Laurentius Ziekenhuis zoekt een

Teamleider dialyse (20-016)

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Ziekenhuizen
"Ben jij daadkrachtig en mensgericht?"

Dan ben jij onze nieuwe teamleider dialyse!

Vacaturenummer 20-016, 28-36 uur per week

Wie ben jij?
Als teamleider dialyse werk je nauw samen met de huidige teamleider, samen scheppen jullie de juiste voorwaarden zodat de medewerkers de beste zorg kunnen leveren aan onze patiënten. Je bent een daadkrachtige teamleider die samen met en het team duidelijke afspraken maakt en deze weet waar te maken. Je weet mensen op een positieve manier te prikkelen maar bent ook in staat om feedback te geven waar nodig. Als teamleider heb je een cruciale rol in het uitvoeren van het operationele beleid van de afdeling en het bewaken van de voortgang van dit beleid. In samenwerking met de medische manager en afdelingsmanager ontwikkel je een efficiënte en effectieve organisatie en coördineer je de aansturing van medewerkers en werkprocessen.

Daarnaast geef je invulling aan de kaders van het jaarplan HRM-beleid, zoals deelname aan werving- en selectieprocedures, voeren van jaargesprekken en participeer je in het uitvoeren van verzuimbeheersing. Ook draag je bij aan de ontwikkeling en totstandkoming van het operationele beleid van het team op de afdeling door het doen van verbetervoorstellen en het bewaken, implementeren en realiseren van het vastgesteld beleid. Alsook het zorgdragen voor het opstellen van afdeling gerelateerde protocollen/richtlijnen en milieutechnische vraagstukken. Hierbij zorg je voor een goede implementatie en evaluatie van deze protocollen. Je bewaakt het toegewezen budget en signaleert en anticipeert op afwijkingen. Je levert input bij het opstellen van de deelbegroting, zoals de personeelsbegroting, opleidingsbegroting en exploitatiebegroting.

Naast het uitoefenen van teamleiders werkzaamheden werk je als dialyseverpleegkundige mee en draag je naast het uitvoeren van de nierfunctie vervangende behandeling zorg voor het voorlichten, begeleiden en instrueren van dialysepatiënten. De verdeling van taken en uren wordt in overleg met de huidige teamleider en manager afgestemd.

Jouw nieuwe werkplek
Binnen de dialyse afdeling begeleiden en behandelen wij patiënten met chronisch nierinsufficiëntie. We werken op onze beide locaties: Laurentius Ziekenhuis, Weerterbergen en bij de patiënt in de thuissituatie. Ons multidisciplinair team bestaat uit (leerling) dialyseverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, afdelingsassistenten, dialyse-assistenten, diëtistes, nefrologen, praktijk coördinatoren, medisch maatschappelijk werker, sociaal verpleegkundige, kwaliteitsfunctionarissen en secretaresses.

Wat vragen wij van jou?
  • Je hebt een afgeronde opleiding tot dialyse verpleegkundige en bent BIG geregistreerd;
  • Je hebt een afgeronde bachelor opleiding in de richting van (zorg)management of de bereidheid om deze opleiding te volgen;
  • Je bent bereid om het interne Leadership Development programma voor teamleiders te volgen;
  • Ervaring in een aansturende en/of leidinggevende rol binnen de zorg en bij voorkeur in een ziekenhuis;
  • Enthousiasme en overtuigingskracht, ook bij het nemen van moeilijke beslissingen.
Wat krijg je daarvoor terug?

Niet alleen onze patiënten verdienen het beste, ook jij als teamleider dialyse. De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform de CAO-Ziekenhuizen en afhankelijk van kennis en ervaring. Salariëring geschiedt conform het salarisbeleid teamleiders. Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier .

Informatie en procedure

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan met Dave van Soest, afdelingsmanager, telefoonnummer 06-11764568.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wieteke den Os, recruiter, telefoonnummer 06-11380065.

Tot 1 april kun je reageren via het sollicitatieformulier.