Koraal zoekt een

Stageplaats Social Work - Maasveld Maastricht

Dienstverband

0 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wil jij ervaring opdoen in de gehandicaptenzorg voor mensen met een matige of ernstig meervoudige beperking? Vind je goede begeleiding belangrijk maar wil je ook graag jouw kennis delen? Kom dan bij ons stage lopen! Voor onze locatie Maasveld te Maastricht zoeken we enthousiaste HBO stagiaires.

Over de stage

Mensen met een matige of ernstig meervoudige beperking hebben vaak moeite om zelfstandig te werken of te wonen. Zij hebben de mensen uit hun omgeving hard nodig om de opgedane ervaringen te ordenen en zich veilig te voelen. Wij geven onze bewoners de ruimte om in een vertrouwde omgeving zichzelf te zijn.

Als stagiaire begrijp jij dit en pas je jouw manier van begeleiden/ verzorgen hierop aan. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan en daarnaast het bieden van een gezellige, huiselijke sfeer! Je bent niet alleen een verbinder in nabijheid van de cliënt, maar ook een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel. Er is voor jou alle ruimte om jouw werk aan te passen op de vraag en het ritme van de bewoner. Je hebt een sterk inlevingsvermogen, je signaleert en kijkt/handelt naar wat voor de cliënt werkt. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Daarbij is zelfinzicht belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe cliënten kunnen reageren op jouw handelen. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen.

Over Maasveld

De Koraal-locatie Maasveld in Maastricht is, naast Op de Bies en St Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrum locatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

Wat bieden wij?

Iedere dag nieuwe uitdagingen en kansen om op positieve wijze verder te ontwikkelen. Wij bieden een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. In principe zijn alle stage-uren bespreekbaar, maar geldt in de regel een maximum van 36 uur per week. Je wordt begeleid door een professional.

Jij!
  • Staat stevig in je schoenen.
  • Bent consequent, stressbestendig, geduldig, flexibel, oplossingsgericht en creatief. Bent bereid wisselende diensten te werken
  • Je ontvangt een rooster voor een langere periode waarbij rekening wordt gehouden met de dagen waarop je naar school moet.
  • Zoekt een stage voor minimaal één schooljaar

Praktisch

Voor meer informatie, neem contact op met stagecoördinator Gwenny Geurts, Ggeurts@koraal,nl

Reageren

Ben je geïnteresseerd? Stuur je motivatie brief en CV naar Ggeurts@koraal.nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in mei