Zuyderland zoekt een

Twee longartsen (2 x 0,8 fte)

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Binnen de vakgroep Longgeneeskunde van Zuyderland Medisch Centrum ontstaat ruimte voor het aannemen van twee longartsen.

Zuyderland Medisch Centrum is een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). STZ ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoede positie te kiezen met patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

De vakgroep

De huidige vakgroep bestaat uit 17 longartsen, werkzaam op beide locaties van Zuyderland Medisch Centrum te Heerlen en Sittard/Geleen. De vakgroep heeft volledige opleidingsbevoegdheid voor longziekten en participeert in de (voor)opleiding van interne geneeskunde, geriatrie, cardiologie, reumatologie en co-assistenten. Er zijn 19 arts-assistenten werkzaam op de afdeling Longziekten. Thoracale oncologie, ILD en slaapgeneeskunde zijn speerpunten binnen de afdeling Longziekten van het  Zuyderland Medisch Centrum.

Wie bent u?

Wij zoeken 2 jonge, enthousiaste longartsen met affiniteit op het gebied van ILD, infectieziekten/ immunologie en ernstig astma.

Van de kandidaat wordt verwacht:

  • Een actieve deelname aan de opleiding van arts-assistenten en co-assistenten;
  • De bereidheid tot participatie in wetenschappelijke activiteiten en deelname aan managementtaken;
  • Goede contactuele eigenschappen, zowel in omgang met patiënten, collegae en overige medewerkers.

Ons aanbod
De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, vooralsnog voor de duur van 1 jaar. Salariëring vindt plaats conform de AMS regeling. De intentie bestaat om de kandidaat na een jaar toe te laten treden tot de vakgroep longgeneeskunde.

Over Zuyderland Medisch Specialistisch Bedrijf

Binnen het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland zijn vrijgevestigd medisch specialisten en medisch specialisten in loondienst van Zuyderland Medisch Centrum verenigd. De circa 400 medisch specialisten hebben zich samengevoegd in vakgroepen. Zuyderland is als één van de 27 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) landelijk koploper met 13 erkende topklinische functies en is sedert 2003 NIAZ-geaccrediteerd.


Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.