Koraal zoekt een

Trauma Sensitief Professional - JenS

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Regio Parkstad zoekt voor JENS op enthousiaste teamspelers met affiniteit voor werken in het onderwijs. Je vind het leuk om binnen een schoolse setting zorgaanbod in de vorm van een behandelgroep vorm te geven!


Samen anders doen

JENS is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties. Vanaf 1 januari 2019 bieden wij preventieve en ambulante jeugdhulp in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. Daarnaast werken wij samen met ruim 60 andere aanbieders. Deze organisaties werken allemaal onder de noemer JENS. Wij vullen elkaar aan en bundelen onze expertise in de ondersteuning, hulp en behandeling aan jeugdigen en hun gezinnen.

We geloven in de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze kinderen veilig en gezond te laten opgroeien, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen voor een fijne en stabiele toekomst. Daarom werken wij samen met de kinderen en jongeren, hun ouders, buurt en school. Wij ondersteunen en helpen jeugdigen zoveel mogelijk in de eigen omgeving om problemen snel te signaleren en duurzame oplossingen te realiseren. Als dat nodig is, bieden wij ambulante begeleiding, behandeling en diagnostiek, dichtbij en integraal. Onze hulp is zo licht en gewoon als mogelijk maar direct intensief indien nodig. Het motto van JENS is: 'Samen anders doen'. Daarom zoeken wij de verbinding met organisaties en belanghebbenden in de buurt. De kernwaarden van JENS zijn: speels, eigenwijs en stoer.

Geloof jij in traumasensitief werken, heb je ervaring op het gebied van hechting en systeemgericht werken? Dan zoeken wij jou!

Byzonderwijs

Byzonderwijs is een samenwerking tussen zorg en onderwijs waarbij we integraal gaan samenwerken, een behandelaanbod creëren in een schoolse setting, in dit geval SO/VSO de Pyler in Heerlen voor kinderen met de leeftijd 4 t/m 8 jaar.

Het is een traject van 1 kalenderjaar waarin kinderen op school actief deelnemen aan een behandelgroep, groepsbehandelingen en indien nodig, individuele behandelingen. Waarbij ze aan een vaste klas en juf of meester worden gekoppeld en het doel is om het kind schoolrijp te maken en het perspectief ook is binnen het kalenderjaar volledig uit te stromen naar een onderwijssetting. Daarnaast zijn ouders en opvoeders ook onderdeel van het zorgprogramma.

Over de functie

Voor deze leuke uitdaging zoeken we enthousiaste teamspelers die het leuk vinden om binnen een schoolse setting een zorgaanbod in de vorm van een behandelgroep vorm te geven op een vernieuwende manier.

Dit betekent dat jij met jouw collega's ervoor zorgdragen dat het behandelklimaat en het programma dagelijks wordt uitgevoerd en je werkt aan een veilig klimaat waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen.

Wat vragen wij van jou?
  • Je bent een bevlogen, actieve en betrokken professional die van afwisselende werkzaamheden houdt en die stevig in zijn/haar schoenen staat.
  • Je kunt integraal samenwerken met leerkrachten binnen het onderwijs en weet hierin krachten te bundelen en daardoor gebruik te maken van elkaars kwaliteiten.
  • Je bent een teamspeler én je kunt ook goed zelfstandig functioneren.
  • Je krijgt energie van vindplek gericht werken en beweegt als een vis in het water zowel in het zorglandschap als in een onderwijssetting.
  • Je beschikt over een afgeronde, relevante Hbo-opleiding (bij voorkeur met SKJ registratie).
  • Je sluit maandag tot en met donderdag aan bij schooltijden met daarnaast ambulante begeleiding. Je bent bereid om werkdagen aan te passen aan de schoolkalender en daarmee rekening te houden met vakantieperiodes.
  • Start behandelprogramma komend schooljaar, 5 september 2022; start medewerkers zodra beschikbaar.
  • Eventuele combinaties met ambulante begeleiding/behandeling zijn mogelijk.
Werken voor JENS

Je krijgt de kans om mee te werken aan de transformatie van de jeugdzorg in Heerlen, Landgraaf of Voerendaal volgens de kernwaarden van JENS: Samen, Anders, Doen. Dat doen we door te investeren in preventie, eigen kracht, de-stigmatisering, de-medicalisering, normalisering en het vergroten van het probleemoplossend vermogen van gezinnen en hun sociale netwerk.

Als je voor JENS kiest, krijg je op basis van opleiding, kennis en ervaring een contract bij één van de organisaties die samen de coöperatie vormen. Je wordt aangenomen op basis van de afspraken die binnen die organisatie gelden. Denk daarbij aan selectieprocedure en (arbeids)voorwaarden.

Durf jij de uitdaging aan?

Wil je eerst meer weten over JENS? Kijk dan op onze website www.jenshelpt.nl. Of maak een afspraak voor een dagje meelopen met een JENS-collega, een kennismakingsgesprek of een oriënterende wandeling met een van onze Gebiedsmanagers.

Voor meer informatie over de moederorganisaties verwijzen we je naar de website van de verschillende moederorganisaties.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Stephanie Harmsen, Programmamanager 'lekker in je vel' (06) 23 40 68 45 of Desiree Gotzen, HR-adviseur (06) 18 51 20 73.

Reageren

Stuur je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV naar: dgotzen@jenshelpt.nl onder vermelding van de vacaturetitel.