Maastricht UMC+ zoekt een

Technisch ICT Applicatiespecialist Klinische Genetica

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Houd jij van IT-technische uitdagingen in een innovatieve omgeving? Heb je ruime ervaring met IT en werk je graag in een organisatie met sociale impact? Ben je daarnaast ook nog eens leergierig en bereid om die stap extra te zetten om je verder te ontwikkelen? Dan willen we jou graag verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen het Maastricht UMC+ is de afdeling MIT (Medische Instrumentatie en Informatie Technologie) verantwoordelijk voor het beheer van de IT en medische apparatuur maar is ook betrokken bij de aanschaf van nieuwe toepassingen en innovatietrajecten.

Deze vacature is ten behoeve van de ondersteuning van de afdeling Klinische Genetica op IT-technisch gebied. De functie is vooral gericht op het klinisch genetisch registratiesysteem en de koppelingen daarvan met andere systemen binnen en buiten het MUMC+. De nadruk ligt op technische vraagstukken en beheer.

Je werkt samen met 3 applicatiespecialisten/Oracle software ontwikkelaars en het team Informatiemanagement van Klinische Genetica, bestaande uit 6 functioneel beheerders en de informatiemanager. Gezamenlijk worden ontwikkeling, beheer en ondersteuning van de Klinische Genetica-specifieke systemen verzorgd. Het beheer van de ICT infrastructuur, servers, operating systems, PC werkplekken e.d. wordt door een ander team van MIT uitgevoerd.

Verder heeft Klinische Genetica een strategische samenwerking met de afdeling Genetica van het Radboudumc, en op IT-vlak wordt ook met hen nauw samengewerkt.

Functie omschrijving
Je werkt in teamverband met de andere ontwikkelaars en beheerders aan ontwikkeling, onderhoud en beheer van de ICT systemen die gebruikt worden binnen het genetica vakgebied. Daarnaast participeer je in projecten voor het innoveren van de laboratoriumdiagnostiek en optimaliseren van de (lab)processen, waarbij wordt samengewerkt met laboratoriumspecialisten en bio-informatici van de afdelingen Klinische Genetica van MUMC+ en Radboudumc.

Wij zoeken een breed georiënteerde allround technische IT-specialist. Wij bieden een informele, open en collegiale werksfeer en een veelzijdige functie.

Het takenpakket ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:
 • Je ontwikkelt en onderhoudt koppelingen: tussen Klinische Genetica systemen, met andere systemen binnen en buiten MUMC+, met de Radboudumc samenwerkingspartners;
 • Je adviseert over en levert een bijdrage aan de technische architectuur, zoals te gebruiken standaarden, formaten, technische oplossingen, het systeemlandschap, interfacing, en afstemming van de technische architectuur met de Radboudumc samenwerkingspartners;
 • Je zet technische randvoorwaarden op met betrekking tot bijv. de technische integratie van webapplicaties, client-server applicaties, en webdav-functionaliteit;
 • Je bepaalt de invoeringsstrategie van een nieuwe release, samen met Informatiemanagement en de Radboudumc samenwerkingspartners;
 • Je analyseert de oorzaken van storingen en lost deze op. Indien nodig zorg je voor een work-around;
 • Onderhoud en doorontwikkeling van bestaande applicaties.
Om het takenpakket te kunnen uitvoeren heb je veel overleg binnen en buiten Klinische Genetica, waarbij je snel bruggen moet kunnen bouwen en overeenstemming bereiken met diverse soorten collega's.

Wat vragen wij van jou?
Gevraagde kennis en ervaring:
 • Relevante HBO/WO-opleiding;
 • Ervaren (5-10 jr) software ontwikkelaa;
 • Ervaring met interfacing, waaronder SOAP en REST webservices, is vereist;
 • Ervaring met HL7 messaging en messagebrokers zoals SAP-PO, Nextgen (Mirth) Connect en Cloverleaf is een pré;
 • Algemene relationele databasekennis en kennis van SQL zijn vereist;
 • Ervaring met PL/SQL en Oracle RDBMS is vereist;
 • Ervaring met Oracle Apex en Crystal Reports is een pré;
 • Kennis van Java is vereist;
 • Software versiebeheer tool ervaring, bijv. Bitbucket (i.v.m. releasemanagement);
 • Ervaring met Jira en Confluence is een pré;
 • Uitvoeren van dagelijkse beheertaken;
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Goed kunnen werken in teamverband;
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Je werkplek is bij de afdeling Klinische Genetica. De afdeling Klinische Genetica (ca. 190 medewerkers) richt zich op diagnostiek, directe patiëntenzorg en onderzoek van erfelijke aandoeningen. De afdeling werkt zeer nauw samen met de afdelingen Genoomdiagnostiek en Translationele Metabole Ziekten van het Radboudumc te Nijmegen; deze samenwerking vereist een gemeenschappelijke informatievoorziening en koppeling van systemen, waardoor ook op automatiseringsgebied nauw wordt samengewerkt. De afdeling beschikt oa. over het Oracle maatwerksysteem Helix t.b.v. patiënt- en diagnostiekregistratie, en bioinformatische Java maatwerkapplicaties t.b.v. de analyse en interpretatie van laboratoriumresultaten. Het Laboratorium Klinische Genetica is ISO 15189 gecertificeerd en ziet technologische vernieuwing als belangrijkste pijler in de verbetering en efficiënter maken van de diagnostiek.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 12 maanden voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

In deze functie worden geen reguliere onregelmatigheidsdiensten gedraaid, wel zijn af en toe werkzaamheden in avond- en weekenduren noodzakelijk.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.
Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.707,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A10 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.