Zuyderland zoekt een

Teamleider Nucleaire Geneeskunde

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Ben jij een ervaren gezondheidszorgmanager, met expertise in het binden & boeien van medewerkers én heb je affiniteit met de medische beeldvorming? Lees dan snel verder!

Onze afdeling
De medische beeldvorming (MBV) is een belangrijk ondersteunend specialisme in de gezondheidszorg. Door technologische ontwikkelingen en de enorme groei van diagnostische mogelijkheden is de medische beeldvorming een specialisme dat onderhevig is aan een complexe veranderingsprocessen. De medische beeldvorming werkt niet alleen voor het ziekenhuis, maar is tevens een onmisbare schakel naar de huisartsgeneeskunde/transmurale zorg.

De afdeling MBV bestaat uit de specialismen radiologie en nucleaire geneeskunde. De afdeling heeft 3 locaties (Heerlen, Sittard-Geleen en Brunssum) en een totaal aantal van ca. 250 medewerkers. Overall zijn medewerkers inzetbaar over alle locaties. Het managementteam bestaat uit een afdelingshoofd MBV en twee afdelingshoofden radiologie. Voor de nucleaire geneeskunde zoeken we aanvullend een teamleider die het specialisme in een duale managementstructuur vorm geeft.

Wat ga je doen?
De teamleider vervult samen met het medisch aanspreekpunt een cruciale rol binnen de MBV. Deze rol komt tot uiting in personeelsmanagement, het mede bepalen van beleid en de integrale (financiële) verantwoordelijkheid. Het bewaken van de continuïteit en kwaliteit, alsmede het sturen op uniforme en efficiënt ingerichte processen behoren tot de kerntaken van de functie. De teamleider vervult een verbindende en coachende rol in de vorming van de afdeling. Je kent de medewerkers; onderhoudt de relaties tussen de diverse professionals en fungeert als dagelijks aanspreekpunt voor artsen en medewerkers.

De directe span of control omvat circa 23 fte in de vorm van laboranten en ondersteunend personeel. Kernwoorden voor de functie als teamleider zijn eigenaarschap, ondernemerschap en duaal leiderschap.

Naast de invulling van de functie ten behoeve van de afdeling MBV kan er sprake zijn van het leveren van een bijdrage aan zuyderland brede zaken, zoals het mede ontwikkelen van organisatie breed tactisch/operationeel beleid en/of het coördineren of leiden van projecten en veranderingsprocessen.

Wie ben jij?

 • Kennis op HBO niveau, aangevuld met een afgeronde management opleiding op post-HBO niveau is een pré.
 • Affiniteit met nucleaire geneeskunde is een vereiste.
 • Beschikt over enkele jaren leidinggevende ervaring binnen de gezondheidzorg.
 • Kennis van de gezondheidszorg en organisatieprocessen en enige kennis van bedrijfskunde en financieel-economisch instrumentarium is vereist evenals kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Houdt ontwikkelingen op het vakgebied bij en verkent hierbij mogelijkheden c.q. consequenties voor de werkeenheid.
 • Een mensgerichte leiderschapsstijl.
 • Als persoon zeer toegankelijk, communicatief en verbindend.
 • Een hoge mate van organisatiesensibiliteit.
 • Beschikt over stimulerend leiderschap, besluitvaardigheid, resultaatgerichtheid, overtuigingskracht en teamgeest.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor de duur van één jaar, met de intentie tot een vaste aanstelling.
 • De arbeidsduur bedraagt gemiddeld 36 uur per week.
 • Het salaris is overeenkomstig FWG functiegroep 55.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw W. Dukers, afdelingshoofd medische beeldvorming, tel 06-53236657.

Het functieprofiel 'Leidinggevende - teamleider 1' is op deze vacature van toepassing.

Over Zuyderland Medisch Centrum
Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.