De Zorggroep zoekt een

Thuisassistent, Hulp aan Huis, Ondersteuning Thuis

Dienstverband

1

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, VMBO

Standplaats

Reuver Reuver Reuver Well Nieuw-Bergen Sevenum Horst Sevenum Maasbracht Baarlo Maasbree Panningen Helden Panningen St. Odiliënberg Herkenbosch Herten Swalmen Swalmen Roermond Venray Venray Venray Venray Venlo Blerick Venlo Venlo Venlo Venlo Tegelen Tegelen Tegelen Venlo Venlo Venlo Venlo Beesel Bergen Echt Horst aan de Maas Heythuysen Maasbracht Nederweert Helden Herkenbosch Roermond Venlo Venray Weert

Werkvelden

Ouderenzorg

Een hele leuke deetijd baan!

Ideale deeltijdbaan voor iedereen die liefdevolle zorg wil bieden en affiniteit heeft met ouderen  (alle leeftijden, ook voor mannen en studenten) óf voor zorgprofessionals die op zoek zijn naar een functie met minder fysieke belasting. Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen, in de eigen vertrouwde omgeving. Ook als de gezondheid achteruit gaat en er meer zorg nodig is. Dat is niet altijd makkelijk geregeld. Zorgprofessionals hebben soms te weinig tijd en mantelzorgers raken steeds vaker overbelast. Daarom is er deze service/dienst die liefdevolle zorg, ondersteuning en aandacht wél doorlopend kan bieden. Daarnaast bieden we mensen met de ziekte dementie die in een woonvorm van Kleinschalig wonen verblijven (en in aanmerking komen voor meerzorg) ook deze service/dienst. Dit doen we met Thuisassistenten en leveren we vanuit Groene Kruis Hulp aan Huis. Wij werken met vaste gezichten, dat is wel zo vertrouwd. Wil jij dat vertrouwde gezicht zijn? Kom dan bij ons werken!

Voor wie?
Deze functie is geschikt voor iedereen die liefdevolle zorg wil bieden en affiniteit heeft met ouderen. Zeker ook voor senioren (mannen), studenten en zij-instromers. Daarnaast is deze functie erg geschikt voor zorgprofessionals die nog wel enigszins fysiek belastbaar zijn, maar niet meer in de mate zoals vereist bij een zorgfunctie.
Als Thuisassistent werk je binnen de afdeling Ondersteuning Thuis, dat onderdeel is van de sector Groene Kruis Thuiszorg. Je wordt gekoppeld aan één of meerdere cliënten en diens mantelzorger(s). Wij vinden het belangrijk dat er een goede ‘match’ is tussen de cliënt, de mantelzorger(s) en de Thuisassistent zodat er een vertrouwensrelatie opgebouwd kan worden.
Een vooropleiding in de zorg is niet noodzakelijk. Iedereen volgt bij ons een basisprogramma.

Wat ga je doen?
De werkzaamheden vinden plaats bij de cliënt thuis of bij een van onze woonvormen van Kleinschalig wonen. Cliënten zijn veelal mensen met beginnende tot gevorderde dementie. De coördinatie van zorg is in handen van de eerste verantwoordelijke Verzorgende (IG), Verpleegkundige of Thuisbegeleider. Je hebt een belangrijke rol in een stuk aandacht en tijd voor de cliënt en het aanbrengen van structuur, dag-invulling en activiteiten. Verder stem je met je collega’s af wat je doet en hebt gedaan, zodat deze op de hoogte zijn van de actuele situatie. Je houdt bij wat de toestand is van de cliënt en je voert ook cliëntgegevens op een tijdige en correcte manier in het cliëntdossier in.
Heb jij een zorgdiploma (minimaal Helpende) dan kun je gekoppeld worden aan een cliënt waar je ook helpt met de ADL (zoals afgesproken in het zorgplan).
Je ondersteunt ook bij de huishouding, hierbij kun je denken aan zaken als bed opmaken, maaltijd(en) voorbereiden, boodschappen doen, etc.

Wat maakt jou de juiste Thuisassistent?
Je beschikt over goede sociale vaardigheden en kunt zelfstandig werken. Je hebt goede uitdrukkingsvaardigheden, in verband met afstemming met collega's is het belangrijk dat je zowel schriftelijk als mondeling je op een heldere manier kunt uitdrukken. De fysieke belasting is minder dan in een zorgfunctie. Er zal toch enige fysieke belasting zijn, bijvoorbeeld het dragen van boodschappen, rolstoel duwen, eventueel tillen bij ADL. Onregelmatig werken, dus avonden en weekenden vind je geen probleem.
Je:

  • bent respectvol
  • hebt een oplettende houding (signaleerfunctie)
  • kunt makkelijk overweg met een smartphone en de computer
  • bent in bezit van een auto

Hoe zorgen wij voor jou?
Als Thuisassistent schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 25 met een maximum salaris van € 2.555,74 bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.
Je kunt bij een match met een cliënt starten in een dienstverband voor de duur van een jaar voor 1 uur per week. Voor onze interne mobiliteitskandidaten zijn afwijkende uren bespreekbaar.
Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de cliënten is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:

  • vakantiegeld van 8%
  • eindejaarsuitkering van 8,33%
  • aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, een fitnessregeling, collectieve verzekeringen, een kortingspas voor verschillende winkels en goedkope uitjes in het "weg-na-het-werk"-programma.

Voor welke gemeentes/plaatsen zoeken wij geschikte Thuisassistenten?
Voor alle gemeentes van ons werkgebied tussen Echt en Bergen (Limburg), dus ook de hoek Weert/Ospel.

Direct solliciteren?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je cv toe.
Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag bij indiensttreding een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Informatie
Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Carina Cuypers, telefoonnummer 06-18818014 of Veronique Mijnes telefoonnummer 06- 23825690.

Interesse in andere vacatures binnen De Zorggroep?
Op www.werkenbijdezorggroep.nl  vind je een overzicht van alle actuele vacatures.
Staar je niet blind op een vacature. Er is zoveel te doen bij De Zorggroep. Er zit vast een leuke functie voor jou bij.

Over De Zorggroep
Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorgcentra bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit positieve gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Bijna 6000 medewerkers (en duizenden vrijwilligers) zetten zich dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt datgene doen waar hun hart ligt.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.