Mutsaersstichting zoekt een

Systeemtherapeut

Dienstverband

24-36

Opleidingsniveau

WO, HBO+

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Jeugdzorg

De Mutsaersstichting, compleet in jeugdzorg, is een fullservice centrum actief op de gebieden jeugdhulpverlening en GGZ en welzijn en onderwijs. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en werken multidisciplinair vanuit een systemisch en vraaggericht perspectief. 

Vanuit onze missie “geen kind op straat, geen gezin in de steek” bieden we cliënten en hun omgeving grip en perspectief op hun toekomst. Wij leren jongeren en volwassenen hun eigen plaats in de samenleving (weer) in te nemen.  Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.  

Voor een van onze behandelteams in Noord-Limburg zoeken wij een:  

Systeemtherapeut 

24 - 36 uur  per week  

Als systeemtherapeut ga je samen met de ouders en de kinderen/jongeren doen wat nodig is om de ontwikkeling te bevorderen in een omgeving die daar bij past. Spreekt jou dit aan? Dan zijn wij ontzettend benieuwd naar jou! Je komt te werken in een zelfsturend team binnen  een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.   

Wat ga je doen? 

Je levert een bijdrage aan de multidisciplinaire diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van kinderen en jongeren.  Je werkt in verschillende zorgprogramma’s met gezinnen en in groepsverband. Je behandelt met name systemen met complexe, meervoudige en uiteenlopende (psychische) problematiek.  

Wij werken vanuit de visie 1 gezin 1 plan, waarbij de cliënt en zijn sociaal netwerk onlosmakelijk onderdeel uitmaken van een succesvol behandeltraject. Je treedt op als behandelcoördinator van een aantal cliënten. Daarnaast vervul je vanuit je eigen deskundigheid een uitvoerende, adviserende en ondersteunende rol naar het multidisciplinaire behandelteam en/of collega’s.  

Tevens is het belangrijk dat je een actieve innovatieve bijdrage levert aan de kwaliteit van onze hulpverlening en participeer je actief in externe netwerken voor zover de werkzaamheden dat vereisen. 

Wie zoeken wij?  

Een sterke persoonlijkheid met een afgeronde opleiding tot systeemtherapeut aangevuld met relevante werkervaring binnen de jeugdzorg en/of jeugd ggz.  

Je bent resultaatgericht ingesteld en beschikt over het vermogen effectief te communiceren over de voortgang van de behandeling. Een flexibele taakopvatting is onmisbaar. Daarnaast vind je het prettig om in een ambitieuze en veranderende organisatie te werken. Naast zelfstandig werken ben je een echte teamspeler en draag je zorg voor innovatie en ontwikkeling.  

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en geldige registratie NVRG.  

Wat kan je van ons verwachten?  

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast bieden wij  een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief.  

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De functie is ingedeeld in functiegroep 60. De  Mutsaersstichting heeft  een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn. 

Meer informatie of direct solliciteren?  

Direct solliciteren? Stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl , onder vermelding van vacaturenummer 22-20.  Heb je nog vragen? Bel dan gerust met Pieke Houben, 06-11699454