Dichterbij zoekt een

Traineeship Beleidsadviseur in de Zorg bij Dichterbij

Dienstverband

36 uur per week (fulltime)

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Gennep

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Traineeship Beleidsadviseur in de Zorg bij Dichterbij

 

Direct aan de slag als adviseur én de juiste begeleiding krijgen en trainingen volgen? Dat kan met het traineeship Beleidsadviseur in de Zorg bij Dichterbij. Je krijgt een helder beeld van hoe een grote zorgorganisatie functioneert omdat je diverse opdrachten gaat doen, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, bedrijfsvoering, zorginnovaties en technologie.

 

Wat ga je doen

Per 1 september 2021 start er een traineeship, zorg dat je erbij bent!

Als trainee ga je meteen aan de slag om je te ontwikkelen tot zelfstandig beleidsadviseur, waarbij je interim opdrachten binnen verschillende organisatieonderdelen van Dichterbij vervult. Denk hierbij aan opdrachten op het gebied van kwaliteit van zorg, bedrijfsvoering, zorginnovaties en technologie.

Gedurende het traineeship doe je brede ervaring op en breid je je kennis over het functioneren van een grote zorginstelling uit. Wij bieden hierbij ondersteuning om zo te bouwen aan een mooie carrière.

 

Het traineeship biedt een intensief en interactief programma aan; een combinatie van theorie, praktijk, zelfstudie en eigen inbreng en het geeft een helder inzicht in het zorgveld. In de praktijk word je intensief en op maat begeleid door je manager en mentor en heb je veel contact met je medetrainees. Tijdens het traineeship is er ruimte voor eigen inbreng en intervisie. Je krijgt de gelegenheid te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en jouw kennis en ervaring toe te voegen aan de dagelijkse praktijk.

 

Het traineeship duurt in totaal anderhalf jaar, verdeeld in drie blokken van elk zes maanden. In een kort en krachtig introductieprogramma – met daarin zowel kennistrainingen als trainingen in vaardigheden – begin je direct in de praktijk. Het eerste jaar ben je gemiddeld vier dagen per week in de praktijk bezig en één dag met je opleiding. Het laatste half jaar ligt de nadruk meer op de praktijk. Tijdens het traineeship krijg je door middel van diverse workshops, studiemateriaal én concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk een helder beeld van het functioneren van zorginstellingen in een veranderend zorgglandschap. Na dit anderhalf jaar mag je je met recht (junior) beleidsadviseur noemen.

 

 

Met wie ga je dit doen

Je gaat aan de slag met collega’s binnen Dichterbij en wordt gekoppeld aan een vaste mentor en per opdracht is er een manager die je inhoudelijk begeleidt. Afhankelijk van persoonlijke kennis, ervaring en interesse zoeken wij de meest geschikte opdrachten voor jou.

 

Het traineeprogramma wordt verzorgd in samenwerking met adviesbureau BMC. Samen met trainees van BMC Zorg en andere zorgorganisaties vorm je een traineegroep die het trainings- en opleidingsprogramma doorloopt.

 

 

Waar ga je dit doen

Je standplaats is op het kantoor van Dichterbij in Gennep. De opleidingsdagen vinden grotendeels plaats in Amersfoort.

 

 

Zo werken wij

Voor wie werk je?

Waar anderen nog weleens uitgaan van de beperking, is jouw nieuwe werkgever gefocust op wat mensen allemaal wél kunnen. Dat geldt niet alleen voor de cliënt – waarbij ‘Als je het mij vraagt’ (www.alsjehetmijvraagt.nl) een belangrijke rol speelt – maar ook voor jou als medewerker.

 

Samen met Dichterbij (www.dichterbij.nl) ondersteun je mensen met een verstandelijke (en soms ook lichamelijke of psychische) beperking op het gebied van wonen, werken en welbevinden in het stroomgebied van de maas (Noord-Limburg, Oost-Brabant en Zuid-Gelderland). Onder de naam STEVIG (www.stevig.nl) verleent Dichterbij ook specialistische en forensische zorg.

 

Dichterbij streeft naar een ongedeelde samenleving waarin mensen met een beperking een volwaardige plaats hebben en de kans krijgen om hun talenten te ontplooien. De specifieke mogelijkheden van de cliënt vormen het vertrekpunt. Dichterbij daagt cliënten uit om het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt ook voor jou als medewerker. Je krijgt de ruimte om te ondernemen, om initiatief te nemen en om jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan heb jij het Dichterbij-hart en zien we je sollicitatie graag tegemoet.

 

 

Dit ben jij

* Je bent maatschappelijk betrokken en hebt een intrinsieke gemotiveerdheid om bij te dragen aan de kwaliteit en ontwikkeling van de zorgsector

* Je hebt affiniteit met de zorg en kunt dit onderbouwen

* Je beschikt bij voorkeur over kennis en vaardigheden die aanvullend zijn op wat we al veel in huis hebben, bijvoorbeeld op het gebied van zorginnovaties, technologie of facilitaire zaken.

* Je bent analytisch, je weet hoofd- en bijzaken feilloos van elkaar te scheiden en bent in staat ‘de vraag achter de vraag’ te stellen

* Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, je bent een prettige, volwaardige gesprekspartner, durft kritisch te zijn en bent in staat om te reflecteren

 

 

Naast een afgeronde relevante academische opleiding, beschik je ook over:

* Persoonlijk ondernemerschap, je bent proactief, daadkrachtig en je durft initiatief te nemen

* Ambitie en de wens om je persoonlijk te ontwikkelen

* Een professionele houding, integriteit, zorgvuldigheid en onafhankelijkheid

* Maximaal twee jaar werkervaring en rijbewijs B is een pre

 

 

Dit krijg je ervoor terug

* Een afwisselende functie voor 36 uur per week met carrièreperspectief

* Een passend opleidings- en trainingspakket en aandacht voor jouw eigen professionele ontwikkeling met diverse doorgroeimogelijkheden na het traineeschap

* Een positieve en zinvolle dag, vanuit een zelfstandige rol

* De voordelen van een grote organisatie én het werken in een klein, zelfstandig functionerend bedrijfsonderdeel

* Een salaris van minimaal € 2.151,- en maximaal € 3.289,- bruto, conform CAO-Gehandicaptenzorg FWG 45 op basis van een 36-urige werkweek

* Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag

* De mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering

* Een contract voor de duur van het traineeschap, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid

 

 

Interesse

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Gerdo Peters via telefoonnummer 06-46846111. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij via telefoonnummer 088-7540060 .

De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 28 mei en vrijdag 4 juni, op de Zwerfheide 2 in Gennep.

 

Reageren op deze mooie uitdaging kan tot en met 23 mei via de website van Dichterbij, waar je via het sollicitatieformulier –naast het invullen van je persoonlijke gegevens- je cv en een uitgebreide motivatiebrief kan uploaden. Je vindt het sollicitatieformulier via onderstaande link;

https://www.dichterbij.nl/werken-bij/traineeship-zorg-bij-dichterbij