Kempenhaeghe zoekt een

Stagiaire dagbesteding

Dienstverband

8 - 36

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Sterksel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Beste stagiaire dagbesteding

“Ben jij die enthousiasteling die onze cliënten weet te prikkelen? En wil jij graag meer leren over het werk als activiteitenbegeleider? Mogelijk ben jij dan de stagiaire die we zoeken!’’

Wat houdt het werken als activiteitenbegeleider in
Als activiteitenbegeleider binnen de dagbesteding ontwikkel je en voer je, samen met je collega’s, de doelgerichte activiteiten uit voor cliënten. Dit kan zowel groepsgericht als individueel. Door middel van je creativiteit en flexibiliteit in te zetten speel je in op de mogelijkheden en belevingswereld van de bewoner. Je kan goed observeren en weet goed om te gaan met gedragsveranderingen. Je stelt activiteitendoelen en een passend activiteitenaanbod op, afgestemd op het multidisciplinaire zorgplan. Daarnaast observeer, signaleer en rapporteer je feiten met betrekking tot de zorgvraag van de cliënt en lever je daarmee een bijdrage aan de opstelling, evaluatie en bijstelling van het activiteitenproces in samenwerking met de woonafdeling. Verder onderhoud je en bevorder je kwaliteit in activiteitenbegeleiding aan cliënten. Je levert een bijdrage aan overlegsituaties, teamvergaderingen en zorgplannen. Participeer je in werkgroepen ter bevordering van kwaliteit en deskundigheidsbevordering en wisselt vakinhoudelijke kennis en vaardigheden uit met collega’s. Ook rapporteer je hierover in HiX. Je maakt samen met collega’s onderdeel uit van het multidisciplinair team. Tenslotte observeer en rapporteer je op het gebied van epilepsie.  

Over Dagbesteding
Binnen Centrum voor Epilepsie en Woonzorg (CEW) worden doelgerichte activiteiten geboden aan cliënten met een (complexe) vorm van epilepsie, een verstandelijke beperking en bijkomende, vaak ingewikkelde problematiek. Cliënten kunnen o.a. bekend zijn met; autisme, ADHD, lichamelijke beperkingen, visuele-, auditieve beperkingen, hechtingsproblematiek, problemen in de prikkelverwerking, psychische problematieken, NAH, gedragsproblematiek, slaapproblematiek.

De diverse locaties zijn te onderscheiden in twee richtingen;

  • Maatschappelijk gericht;
  • Ervaringsgericht.
  • Vanuit de concepten; Bewegen, Arbeid en Dienstverlening, Ontwikkelingsgericht, Belevingsgericht en Creatief.

Er wordt gewerkt vanuit de visie op activiteitenbegeleiding, zoals die binnen Kempenhaeghe actueel is: Het draait om geluk, talent en trots! Deze visie is ondersteunend aan de strategische nota van Kempenhaeghe: alle kennis, alle aandacht.

Wat breng jij mee

  • Je volgt een agogische opleiding op niveau 3, 4 of 5, te denken valt aan Maatschappelijke zorg, Sociale Studies, Pedagogiek;
  • Je bent geïnteresseerd in het werk als activiteitenbegeleider;
  • Je wilt graag kennis opdoen met betrekking tot de doelgroep verstandelijke (en lichamelijke) beperking.

Wat bieden wij jou

  • Als stagiair werk je in het team samen met collega’s van Kempenhaeghe die je begeleiden;
  • Daarnaast is je ‘eigen’ ervaren werkbegeleider je vaste aanspreekpunt voor jouw vragen;
  • Met jouw blik gericht op ‘leren en ervaren van de praktijk’ ga je onder passende begeleiding aan de slag met jouw leerdoelen en competenties. Zo groei jij persoonlijk en vakinhoudelijk! En leren wij ook weer van jouw nieuwste kennis en open blik!

Daarnaast is Kempenhaeghe is een erkend leerbedrijf en ontvang je als stagiair, volgens de CAO Ziekenhuizen, een stagevergoeding bij een stage van minimaal 144 uur.

Informatie en sollicitatie
We zien je reactie graag vóór 01-07-2022 tegemoet via bijgaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Moniek van den Berg, praktijkopleider Kempenhaeghe, via e-mail praktijkopleiders@kempenhaeghe.nl of via M.: 06-12815326.

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Chantal Simar, recruiter via M. 06-51142379
simarc@kempenhaeghe.nl


Bereikbaarheid: 15 min. vanaf Weert, dus ook goed bereikbaar vanuit Limburg.