Mondriaan zoekt een

Teamleider Verpleegkundig Specialist

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor ons FACT-team in Maastricht zoeken we een teamleider verpleegkundig specialist (32 -36 uur p.w.). Ben jij die inhoudelijk professional èn een energieke, proactieve leidinggevende die pragmatisch werkt en passie heeft voor het vak? Affiniteit met en kennis van het FACT-model komt je zeker van pas. Meer weten? Kom kennismaken met ons enthousiaste team en we vertellen je meer!

FACT-team Maastricht is onderdeel van de sector Wijkgerichte zorg binnen Mondriaan Volwassenenzorg en bieden een breed pakket van psycho-medische zorg aan, uiteenlopend van algemeen tot specifiek. We leveren onder andere kortdurende behandeling conform het landelijk PsyQ protocol, verslavingszorg, forensisch psychiatrische zorg (Radix) en FACT-zorg in de wijk. We zijn een dynamische organisatie met ruimte voor opleiden en (wetenschappelijk) onderzoek. In Zuid-Limburg zijn wij dé specialist op het gebied van geestelijke gezondheidszorg.

Past deze functie bij jou?
Het FACT-team richt zich op patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen waaronder psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en/of verslavingsproblematiek. De behandeling is multidisciplinair, flexibel in intensiteit, assertief en outreachend: de behandeling vindt plaats waar de patiënt woont of zich regelmatig bevindt. Dit kan zijn in de eigen woning, een sociaal pension, dagopvang of een beschermde woonvorm. De behandeling kan worden gecombineerd met woonbegeleiding, financiële dienstverlening, sociale participatie, activering en begeleiding bij overige sociaal maatschappelijke problemen. De patiënt wordt toegeleid naar training, opleiding, arbeid of vrijwilligerswerk. Het eigen sociale netwerk wordt zo veel mogelijk bij de behandeling betrokken.

Als teamleider haal je energie uit het aansturen van de zorg binnen het team, coach en motiveer je de teamleden en geef je hen, binnen afgesproken kaders, de ruimte om regie te voeren over hun eigen werkzaamheden. Je denkt mee over de zorginhoud en de coördinatie van de zorg, initieert en begeleidt veranderingen en bent gericht op in- en externe samenwerking. Je houdt jaargesprekken, organiseert overlegsituaties en je voert taken uit in het kader van de Wet Poortwachter.

Naast je taak als teamleider waarvoor je 12 uur als leidinggevende werkzaam bent, ben je voor je overige uren werkzaam als behandelaar. Je coördineert het behandelproces en stuurt de in- en externe afstemming aan, waarbij het behandelplan centraal staat. Vakinhoudelijk lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en kwaliteit van zorgverlening. Je hebt een rol in de beweging naar de wijk en het oppakken van nieuwe initiatieven die daaruit ontstaan en stimuleert je team om zelforganisatie te realiseren.

Wat neem je mee?
Jouw stijl van leidinggeven is coachend en vanuit een positief mensbeeld. Je bent een verbinder, grijpt kansen aan en denkt in oplossingen. Je bent in staat om leiding te geven aan een multidisciplinair team en bij voorkeur heb je ervaring met de complexe EPA doelgroep. Jij weet medewerkers te enthousiasmeren om zichzelf en als team continu te ontwikkelen en je hebt ervaring in het begeleiden van organisatieveranderingen. Daarnaast vind je het leuk om mee te werken als behandelaar en uitvoering te geven aan de behandeling van mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen.
 • Je hebt ruime ervaring als SPV-er of verpleegkundig specialist (met geldige BIG-registratie), leidinggevende kwaliteiten én ruime werkervaring in de psychiatrie;
 • Je beschikt over een afgeronde managementopleiding of aantoonbare leidinggevende ervaring;
 • Bij voorkeur heb je ervaring in de ambulante sociaal psychiatrische zorg;
 • Je hebt ervaring met crisisinterventie;
 • Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid, stressbestendigheid en flexibiliteit;
 • Je kunt omgaan met weerstanden en tegengestelde belangen;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je bent in het bezit van een auto.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • De functie is ingedeeld als sociaal psychiatrisch verpleegkundige of als verpleegkundig specialist met een addendum 'teamcoach'. Het salaris bedraagt minimaal €3.026,-- en maximaal €4.717,-- (FWG 60 - CAO GGZ, kernfunctie SPV) of het salaris bedraagt minimaal €3.538,-- en maximaal €5.553,-- (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie VS). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Esther Zwingmann (RVE manager FACT teams), bereikbaar op het nummer: 06-22521846.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor de functie van verpleegkundige is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld