PSW zoekt een

Teamleider Wonen Roermond

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Ben jij een inspirerende en enthousiaste leidinggevende, die graag het beste in de ander naar boven haalt? En zie jij het als een uitdaging om de doelen van PSW door te vertalen naar jouw teams? Dan komen we graag met jou in contact!

PSW Wonen, woonbegeleidingscentrum (WBC Katoenen Dorp en WBC Lindelaan) Roermond, zoekt voor gemiddeld 32-36 uur per week een gedreven:

Teamleider

Wat ga je doen?
 • Je geeft leiding aan een groep van 37 medewerkers verdeeld over 2 locaties. Je verzorgt de operationele aansturing, zorgt voor voldoende personele bezetting door het aantrekken en behouden van personeel en draagt een verantwoordelijkheid in de bedrijfsvoering van de betreffende locatie.
 • In je dagdagelijkse werk maak je een vertaalslag naar de visie van PSW in het team, draagt zorgt voor de uitvoering van het financieel beleid van het team en zorgt dat de organisatorische processen in het team gestroomlijnd lopen.
 • Je gaat op een inspirerende en krachtige manier aan de slag met vraagstukken gerelateerd aan verantwoorde en kwalitatief goede zorg en het begeleidingsproces.
 • Je geeft sturing aan en faciliteert eigenaarschap binnen het team, hierbij is uitgangspunt om de medewerkers zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Hierbij hoort ook het optimaliseren van de teamprocessen.
 • Je bent een spil in het web en zoekt de samenwerking op met collega teamleiders binnen de regio. Je neemt medewerkers, ouders en cliënten mee in de ontwikkelingen binnen de sector en hebt oog voor de verschillende belangen.
Locatie het Katoenen Dorp

Het Katoenen Dorp is een mooie nieuwbouwlocatie in het centrum van Roermond waar 16 mensen (tussen de 48 en 85 jaar) wonen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Enkele bewoners hebben daarbij autisme of psychische klachten. Ook zijn er een aantal bewoners die extra ondersteuning in de verzorging nodig hebben.

Locatie De Lindelaan

De Lindelaan is een locatie in Roermond waar 21 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking (zelfstandig) wonen. Een groot deel van de cliënten gaat overdag naar het werk of dagbesteding. Enkele andere blijven thuis op de woonlocatie. Zij zijn verdeeld in 3 groepen, iedere groep heeft een eigen karakter.

Bij 1 groep ligt de nadruk op LVB, bij 1 groep ligt de nadruk op autisme en psychische problematiek, en bij 1 groep ligt de nadruk op de ouder wordende cliënt.

Over het inhoudelijke vragen werk je nauw samen met de Gedragskundige.

Benieuwd wat onze collega's vertellen over werken bij PSW? Hier lees je meer.

PSW Wonen

PSW biedt begeleiding bij het wonen aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Doel van de begeleiding is een woonsituatie creëren waarin de cliënt zich thuis en veilig voelt en waarbij ouders en verwanten betrokken zijn. Uitgangspunt is de woonwens van de individuele cliënt. De begeleiding is gericht op het leven van de cliënt zelf en op participatie in de lokale samenleving.

Wat hebben wij te bieden?
 • Een contract voor de duur van 1 jaar, het streven is om bij gelijkblijvende bedrijfseconomische omstandigheden na dit jaar een vast contract te bieden.
 • Werken in een vooruitstrevende organisatie, met een informele werksfeer en in een enthousiast team.
 • Veel ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief.
 • Een ruim pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren én een eindejaarsuitkering en pensioenverzekering.
Wat breng jij mee?
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt enkele jaren ervaring als leidinggevende, bij voorkeur in de zorg of in het onderwijs.
 • Samen met het team ben je in staat om mooie resultaten te behalen, nieuwe ideeën te bedenken en deze tot uitvoering te brengen.
 • Een coachende stijl van leidinggeven zodat het stimuleren van eigenaarschap vanzelf gaat.
 • Een bulk positieve energie om onze medewerkers nóg meer te stimuleren en enthousiasmeren
Meer informatie en reageren?

Bij inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Stefanie Benders, P en O adviseur tel 06-82611336

Direct solliciteren? Ga naar www.werkenbijpsw.nl en klik op de sollicitatieknop behorend bij deze vacature.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.