Buro Andersom zoekt een

Trajectbegeleider Buro Andersom (Noord-Limburg)

Dienstverband

32-36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Belfeld

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk

Trajectbegeleider buro Andersom (Noord-Limburg)

Word jij onze nieuwe trajectbegeleider?

 • 32 – 36 uur per week
 • Dienstverband in overleg
 • Noord-Limburg

 

Zorg op maat
Iedereen wil zich goed voelen en deel uitmaken van de samenleving. De één lukt dat aardig, de ander heeft daar wat meer hulp bij nodig. En die helpende hand, die reik jij aan. Hoe groot en complex, of juist klein en – voor anderen – eenvoudig een hulpvraag is: jij biedt dat steuntje in de rug om samen te zoeken naar een passende oplossing. Jij bent die veilige haven om altijd op terug te kunnen vallen. Jij verandert uitzichtloosheid in een nieuwe dag om naar uit te kijken. Werk samen stap voor stap aan een betere toekomst.

Jij als trajectbegeleider
Binnen jouw werkdag begeleid en ondersteun jij cliënten bij praktische problemen die zij tegenkomen in het dagelijks leven. We dragen zorg voor een grote diversiteit aan doelgroepen, waarbij doorgaans sprake is van een dubbele diagnose en diverse problematieken. Denk hierbij aan financiële problematiek, een justitieel verleden, verslaving, sociale problematiek, agressie of geweld. We denken en handelen vanuit een systeemperspectief, waarbij we aandacht houden voor zowel het cliëntsysteem als het brede sociale systeem rondom de cliënt. Je werkt binnen ons team aan een toekomst die het best is voor zowel cliënt als maatschappij.

 

Dit zijn jouw taken en verantwoordelijkheden

Ondersteunen

Jij signaleert directe én indirecte hulpvragen van cliënten en herkent het probleemgebied waar deze hulpvragen vandaan komen. Vervolgens ondersteun je ze bij het vormen van een oplossing voor deze problemen. Jij bent een aanspreekpunt voor cliënten waar ze altijd op terug kunnen vallen. Daarnaast treed je op als vertegenwoordiger van de cliënt in contacten met het cliëntsysteem, het brede (sociaal-maatschappelijke) systeem en andere externe contacten.

Analyseren en handelen

Je draagt zorg voor het deskundig analyseren van de (thuis)situatie van de cliënt en de (sociale) context waarin diegene leeft. Deze houd je altijd in gedachten bij het bieden van de juiste zorg en ondersteuning.

Hierbij denk en handel je vanuit verschillende perspectieven, waarbij je de verbinding weet te leggen tussen de domeinen zorg en welzijn, werk en scholing.

Motiveren en stimuleren

Eén van jouw doelen is om zinvolle dagactiviteiten voor de cliënt te bedenken en hier invulling aan te geven, ter ondersteuning van het begeleidingstraject. Je stimuleert hierbij de maatschappelijke participatie van de cliënt en je maximaliseert de zelfredzaamheid. Tijdens dit traject is het belangrijk om de cliënt blijvend weten te motiveren, zodat de oplossingen die je biedt van zo lang mogelijke duur zijn.

Samenwerken

In jouw werkdag staat samenwerken centraal, samen met de cliënt en andere hulpverleners. Je werkt op basis van de ondersteuningsplan- en rapportagesystematiek zoals deze door Buro Andersom voorgeschreven zijn. Je registreert en rapporteert op professionele wijze over de uitgevoerde werkzaamheden, zodat jouw samenwerking met collega’s zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

 

Jij bent

 • Communicatief, sociaal, klantgericht en goed in het onderhouden van contacten
 • Analytisch en oplossingsgericht
 • Vindingrijk, initiatiefrijk en je kunt binnen de geijkte kaders denken
 • Iemand met gevoel voor humor en relativeringsvermogen
 • Stressbestendig en flexibel
 • Zelfstandig en je kunt omgaan met externe netwerken van de cliënt

 

Jij hebt

 • Minimaal een relevante afgeronde mbo-4 opleiding, aangevuld met aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
 • Bij voorkeur een BIG-registratie of je bent bereid deze te behalen
 • Aantoonbare kennis van psychiatrie en verslaving
 • Meerdere jaren werkervaring
 • Kennis van en affiniteit met ICT in de zorg
 • Een rijbewijs B en de beschikking over een eigen auto

 

Wij zijn Buro Andersom
En wij bieden individuele begeleiding aan mensen met een persoonlijke en vaak complexe hulpvraag. Wij helpen deze mensen weer op weg. Want wij geloven dat er voor iedereen geschikte hulp te bieden is, hoe complex de situatie ook is. Dit kan bijvoorbeeld het zoeken naar een geschikte woonplek of het bouwen aan een stevig sociaal netwerk zijn. Maar ook het leren omgaan met een verslaving of het op orde brengen van de financiële situatie. Ons doel? Zorgen dat de cliënt de draad weer op kan pakken en naar de toekomst durft te kijken.

Zo werkt werken bij Buro Andersom
Wij bieden een contract aan voor bepaalde tijd. Maar omdat wij graag bouwen aan een toekomst samen, is er uitzicht op verlenging of onbepaalde tijd. De werktijden zijn afhankelijk van de locatie en de hulpvraag van de cliënt. Wij bieden hierbij de ruimte om jezelf te ontwikkelen en aan je carrière te werken. Het salaris dat wij bieden is conform CAO Sociaal Werk.

Wist je dat…

 • De gemiddelde leeftijd bij Buro Andersom 35,5 jaar is
 • We jaarlijks een teamuitje en bedrijfsuitje hebben
 • We investeren in jouw ontwikkeling 
 • We twee keer per jaar samen bouwen aan Buro Andersom, want samen maken we onze organisatie beter
 • We diverse sportieve uitjes organiseren door het jaar

Interesse, meer weten?
Stuur je sollicitatiebrief en CV dan naar onze contactpersoon Clint Theunissen via personeelsadministratie@buro-andersom.nl.