Maastricht UMC+ zoekt een

Teamleider Kliniek Hart en Vaat Centrum

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als teamleider ben jij de belangrijkste schakel in het behalen van succes binnen de afdeling en fungeer je als eerste aanspreekpunt voor je team en externe partners of diensten.
Je verricht zelfstandig werkzaamheden gericht op het effectief en efficiënt functioneren van de afdeling:
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en continuïteit van de verpleegkundige zorg, overeenkomstig het vastgestelde beleid.
 • Je hebt een belangrijke rol in het signaleren van verbeteringen in de werkprocessen en uitvoering van de werkzaamheden en bent in staat om nieuwe werkwijzen binnen de afdeling in te voeren.
 • Je draagt zorg voor het operationele proces van de afdeling.
 • Samen met het afdelingshoofd geef je uitvoering aan het vastgestelde personeelsbeleid en personeelsbeheer en lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het zorgbeleid en personeelsmanagement binnen de afdeling.
 • Je participeert in het opstellen van kwaliteitsbeleid en implementeert dit binnen de afdeling.
 • Je draagt zorg voor de bij- en nascholing, en deskundigheidsbevordering van verpleegkundigen.
 • Je levert een actieve bijdrage aan onderzoek en opzet van verpleegkundige protocollen en bent verantwoordelijk voor het logistiek en materiaal beheer.
 • Je geeft functionele aansturing aan de teamleden binnen de afdeling en ondersteund het afdelingshoofd ten aanzien van hiërarchische taken.
 • Daar waar nodig werk je mee in de directe patiëntenzorg.
Coachend leiderschap is een van de leiderschapsstijlen die je gebruikt om je team te betrekken bij veranderprocessen. Daarbij heb je bijzondere aandacht voor de cultuur van samenwerken over de grenzen van je eigen afdeling heen. Hierbij vervul je een belangrijke verbindende rol. Werken aan de groei van een jong team in een veranderende omgeving zie je als uitdaging. Je stelt je hier proactief in op waarbij creëren en borgen van een veilige leer -en werkomgeving belangrijke aandacht heeft.

Je bent communicatief sterk en kan o.a. de zorgprofessional aanspreken op nakomen van afspraken, de kwaliteit van de zorg als ook op de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt een verpleegkundige opleiding met HBO werk en denkniveau. Daarbij beschik je over meer dan 2 jaar verpleegkundige werkervaring, bij voorkeur met cardiologie of binnen en acute of intensieve zorgafdeling. Tevens ben je in het bezit van een kwalificatie op het gebied van management trainingen of bereid een management opleiding te volgen.

Naast je ervaring als verpleegkundige zijn onderstaande competenties en vaardigheden een vereiste:

Competenties:
 • duidelijk communiceren over verwachtingen en resultaten naar zowel de medewerker als leidinggevende;
 • discretie: vertrouwen van de medewerkers, creëren van een veilige leer- en werkomgeving;
 • verbinding van de waarden van de medewerkers in relatie tot deze van de organisatie (verbindend en coachend leiderschap);
 • daadkrachtig, koershoudend; doel -en resultaatgericht;
 • doortastend: effectief omgaan met groepsprocessen;
 • afdeling overstijgend kunnen samenwerken binnen een multidisciplinaire kader;
 • motiverend en inspirerend leiding geven gericht op zowel individuele als team coaching;
 • Reflecterend vermogen: is zich bewust van de effecten van zijn gedrag op de medewerkers en de organisatie en stelt deze bij; je oefent een voorbeeldfunctie uit;
 • Werkt zowel taak -als mensgericht.
Persoonlijke eigenschappen:
 • Open: je staat open voor nieuwe ervaringen en bent nieuwsgierig naar veranderingen;
 • Extravert: je communiceert makkelijk en graag met mensen en hebt een optimistische houding;
 • Flexibel: je hecht minder waarde aan vaststaande structuren en routines en kan makkelijk meebewegen met veranderende situaties.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Verpleegafdeling D4 is onderdeel van het Hart en Vaat Centrum.

De polikliniek, functieafdelingen, kliniek, hartkatheterisatiekamer inclusief hybride OK vormen samen het Maastricht Hart+Vaat Centrum. Een universitair medisch centrum met een directe koppeling met het onderzoeksinstituut (CARIM) en de Universiteit Maastricht zorgt voor de beste zorg en de nieuwste mogelijkheden. CARIM staat voor Cardiovascular Research Institute Maastricht. Binnen HVC is veel aandacht voor integrale samenwerking zowel tussen de afdelingen als ook tussen de betrokken disciplines. Op alle afdelingen is sprake van duaal leiderschap.

Op afdeling D4 worden patiënten verpleegd die opgenomen worden voor cardiochirurgie of interventie cardiologie (short stay Cardiologie). Patiënten worden opgenomen vanuit de thuissituatie of overgenomen vanuit uit andere ziekenhuizen. Hierdoor wordt intensief contact onderhouden met andere ziekenhuizen in de regio. Deze patiëntencategorieën maken D4 tot een zeer dynamische afdeling.

Een jong en enthousiast team van verpleegkundigen werkt nauw samen met medisch specialisten, arts assistenten, verpleegkundig specialisten en Physician assistents en zijn samen verantwoordelijk voor optimale en veilige patiëntenzorg. De zorg wordt hierbij zoveel mogelijk samen met de patiënt vorm gegeven.

Afdeling D4 staat voor de uitdaging verder te ontwikkelen in lijn met de ambities van het Hart en Vaat Centrum. De ontwikkeling van zorgpaden, sturen op verwachte ontslagdatum, herinrichting van het beddenhuis en ziekenhuis brede ontwikkeling op verpleegkundig vakgebied, zullen effect hebben op de organisatie van zorg. Centraal daarin staat de ontwikkeling van de verpleegkundigen en de verpleegkundige zorg op de afdeling.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 32-36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.