Zuyderland zoekt een

Teamleider Snijdende Disciplines I

Dienstverband

32-36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor de klinische afdeling Snijdende Disciplines I, oftewel Etage 11, locatie Heerlen, zijn wij op zoek naar een enthousiaste teamleider

Onze afdeling
Op de afdeling Snijdende Disciplines I vindt je de volgende specialismen: vaatchirurgie, thoraxchirurgie en neurochirurgie. Door dit brede scala is er op de afdeling veel afwisseling en dynamiek. Zorg op maat wordt binnen de mogelijkheden verleend en patiëntvriendelijkheid en- veiligheid staan voorop.
We bieden onze medewerkers naast opleiding ook een inspirerende en stimulerende omgeving. Kernbegrippen zijn het ontwikkelen van verpleegkundig leiderschap, verder vorm geven aan functiedifferentiatie verpleegkundigen niveau 4 en niveau 6, vergroten van doelmatigheid door het optimaliseren van werkprocessen door de professionals en het bewerkstelligen van innovaties door middel van EBP onderzoek. Een veilige, collegiale en fijne werkomgeving is hierin een voorwaarde. Bijdragen aan deze ontwikkelingen vraagt een belangrijke rol van de teamleider.

Wat ga je doen?
Als teamleider van de afdeling Snijdende Disciplines I ben je verantwoordelijk voor de coaching en ondersteuning van de professionals binnen de afdeling. De coaching is gericht op de ontwikkeling en ondersteuning van professionals passend bij de basisprincipes van Professional Governance. Je geeft uitvoering aan de visie en het beleid van het Verpleegcentrum in de dagelijkse en operationele aansturing en de realisatie van de doelen (zorgverlening en -beleid, organisatorische, financiële, materiële en personele zaken). Je faciliteert en bewaakt samen met je team de continuïteit en kwaliteit van de zorgverlening. Je bent dagelijks betrokken bij het zorgproces en werkt mee op de afdeling in de directe patiëntenzorg. Je zorgt voor het beschikbaar hebben van middelen, materialen en personeel. De uitvoering van het personeelsbeleid zoals ziekteverzuimbegeleiding, het voeren van jaar- en coachgesprekken, behoort eveneens tot het takenpakket. Je bent zichtbaar op de afdeling en bent het aanspreekpunt voor het afdelingshoofd, artsen, ketenpartners en stafafdelingen.

Wie ben jij?

 • Verpleegkundige opleiding op HBO niveau, BIG geregistreerd.
 • Aangevuld met een afgeronde managementopleiding of de bereidheid om een opleiding (op maat) te volgen in het kader van een management development traject.
 • Bij voorkeur ervaring in een leidinggevende rol binnen een verpleegafdeling of aantoonbare leiderschapscapaciteiten in een vergelijkbare werkomgeving.
 • Je bent in staat om professionals te inspireren en te bewegen tot het nemen van (verpleegkundig) leiderschap, eigenaarschap en verantwoordelijkheid op basis van gelijkwaardigheid en toerekenbaarheid.
 • Je bent flexibel en in staat te improviseren als de situatie daarom vraagt en acteert actief in het bevorderen van de samenwerking en verbinding binnen de afdelingen én met andere afdelingen binnen de organisatie en/ of de keten.

Wat bieden wij?

 • Vooralsnog een dienstverband voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband omgezet naar onbepaalde tijd.
 • De arbeidsduur bedraagt 32-36 uur.
 • Werkdagen op maandag t/m vrijdag in dagdiensten.
 • De functie is ingedeeld in FWG functiegroep 55.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.
 • Een uitdagende en veranderende omgeving.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het afdelingshoofd Nancy Lindemann, telefoonnummer 06-39563387 of met Ellen Kool, teamleider, 06-50522386.

Over Zuyderland Medisch Centrum
Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.