nl)

De Broeders is een sfeervolle locatie in de nieuwe woonwijk Kloostervelden te Sterksel en is de plek waar genieten en ontmoeten centraal staat. De Broeders bestaat uit een vijftal concepten;

  • Lunchrestaurant waar dagelijks de lunch in buffetvorm wordt gepresenteerd;
  • Brasserie met een á la carte lunch- en dinerkaart;
  • Kookstudio voor workshops onder begeleiding van één van onze chefs;
  • Cadeaushop ‘Werk aan de Winkel’ met bijzondere handwerk cadeaus en hebbedingen gemaakt door cliënten van Kempenhaeghe; 
  • Meeting centrum voor al bijeenkomsten en partijen. Van 2 tot 200 personen (www.debroeders.com).


Wat breng jij mee

  • Een bent in het bezit van het diploma SVH zelfstandig werkend kok.  
  • Je bent op de hoogte van de wetgeving met betrekking tot voedselveiligheid en HACCP;
  • Je bent in bezit van het certificaat SVH Sociale Hygiëne of bereid om deze te behalen;
  • Het bezitten van het certificaat SVH Leermeester en/of praktijkbegeleider is een pré;
  • Je bent stressbestendig, daadkrachtig, besluitvaardig en neemt initiatief, zie problemen als een uitdaging en bent creatief;
  • Je hebt gevoel voor systematiek, orde, en hygiëne;
  • Je hebt een passie voor het Horeca vak, en wil dit graag uitstralen en overbrengen aan je collega’s.

Wat bieden wij jou

  • Wij bieden een uitdagende functie van Sous Chef binnen een dynamische en groeiende organisatie met veel ambitie;
  • een goede sfeer, veel tijd en aandacht voor ontwikkeling en lekkere personeelsmaaltijden. Eten en drinken is gratis;
  • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • Je krijg van ons passende werkkleding. Ook krijg je per jaar 100 euro schoenentegoed bij Verest Schoenen in Heeze;
  • 25 vakantiedagen en vakantiegeld volgens de CAO Horeca;
  • Iedere gewerkte feestdag krijg je een vrije dag voor terug;
  • Gratis sporten bij ProFit in Sterksel, Kloostervelden. De Horeca BV betaald jou fitness abonnement daar omdat we houden van fitte en gezonde werknemers!
  • Je mag declareren voor kosten die je maakt voor je werk, denk hierbij aan een ritje voor werk als je iets moet ophalen voor werk of wanneer je naar onze andere (horeca)locaties rijdt;
  • Ieder jaar stijgt je loon 2% per 1 januari volgens de referentiefuncties van de Horeca CAO;
  • Regelmatig volgen we interne cursussen (HACCP, BHV etc) en/of hebben we afdelingsuitjes;
  • Arbeidsduur gemiddeld 32 - 38 uur per week;
  • Het salaris wordt bepaald volgens functieschaal 7 van het KHN-model AVR.


Werk bij een sociale werkgever waarbij goed werkgeverschap van belang is;
Kempenhaeghe is een werkgever, die goed omgaat met zijn personeel. Niemand is in de vorige corona sluitingen van de horeca ontslagen, dan wel niet verlengd, en velen van ons werken al enkele jaren voor Kempenhaeghe. De goede werksfeer is een absolute pré en er is veel ruimte voor inspraak, meedenken en creativiteit. We zijn wel op zoek naar iemand die goed kan omgaan met onze cliënten, want zowel bij het Heidecafé als De Broeders werken we nauw samen met de dagbesteding. Oh, en voordat ik het vergeet: iemand waar af en toe ook mee gelachen kan worden onder of na werktijd, want wij vinden het erg belangrijk dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat.

Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden?
We zien je reactie graag via bijgaande link tegemoet.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Jeffrey van Vuurde, manager Horeca, telefoonnummer 040-2279317 of e-mail: vuurdej@kempenhaeghe.nl

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Chantal Simar, recruiter
M. 06-51142379
E. simarc@kempenhaeghe.nl

Bereikbaarheid: 15 min. vanaf Weert, dus ook goed bereikbaar vanuit Limburg.