Koninklijke Kentalis zoekt een

Teamleider zorg

Dienstverband

18 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Roermond (en Nederweert)

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Geef leiding aan betrokken teams die gespecialiseerde zorg en behandeling bieden aan kinderen

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Als teamleider bij Kentalis Roermond en Nederweert kom je te werken in een expertiseorganisatie die derdelijnszorg biedt. Je geeft leiding aan medewerkers die gespecialiseerd zijn in multidisciplinaire behandeling van een bijzondere cliëntgroep: kinderen die vastlopen in hun spraak- en taalontwikkeling, of die doof of slechthorend zijn. Bijzonder is dat je nauw samenwerkt met de behandelcoördinatoren (gedragsdeskundigen) en samen de teams aanstuurt en in hun kracht zet. Hierbij ligt jouw accent op teamcoaching, bedrijfsvoering, personeel en kwaliteit, de behandelcoördinator is eindverantwoordelijk voor de inhoud van de behandeling en kwaliteit van zorg.

Wat ga jij doen?
Als teamleider geef je leiding aan circa 25 professionals (verdeeld over 6 teams), waarbij je nauw samenwerkt met de behandelcoördinatoren. Dit doe je binnen landelijke sector- en organisatiekaders. Jouw belangrijkste taken zijn:

 • Je pakt je lijnverantwoordelijkheid, waaronder jaargesprekken, verzuimbegeleiding, roosterplanning, organisatie en begroting;
 • Je hebt een leidinggevende en coachende rol naar jouw teams en individuele medewerkers;
 • Je geeft mede aansturing en invulling aan het jaarplan, waaronder relatiebeheer en inspanningen om het netwerk met samenwerkingspartners in de regio te vergroten;
 • Je bewaakt de continuïteit, hebt aandacht voor de medewerkers, bent open in je communicatie en hebt oog voor de werksfeer.

Met wie werk je?
Doordat je ze regelmatig bezoekt, heb je korte lijnen met de 4 behandelcoördinatoren en jouw medewerkers die werken in Roermond en Nederweert. Kenmerkend aan de locaties is de welkome sfeer en de gelijkwaardigheid tussen alle collega’s onderling. Binnen regio Limburg stimuleren we eigenaarschap en kennisdeling: ieder team heeft aandachtsfunctionarissen die in het tweewekelijkse teamoverleg een thema (zoals “casuïstiek” of “teamontwikkeling”) inbrengen. Om de 6 weken sluit jij als teamleider hierbij aan. Je hebt laagdrempelig contact met jouw 2 collega-teamleiders van gebied Limburg en manager zorg om even bij te praten, kennis uit te wisselen en om met elkaar mee te denken over wat jullie bezighoudt.

Kentalis in het kort

Als landelijke expertise organisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland.

Wij bieden jou:
Een goede start vinden wij bij Kentalis belangrijk. Daarom word je ingewerkt door een collega en neem je deel aan het Kentalis leiderschapsprogramma. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een bruto maandsalaris van €2.853,- tot €4.211,- (FWG 55) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op onbepaalde tijd bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden;
 • Een parttime dienstverband van 18 uur per week, waarbij we jouw werkdagen zo afstammen dat het voor iedereen goed uitkomt;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur PBL (naar rato) wat je kunt inzetten voor verlof of uitbetaling. Extra’s zoals 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW en reiskostenvergoeding;
 • Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden en faciliteren we met een laptop en telefoon;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?

Wie ben jij?
Jij bent een inspirerend leidinggevende die verbindend kan werken ondanks de fysieke afstanden tussen de teams. Dit breng je mee:

 • Een afgeronde relevante zorg gerelateerde hbo opleiding;
 • Je hebt ervaring als leidinggevende in de zorg;
 • Naast coachend ben je ook resultaatgericht, en zet je met de teams acties uit om de doelen uit het jaarplan om te zetten naar resultaten;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer.

Interesse?
Ben je enthousiast over de functie en er van overtuigd dat jij en Kentalis bij elkaar passen? Solliciteer vóór 6 oktober naar de functie van teamleider zorg. De gesprekken vinden plaats op 15 oktober en kunnen digitaal plaatsvinden. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Heb je vragen over deze functie? Karin Petit, manager zorg, en Wendy van de Ven, teamleider, maken graag tijd voor jou en jouw vragen. Bel of app Karin via 06 13 57 46 90 of Wendy via 06 10 00 94 96.

Heb je vanwege een beperking ondersteuning nodig bij jouw sollicitatie, stuur een mail naar werkenbijkentalis@kentalis.nl. Binnen enkele werkdagen neemt één van de recruitment collega’s contact met jou op. Solliciteer ook op de gebruikelijke wijze via onderstaande sollicitatiebutton.
We vragen altijd om referenties en een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure.

Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie stellen we niet op prijs.