PSW zoekt een

Teamleider Wonen Nederweert

Dienstverband

30 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Nederweert

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Ben jij een ervaren teamleider, die weet hoe je het beste uit de ander naar boven haalt? Weet jij de balans te vinden tussen organisatiebelang en de mogelijkheden in het team? Kun jij met jouw betrokkenheid en positieve instelling nét dat verschil maken? Lees dan snel verder!

PSW Wonen, woonbegeleidingscentrum (WBC) aan de Geenestraat en Eikenstraat/Hinkert in Nederweert, zoekt voor gemiddeld 30-36 uur per week een inspirerende:

Teamleider

Wat ga je doen?
 • Je geeft leiding aan een team van 27 medewerkers verdeeld over 2 locaties. Je verzorgt de operationele aansturing, zorgt voor voldoende personele bezetting door het aantrekken en behouden van personeel en draagt een verantwoordelijkheid in de bedrijfsvoering van de betreffende locatie.
 • In je dagelijkse werk maak je een vertaalslag naar de visie van PSW in het team, draagt zorgt voor de uitvoering van het financieel beleid van het team en zorgt dat de organisatorische processen in het team gestroomlijnd lopen. Je gaat op een inspirerende en krachtige manier aan de slag met vraagstukken gerelateerd aan verantwoorde en kwalitatief goede zorg en het begeleidingsproces.
 • Je geeft sturing aan en faciliteert eigenaarschap binnen het team, hierbij is uitgangspunt om de medewerkers zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Hierbij hoort ook het optimaliseren van de teamprocessen.
 • Je bent een spil in het web en zoekt de samenwerking op met collega teamleiders binnen de regio. Je neemt medewerkers, ouders en cliënten mee in de ontwikkelingen binnen de sector en hebt oog voor de verschillende belangen.
 • Naast een interne focus, heb je ook een blik op de buitenwereld en creëer je samen met jouw team kansen en mogelijkheden voor onze bewoners.
Locatie Geenestraat

Locatie Geenestraat biedt begeleiding én huisvesting aan 28 cliënten. Verdeeld over 4 geschakelde woningen. In huiskamer 1 en 2 wonen respectievelijk 7 en 6 bewoners bij wie specifieke problematiek van het ouder worden speelt. Cliënten die vooral veel verzorging nodig hebben omdat ze ouder worden. Enkele zijn dementerend of beginnend dementerend. In huiskamer 3 en 4 wonen respectievelijk 7 en 8 bewoners. Het leuke aan deze groepen is de variatie qua zowel hun leeftijd als het niveau. De leeftijd varieert van 16 tot 38 jaar. Locatie Geenestraat heeft tevens een logeerplek beschikbaar.

Locatie Eikenstraat / Hinkert

De locatie Eikenstraat bestaat uit 2 geschakelde huizen met elk 5 bewoners tussen de 22 en 65 jaar. Twee van de bewoners zijn buitenshuis rolstoel afhankelijk. De begeleiding varieert van ontwikkelingsgericht ondersteunen tot gedeeltelijke overname bij persoonlijke verzorging. Eigen regie over je leven is een centraal thema die binnen alle groepen onderwerp van gesprek is.

De bewoners bij beide locaties hebben een matig tot licht verstandelijke beperking. Thema's zoals autisme, het syndroom van Down, psychiatrie en de ouder wordende bewoner spelen een rol in het dagelijkse leven van deze cliënten. De begeleidingsvragen zijn dan ook zeer uiteenlopend; van het ontwikkelen, begeleiden en ondersteunen maar ook verzorgen. Overdag gaan zij allemaal naar hun werk of dagbesteding.

Benieuwd wat onze collega's vertellen over werken bij PSW? Hier lees je meer.

PSW Wonen

PSW biedt begeleiding bij het wonen aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Doel van de begeleiding is een woonsituatie creëren waarin de cliënt zich thuis en veilig voelt en waarbij ouders en verwanten betrokken zijn. Uitgangspunt is de woonwens van de individuele cliënt. De begeleiding is gericht op het leven van de cliënt zelf en op participatie in de lokale samenleving.

Wat hebben wij te bieden?
 • Een contract voor de duur van 1 jaar, het streven is om bij gelijkblijvende bedrijfseconomische omstandigheden na dit jaar een vast contract te bieden.
 • Werken in een vooruitstrevende organisatie, met een informele werksfeer en in een enthousiast team.
 • Veel ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief.
 • Een ruim pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren én een eindejaarsuitkering en pensioenverzekering.
Wat breng jij mee?
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt enkele jaren ervaring als leidinggevende, bij voorkeur in de zorg of in het onderwijs.
 • Samen met het team ben je in staat om mooie resultaten te behalen, nieuwe ideeën te bedenken en deze tot uitvoering te brengen.
 • Een coachende stijl van leidinggeven zodat het stimuleren van eigenaarschap vanzelf gaat.
 • Een bulk positieve energie om onze medewerkers nóg meer te stimuleren en enthousiasmeren.
Meer informatie en reageren?

Benieuwd naar de volledige profielschets? Vraag deze dan op via PenO@psw.nl. Bij inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Stefanie Benders, P en O adviseur tel 06-82611336

Direct solliciteren?

Ga naar www.werkenbijpsw.nl en klik op de sollicitatieknop behorend bij deze vacature.

Zet 't alvast in je agenda!

Reageren op deze vacature kan t/m 19 september 2021. De eerste gespreksronde staat gepland op 24 september 2021.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.