Zuyderland zoekt een

Systeemtherapeut afdeling GGz Kind en Adolescent locatie Sittard-Geleen

Dienstverband

28-36 uur

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Wij zoeken een enthousiaste collega, die als behandelaar ons GGz-team Kind & Adolescent komt versterken!!

Wat ga je doen?

Afdeling Kind & Adolescent, is er voor kinderen, jeugdigen, adolescenten in de leeftijd van 0 tot 23 jaar en hun gezinnen die kampen met complexe psychiatrische problematiek en ernstige levensfaseproblematiek en specialistische ggz behandeling nodig hebben. Het snel bieden van de juiste hulp staat centraal. De behandeling is gericht op de verstoring in de ontwikkeling en tevens op versterking van de eigen kracht. Naast het uitvoeren van diagnostisch onderzoek en verschillende vormen van behandeling (inclusief deeltijdbehandeling voor kinderen tot 10 jaar), zetten we ouderbegeleiding in en beschikken we over een crisisdienst. Het team bestaat uit enthousiaste professionals die vanuit een multidisciplinaire samenwerking de behandeling van de cliënten en hun gezinnen vormgeven. Vanuit een dialogische attitude komen een gedeelde probleemomschrijving en behandelingsafspraken tot stand, zodat de om hulp vragende gezinnen zaken weer zelf geregeld  krijgen. 

Er is veel aandacht voor inhoudelijke innovatie en ontwikkeling binnen teamverband om de kwaliteit van geleverde zorg hoog te houden. Afdeling Kind & Adolescent participeert actief in ketensamenwerking binnen het sociale domein en specifiek binnen de jeugdhulp in de regio. 

Als systeemtherapeut lever je een bijdrage aan diagnostiek en behandeling. Je verricht systeem-diagnostische onderzoeken en pakt systeem-therapeutische vragen op. Dit kunnen kleine systemen (oudersystemen) of middelgrote systemen (gezinnen) zijn. Ook groepsinterventies op familie niveau, of oudergroepen zijn aan de orde. Je betrekt het systeem van cliënten actief bij de behandeldoelen en de behandeling, zo nodig in hun thuissituatie. Je verzorgt bijbehorende rapportages. Vanuit jouw kennis en kunde lever je een brede systemische bijdrage aan het multidisciplinaire team.

Wie ben jij?

 • Je hebt aantoonbare ervaring als systeemtherapeut(isch medewerker), bij voorkeur met onze doelgroep, afgeronde opleiding tot Systeemtherapeut (NVRG lid) of afgeronde opleiding Social Work (of vergelijkbaar) met vervolgopleiding in de systeemtherapie.
 • Registratie Relatie en gezinstherapeut ( NVRG) strekt tot aanbeveling.
 • Je bent enthousiast, zelfstandig en leergierig en werkt graag in teamverband.
 • Continue ontplooiing en verbreding van je kennis en vaardigheden zie je als logisch en noodzakelijk.
 • Je werkt cliëntgericht met goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je hebt een actieve, flexibele en positief kritische en innovatieve instelling.
 • Rijbewijs B en auto ter beschikking.

Wat bieden wij? 

 • Werkeenheid Zuyderland Medisch Centrum, RVE GGz, afdeling Kind & Adolescent.
 • Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGz, FWG 60.
 • De arbeidsduur bedraagt 28-36 uur per week, in overleg
 • Werkpatroon nader overeen te komen.

Interesse?

Nadere informatie is in te winnen bij mevrouw L. Smeets, afdelingshoofd GGz Kind & Adolescent, via telefoonnummer 06-30438692.

Over Zuyderland GGz

Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.