Zuyderland zoekt een

Traineeship Verpleegkundige zonder ziekenhuiservaring Flexpool Zuyderland Medisch Centrum

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Geen ziekenhuiservaring, maar wel gediplomeerd verpleegkundige? Bevoegd en bekwaam in verpleegtechnische handelingen, maar mis je nog klinische werkervaring? Dan is het 12 maanden durende Traineeship van de Flexpool Cure de oplossing voor jou!

Jouw nieuwe baan

Wij zijn ons ervan bewust dat jij nog geen verpleegkundige ervaring hebt binnen een ziekenhuis. Daarom bieden wij je een gedegen inwerktraject om beter bekend te raken met de dynamiek van de diverse verpleegafdelingen.

Het eerste half jaar word je drie maanden ingewerkt op één snijdende afdeling, gevolgd door drie maanden op één beschouwende afdeling. De ene periode op locatie Sittard-Geleen, de andere periode op locatie Heerlen. Zo kom je vanzelf in aanraking met diverse ziektebeelden, het echte klinisch redeneren en het doornemen, aftoetsen en uitvoeren van variërende verpleegtechnische handelingen. Na dit half jaar ga je zelfstandig aan de slag en ontwikkel jij je verder tot volwaardig en allround ziekenhuisverpleegkundige!

Wat neem je mee?

 • Een mbo of hbo verpleegkundig diploma, of een ander in Nederland gewaardeerd buitenlands diploma op een vergelijkbaar niveau.
 • Een BIG registratie.
 • Een denk- en handelwijze vanuit gezamenlijkheid, gelijkwaardigheid, eigenaarschap en verantwoordelijkheid.
 • Enthousiasme en daadkracht om jouw ervaring te verbreden op zowel locatie Sittard-Geleen als locatie Heerlen.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een contract voor de duur van één jaar, met zicht op onbepaalde tijd.
 • Een werkweek van gemiddeld 24 tot 36 uur, in overleg bespreekbaar. Zonder vaste dagen of tijden, met standaard 8 uurs diensten.
 • Een bruto maandsalaris in FWG 45 startend bij € 2.554, - tot € 3.468, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring. Als hbo-verpleegkundige bestaat de mogelijkheid om, na het succesvol afronden van het eerste half jaar, door te stromen naar FWG 50.
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), cao Ziekenhuizen.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.
 • Regelmatig de mogelijkheid om je te verdiepen in diverse aandachtsvelden, alsook volop goede doorgroeimogelijkheden.

Welkom in het team

Werken als verpleegkundige in het ziekenhuis: dat is wat jij wil! De uitdaging om middels het Traineeship jezelf verder te ontwikkelen ga je niet uit de weg. Daarnaast vind je het leuk om je netwerk te vergroten. Je maakt namelijk deel uit van het Flexpool team (bestaande uit ± 70 verpleegkundigen, verzorgende-verplegenden én medewerkers zorg) en leert tevens verschillende collega’s op de verpleegafdelingen kennen. Een leuke en afwisselende functie

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met Madelon Gelissen-Severeyns (teamleider), via 06-13928236. 

Een motivatiebrief is niet nodig! Wel ontvangen wij graag, naast je CV, jouw beknopte antwoorden op de volgende drie vragen:

 1. Wat vind jij belangrijk in jouw werk?
 2. Onze kernwaarden zijn ‘Verfrissend alledaags’, ‘Met aandacht’ en ‘In samenhang’. Hoe zou jij dit toepassen in jouw werk?
 3. Wat maakt jou de geschikte kandidaat voor deze functie?

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.