Maastricht UMC+ zoekt een

Teamleider Digital Workplace en Unified Communication

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Binnen de Unit Infrastructuur van het Servicebedrijf MIT zijn wij op zoek naar een teamleider. De Unit Infrastructuur wordt heringericht en onderverdeeld in twee teams: Backend Infrastructuur en Digital Workplace en Unified Communication. Als teamleider verzorg je de aansturing en coaching van de Infrastructuurspecialisten voor het team Digital Workplace en Unified Communication. Hieronder vallen de aandachtsgebieden Werkplekbeheer, Packaging, M365 en Telecommunicatie.

Je zorgt voor het bewaken van de dagelijkse voortgang, kwaliteit van de activiteiten en je behoudt hierover het overzicht. Je faciliteert je medewerkers, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Je verzorgt de personele, organisatorische en financiële aangelegenheden met betrekking tot het team, waaronder het houden van werkoverleg en het voeren van ontwikkelgesprekken met de medewerkers. Je treedt op als mentor/coach en schept de juiste voorwaarden voor procesverbeteringen, aangekaart door je team. Tevens voorzie je het management van advies en informatie ten behoeve van het opstellen van tactisch beleid. Je rapporteert aan de Unitmanager.

Naast de verantwoordelijkheid voor de dienstverlening van je eigen team, lever je ook je bijdrage aan de optimalisatie van de dienstverlening binnen de gehele MIT organisatie. Je draagt het gedachtegoed van Operational Excellence uit, waarbij focus op klantwaarde, reductie van verspilling en continue verbetering kernwoorden zijn. Hiervoor moet je in staat zijn om met een open blik naar huidige processen te kijken en daarbij steeds de vraag te stellen of het beter kan. Dat vergt een onderzoekende opstelling, bereidheid om fouten in het proces en de organisatie open te bespreken en het nemen van verantwoordelijkheid hiervoor.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een coachend leidinggevende die stuurt op resultaat. Je bent in staat om mensen te motiveren en samenwerking te bevorderen. Je hebt gedegen inhoudelijke kennis van het aandachtsgebied, proces kennis en geeft medewerkers adequate feedback op hun werkprestaties, ideeën en verbetervoorstellen (leren van kritiek) en bent gericht op verdere ontwikkeling van de medewerkers, zowel individueel als in teamverband. Je draagt zorg voor een waterdichte planning en houdt toezicht op een goede uitvoering van het werk en bewaakt hiermee de kwaliteit van de dienstverlening. Je wordt hierbij ondersteund door de procesmanagers op gebied van incident, problem, change en assetmanagement.

Ook dient er een professionaliseringslag op het vlak van kwaliteit van processen en dienstverlening gemaakt te worden naar aanleiding van het organisatie ontwikkelplan. Je bent dus iemand die verandering teweeg kan brengen en het veranderproces op een adequate manier kan begeleiden waarbij je de kwaliteit van de arbeid en arbeidsrelaties goed in het oog houdt. Je stimuleert een cultuur van samenwerking en continu verbeteren en weet je omgeving hierin mee te nemen. Je geeft feedback en advies aan de Unitmanager over de performance en vooruitgang van het team.

Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en kennis van en visie op het gebied van IT dienstverlening en in het bijzonder IT Infrastructuur. Je hebt kennis en ervaring op gebied van IT Servicemanagement en hebt ruime ervaring met het leidinggeven aan vergelijkbare teams bij andere grote (zorg)organisaties. Je kent daardoor de best practices van het vak en past deze toe. Je weet van losse individuen een groep te maken, bundelt de sterke krachten in de groep en weet een “wij”gevoel te creëren. Je bent resultaatgericht maar hebt daarbij wel een flexibele instelling. Je bent gericht op samenwerking en weet daardoor je teamleden te stimuleren, enthousiasmeren en verder te ontwikkelen, waardoor je het beste in hen naar boven haalt.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Met meer dan 7.500 medewerkers is MUMC+ één van de grootste werkgevers in de regio. Het Maastricht UMC+ biedt een uitdagende en innovatieve werkomgeving waarin topzorg samengaat met warmte en aandacht voor het individu, en waarin persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling een vanzelfsprekendheid zijn.

Bij het MUMC+ denk je wellicht niet meteen aan IT. Maar als een van de grootste werkgevers in Zuid-Limburg beschikken wij over een zeer moderne infrastructuur die tot de grootste en uitdagendste behoort in het zuiden van het land.

Met ca 270 collega’s van de afdeling MIT (Medische Instrumentatie en Informatie Technologie) werken we iedere dag met heel ons hart aan het up en running houden van een vrijwel volledig digitaal UMC met state-of-the art medische technologie. We zijn betrokken bij innovatieve projecten op het vlak van zorgtechnologie en zorgen voor de implementatie hiervan. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan het continu verbeteren van de zorg.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Er wordt verwacht dat je op roulatie basis bereikbaarheidsdienst verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.919,- (€ 6.156,- per 1-11-2023) bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A11 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.