Koraal zoekt een

Systeemtherapeut - Polikliniek Gastenhof

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Jeugdzorg
Als mensen met elkaar samenleven, bijvoorbeeld in een gezin, vormen ze 'een systeem'. Maar dat systeem kan ook weleens minder goed werken. Daar heeft iedereen dan last van. Daarom werk je in Systeemtherapie mét elkaar. Als we bij de poli(kliniek) van Gastenhof Systeemtherapie inzetten, dan betekent dit dat we mensen die voor de jeugdige belangrijk zijn, betrekken bij de therapie.

Voor de poli van Gastenhof zoeken we een enthousiaste en betrokken collega voor de functie van Systeemtherapeut. Een uitdagende en boeiende functie!


Over de polikliniek


Gastenhof is het orthopedagogisch behandelcentrum van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal regio's (Noord-Midden Limburg, Parkstad en Maastricht Heuvelland Westelijke mijnstreek) biedt Gastenhof: behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren in de leeftijd van 4 tot 21 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, gecombineerd met complexe gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek. De behandeling vindt zowel (poli)klinisch als ambulant plaats.

De polikliniek met hoofdlocatie in Sittard biedt multidisciplinair onderzoek en diagnostiek, observatie, behandeling, consultatie, advisering en voorlichting aan jeugdigen en hun systeem. In samenwerking met de jeugdige, ouders en eventueel betrokken hulpverleners wordt een vertaling gemaakt van de hulp die het best passend is in de eigen situatie.

Het behandelteam bestaat o.a. uit psychiaters, GZ psychologen, een psychologisch test assistent, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, verpleegkundig specialist en diverse therapeuten en behandelaren.


Over de functie


De werkzaamheden van de Systeemtherapeut in de polikliniek richten zich op poliklinische en ambulante hulpverlening, en waar nodig tevens op de Gastenhof locaties van Koraal. Voor deze vacature zal de Systeemtherapeut hoofdzakelijk poliklinisch ingezet worden. De inzet is voornamelijk gericht op de regio's Noord-/Midden-Limburg en Maastricht Heuvelland Westelijke Mijnstreek.

De Systeemtherapeut verricht systeemtherapeutisch onderzoek, diagnostiek en behandeling.
De behandelaar heeft de volgende hoofdtaken:
 • Je stelt op basis van onderzoek en diagnostiek een therapeutisch behandelplan op en voert dit uit.
 • Je participeert in cliëntbesprekingen en adviseert en informeert regiebehandelaren en leden van het team, vanuit het eigen vakgebied inzake de behandeling.
 • Je draagt zorg voor de verslaglegging van de behandelgegevens.
 • Je ondersteunt andere disciplines om in hun vakgebied ook vanuit een systemisch kader te kunnen werken.
 • Je participeert als lid van het multidisciplinair team.
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkelingen in de organisatie gericht op invulling van de jeugdzorg.

Wie zoeken wij?


Een enthousiaste en betrokken collega die makkelijk de verbinding maak met onze jeugdigen en collega's. Je durft buiten de kaders te denken en handelen, en bent daarbij creatief en innovatief. Belangrijk is dat je doet wat je zegt, en zegt wat je doet. Je bent in staat om vanuit oprechte aandacht en betrokkenheid en in samenwerking met jeugdigen en hun vertegenwoordigers de complexiteit van alledag begrijpelijk en eenvoudiger te maken. Dit vraagt om creativiteit en lef!

Daarbij toon je initiatief, doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid, waarbij je klant- en servicegerichtheid niet uit het oog verliest. Je staat stevig in je schoenen en kunt goed zelfstandig werken.

Daarnaast beschik jij over:
 • Een HBO of WO diploma, aangevuld met een erkende opleiding Systeemtherapie.
 • Registratie als lid van de beroepsvereniging, bij voorkeur bij de NVRG / NAP.
 • Kennis van psychologie en psychopathologie.
 • Aantoonbare ervaring in de jeugdzorg en met de doelgroep LVB.
 • Kennis van bijkomende psychiatrische problematieken.
 • Eigen vervoer.

Wat bieden wij?


Een uitdagende en dynamische werkomgeving! Je komt in een team met bevlogen collega's die vanuit verschillende expertises de behandeling vormgeven. Je krijgt alle ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.
 • Het salaris voor deze functie is conform CAO Gehandicaptenzorg.
 • Het betreft een dienstverband van 36 uur per week. Wil je minder uren werken, dan is dit bespreekbaar.
 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering (8,33%) en ORT-vergoeding.

Meer informatie


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Wil Hermans of Judith Vincken, via 046 - 477 5290.

Wil je eerst meer weten over de functie, onze organisatie of het team? Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog om te reageren?
Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze collega's, zodat ze je wat meer kunnen vertellen.

Reageren

Spreek deze uitdagende functie je aan? Wij nodigen je graag uit om je CV en motivatie te sturen via onderstaand sollicitatieformulier.

Een videoboodschap met een pitch waarom jij de geschikte kandidaat bent?! Graag!