XONAR zoekt een

Stageplek Orthopedagogiek WO

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Jeugdzorg, Sociaal Werk
Wil jij als stagiair Gedragswetenschapper aan de slag binnen XONAR?

Een passende stageplek is een goed begin van jouw carrière. Wie weet krijg jij zelfs een betaalde baan aangeboden als je afstudeert. Veel stagiaires hebben met succes een baan binnen XONAR bemachtigd. Ben jij de volgende?

Jaarlijks heeft XONAR enkele WO stageplekken ter beschikking voor aanstormende gedragswetenschappers. Vanaf september 2022 hebben we een orthopedagogische stageplek ter beschikking binnen de volgende hulpvormen:

Ambulant

XONAR is gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen bij (complexe) opvoed- en opgroeivragen. We sluiten aan bij de krachten en mogelijkheden van het gezin en werken samen aan een positief toekomstperspectief zodat ouders/verzorgers weer plezier ervaren in opvoeden. Deze hulpvorm is geschikt voor gezinnen met een kind tussen de 0 en 18 jaar, waarbij de inschatting wordt gemaakt dat ondersteuning in de thuissituatie voldoende is.

De hulp richt zich zowel op de jeugdigen in het gezin, als op de ouders en, waar mogelijk, op het betrokken netwerk. Er wordt in de hulpverlening gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals oplossingsgerichte gespreksvoering, geven van psycho-educatie, leren van vaardigheden aan gezinsleden, gezinstherapeutische technieken en vergroten en benutten van het sociaal netwerk. Naast opvoed- en opgroeivragen biedt XONAR binnen ambulant ook trajecten Nieuw Ouderschap en BOR aan.

Verwachtingen stagiair(e) vanuit ambulant

We verwachten van een stagiaire iemand met voldoende sociale vaardigheden, die zelfstandig ingesteld is en initiatief neemt. Daarnaast verwachten wij van een stagiaire dat ze over enige basiskennis beschikt o.a. met betrekking tot systemisch werken, hechting en trauma.

Betreft het behalen van de aantekening diagnostiek kunnen we geen harde garanties bieden. We streven er wel naar dat dit mogelijk is

Pleegzorg

De pleegzorg binnen XONAR is centraal georganiseerd en wordt decentraal uitgevoerd in de regio's Maastricht-Heuvelland, Parkstad-Limburg en Westelijke Mijnstreek. In deze functie kom je terecht in een team, bestaande uit 9 tot 19 begeleiders pleegzorg. Daarnaast is er een team VSM, dat verantwoordelijk is voor de voorbereiding, selectie en matching van pleegouders.

Binnen pleegzorg wordt samengewerkt met alle betrokkenen bij het (pleeg)kind. Er wordt contact onderhouden met zowel de ouders, de pleegouders, familieleden, leerkrachten en andere hulpverleners. Dit alles om het kind/de jongere zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen met behoud van zijn of haar netwerk.
Verwachtingen stagiair(e) vanuit pleegzorg

We verwachten van een stagiaire een open en nieuwsgierige mindset, een empathisch en zelfreflecterend vermogen en een zelfstandige en pro-actieve houding.

Betreft het behalen van de aantekening diagnostiek kunnen we geen harde garanties bieden. We streven er wel naar dat dit mogelijk is.

Functie-eisen
Een wereld vol mogelijkheden. Het begint bij jezelf.

Wil jij stage lopen bij XONAR en ben jij:
  • Bezig met een WO opleiding orthopedagogiek, mental health of gelijkwaardig?
  • Ondernemend en flexibel?
Wij bieden jou een stageplek met de mogelijkheid om te leren en te ontwikkelen. Daarnaast ontvang je een stagevergoeding (afhankelijk van het aantal uren dat jij stage loopt). Als stagiaire mag jij ook gebruik maken van fit met korting! Dit is een netto-korting op je sportabonnement en wordt dus niet via je salaris verrekend.

Ben je geïnteresseerd? Dien dan voor 16 April 2023 jouw CV en motivatie in voor één van de bovengenoemde stageplekken.