De Zorggroep zoekt een

Thuisassistent, regio Bergen en regio Weert

Dienstverband

1

Opleidingsniveau

MBO niveau 1

Standplaats

Bergen Nederweert Weert

Werkvelden

Ouderenzorg

Een leuke deeltijdbaan!

Ideale deeltijdbaan voor senioren, studenten of zorgprofessionals die op zoek zijn naar een functie met minder fysieke belasting. Voor iedereen die liefdevolle zorg wil bieden en affiniteit heeft met ouderen. Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen, in de eigen vertrouwde omgeving. Ook als de gezondheid achteruit gaat en er meer zorg nodig is. Dat is niet altijd makkelijk geregeld. Zorgprofessionals hebben soms te weinig tijd en mantelzorgers raken steeds vaker overbelast. Daarom is er een nieuwe service die deze liefdevolle zorg, ondersteuning en aandacht wél doorlopend kan bieden. In alle rust. En dat noemen we Groene Kruis Hulp aan Huis. Wij werken met vaste gezichten, dat is wel zo vertrouwd. Wil jij dat vertrouwde gezicht zijn? Kom dan bij ons werken!

Voor wie
Deze functie is geschikt voor iedereen die liefdevolle zorg wil bieden en affiniteit heeft met ouderen. Zeker voor senioren, studenten en zij-instromers. Daarnaast is deze functie erg geschikt voor zorgprofessionals die nog wel enigszins fysiek belastbaar zijn, maar niet meer in de mate zoals vereist bij een zorgfunctie.
NB: voor onze interne mobiliteitskandidaten zijn afwijkende uren bespreekbaar.

Als Thuisassistent werk je binnen de afdeling Ondersteuning Thuis, dat onderdeel is van de sector Groene Kruis Thuiszorg. Je wordt gekoppeld aan één of meerdere cliënten en diens mantelzorger(s). Wij vinden het belangrijk dat er een goede ‘match’ is tussen de cliënt, de mantelzorger(s) en de Thuisassistent zodat er een vertrouwensrelatie opgebouwd kan worden.

Over de functie
De werkzaamheden vinden plaats bij de cliënt thuis. Cliënten zijn veelal mensen met beginnende tot gevorderde dementie. De coördinatie van zorg is in handen van de eerste verantwoordelijke verpleegkundige of thuisbegeleider.

Afhankelijk van je ervaring en eventuele zorgdiploma, zal je verantwoordelijk zijn voor een aantal taken. Je hebt sowieso een belangrijke rol in een stuk aandacht en tijd voor de cliënt en het aanbrengen van structuur. Daarnaast ga je de cliënt helpen met de verzorging en huishouding. Verder stem je met je collega’s af wat je doet en hebt gedaan, zodat deze op de hoogte zijn van de actuele situatie. Je houdt bij wat de toestand is van de cliënt en je voert ook cliëntgegevens op een tijdige en correcte manier in het cliëntdossier in.

Heb jij ook een zorgdiploma (minimaal Helpende) dan kun je gekoppeld worden aan een cliënt waar je ook helpt met de ADL (zoals afgesproken in het zorgplan).

Bij huishouding kun je denken aan zaken als bed opmaken, maaltijd(en) voorbereiden, boodschappen doen, etc.

Wij vragen

  • Goede sociale vaardigheden en zelfstandig kunnen werken
  • Een respectvolle omgang met de cliënt
  • Een oplettende houding (signaleerfunctie)
  • Goede uitdrukkingsvaardigheden (in verband met afstemming met collega’s is het belangrijk dat je zowel schriftelijk als mondeling je op een heldere manier kunt uitdrukken)
  • Je kunt makkelijk overweg met een smartphone en de computer
  • Je bent in bezit van een auto
  • Hoewel de fysieke belasting minder is dan in een zorgfunctie, komt er wel enige fysieke belasting bij kijken (dragen van boodschappen, bukken bij schoonmaken, evt. tillen bij ADL)
  • Werken in avonden en weekenden hoort erbij

Een vooropleiding in de zorg is niet noodzakelijk. Iedereen volgt bij ons een basisprogramma. Er zijn volop doorgroeimogelijkheden.

Wij bieden
Een dienstverband voor een jaar voor vanaf 1 uur per week, het aantal uren is bespreekbaar.
De functie is ingeschaald in FWG 25 met een maximum salaris van € 2.481,30 bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week conform cao VVT .

In mei krijg je 8% vakantiegeld en in november een eindejaarsuitkering van 8,33%.

De Zorggroep kent daarnaast een aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, een fitnessregeling, collectieve verzekeringen, een kortingspas voor verschillende winkels en goedkope uitjes in het "weg-na-het-werk"-programma.

Informatie
Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Carina Cuypers, telefoon 06-18818014 of Veronique Mijnes telefoon 06- 23825690.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.