Zuyderland zoekt een

Teamleider/Projectmanager integraal capaciteitsmanagement (36 upw)

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Een jonge dynamische en innovatieve werkomgeving, met enthousiaste en gedreven collega's. Geen dag is hetzelfde! Spreekt jou dit aan? Kom dan bij ons werken in de functie van projectmanager integraal capaciteitsmanagement!

Jouw nieuwe baan

Als teamleider/projectmanager van de afdeling integrale capaciteitsplanning (ICP) draag je samen met jouw teamgenoten zorg voor het ophalen, clusteren en analyseren van informatie met betrekking tot de efficiënte inzet van personeel en een meer optimale benutting van onze capaciteiten (zoals Ok, beddenhuis, polikliniek en medische beeldvorming). Deze verwerk je vervolgens en leg je met een gedegen advies voor aan het management voor besluitvorming. Het accent ligt hierbij nadrukkelijk op het zoeken van verbinding, zodanig dat capaciteiten, productiewensen en financiering op elkaar worden afgestemd. De komende jaren zal hierin nadrukkelijk een omslag worden gemaakt van “volume sturing” naar “waarde gedreven zorg”. Zowel met de grote zorgverzekeraars als met het MSB zijn en worden hieromtrent sluitende afspraken gemaakt.  De afdeling ICP is marktmeester in het verdelen van capaciteiten zodat de strategie van het ziekenhuis gerealiseerd kan worden.

Om integraal capaciteit management te realiseren is de afdeling medeverantwoordelijk voor het ondersteunen van klanten bij het beheren van logistieke data. Zo worden er monitors ontwikkeld, waarmee klanten zelf aan de slag kunnen met hun bedrijfsinformatie. Ook het management wordt op deze voorzien van adequate stuurinformatie. Recent heeft Zuyderland een Hospital Control Center gerealiseerd waarmee je als teamleider ICP een uniek middel hebt om integraal capaciteitsmanagement inzichtelijk te maken. Daarnaast kun je binnen de RVE KV&B nauw samenwerken om logistieke informatie te verbinden aan kwaliteitsinformatie.

Integraal capaciteitsmanagement is een strategische pijler in de organisatie. De Covid crisis heeft het belang onderstreept waardoor ICP een onmisbare rol heeft in de huidige situatie. Door het strategisch belang kom je dus in aanraking met een breed scala aan afdelingen en medewerkers binnen het Zuyderland MC. Daarnaast zijn er meerdere stuur- en werkgroepen rondom capaciteitsmanagement opgericht waarin je namens de afdeling zal anticiperen.

Wat neem je mee?

Je beschikt over

 • een relevante afgeronde opleiding op WO-niveau (te weten logistieke, bedrijfskundige, data-management opleiding/achtergrond), aangevuld met cursussen op het gebied van bedrijfsvoering en enige werkervaring in een relevante functie;
 • de vaardigheid om data op de juiste wijze interpreteren en vertalen in een advies dat aansluit bij strategie van de organisatie;
 • over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • een helikopterview en legt gemakkelijk verbanden op hoog abstractieniveau.

Daarnaast

 • kun je adviezen op een juiste manier voorleggen aan betreffende gremia;
 • weet je partijen te verbinden;
 • ben je inhoudsdeskundigheid en is het hebben van affiniteit met het vakgebied een must;
 • ben je in staat om mensen te enthousiasmeren, te motiveren en te stimuleren;
 • weet je om te gaan met weerstanden, conflicten en tegengestelde belangen.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een contract voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging.
 • Een werkweek van gemiddeld 36 uur.
 • Een salaris in FWG 60 of 65 met een bruto maandsalaris van € 3.389,- tot € 4.964,- bij FWG 60 en €3.850,- tot € 5.801,- bij FWG 65 bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Een jong en gedreven team bestaande uit 5 personen, inclusief jezelf.
 • Een fijne werksfeer en voldoende opleidingsmogelijkheden.
 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.

Welkom op de afdeling

De resultaat verantwoordelijke eenheid (RVE) Kwaliteit, Veiligheid & Bedrijfsvoering (KV&B) ondersteunt de organisatie bij het realiseren van de doelstellingen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en bedrijfsvoering. De RVE is kader stellend op deze terreinen en vervult daarin tevens een initiërende, faciliterende en controlerende rol. Allereerst ondersteunt de RVE het management (RVE-management, MSB, RvB) bij de uitvoering van het kwaliteit- en veiligheidsbeleid, helpt hen met het werken aan een verbetercultuur en zorgt zij ook voor adequate stuurinformatie op haar domeinen. Tevens neemt de afdeling een regierol in integraal capaciteit management en is zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het integraal risicomanagement in de Zuyderland-organisatie. De output voor de patiënt/familie (gericht op waarden) is leidend in alle veranderingen.

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met mw. Bianca Boessen (Afdelingshoofd Bedrijfsvoering), via 06 - 13672130.