PSW zoekt een

Twee (ondersteunend) begeleiders Geenestraat in Nederweert

Dienstverband

20 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Nederweert

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Hou jij van diversiteit en ben je van nature een actief persoon? Draag jij de ander graag een warm hart toe? Klinkt dat bekend? Dan zijn we per direct op zoek naar jou!

PSW Wonen is voor het woonbegeleidingscentrum op de Geenestraat in Nederweert voor twee keer 20 uur per week op zoek naar twee:

(Ondersteunend) begeleiders

Waarom is deze functie zo leuk?
Je creëert een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat'. De cliënten gaan overdag naar de dagbesteding of naar het werk. In de vrije tijd vinden beide groepen het heerlijk om samen uitstapjes te maken. Zo gaan ze samen winkelen, naar de dierentuin of kamperen. Jij hebt als hun (ondersteunend) begeleider echt de ruimte om deze cliënten daarin te begeleiden en samen met hen te genieten. Het team is een fijn team dat vooral gericht is op de eigen regie van de bewoners en daar de acties en activiteiten voor de bewoners op in zet.

Benieuwd hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet op een woonlocatie? Klik dan hier .

Wat ga je doen?
 • Jij zorgt voor de ontwikkeling en/of het behoud van vaardigheden en zelfstandigheid.
 • Je kunt snel schakelen, speelt in op de individuele zorgbehoefte en voert ondersteunende en cliëntgerichte werkzaamheden uit. Hierbij werk je samen met verwanten die nauw betrokken zijn bij de cliënt.
 • Naast de dagelijkse begeleiding en persoonlijke verzorging lever je een bijdrage aan de uitvoering van de individuele begeleidingsplannen.
De woonlocatie Geenestraat in Nederweert

Locatie Geenestraat biedt begeleiding én huisvesting aan 28 cliënten.

We zijn op zoek naar een collega voor een woongroep met twee huiskamers met 7 oudere cliënten die vooral veel verzorging nodig hebben omdat ze ouder worden. Enkele zijn dementerend of beginnend dementerend en sommigen zijn rolstoel afhankelijk. Overdag gaan zij allemaal naar de dagbesteding (verkort programma).

Daarnaast zoeken we een collega voor een woongroep met twee huiskamers van 6 bewoners. Het leuke aan deze groep is de variatie qua zowel hun leeftijd als het niveau. De leeftijd varieert van 22 tot 38 jaar. De begeleidingsvragen zijn dan ook zeer uiteenlopend; van het ontwikkelen, begeleiden en ondersteunen maar ook verzorgen en dat maakt het werk juist zo afwisselend, uitdagend en daardoor erg leuk.

Een collega aan het woord

"Geen dag is hier hetzelfde en dat maakt het werken zo leuk en afwisselend. Ik werk hier heel graag omdat er bij deze 2 groepen een grote diversiteit is, bewoners met elk hun eigen karakters en behoeften. In de ene woonkamer is er echt sprake van een huiselijke sfeer en zijn de bewoners vaak in de woonkamer te vinden. In de andere woonkamer is er een mix van bewoners die meer zelfstandig zijn en andere bewoners die behoefte hebben aan samen in de woonkamer vertoeven."

Lees hier de ervaringsverhalen van onze collega's over het werken bij PSW of bekijk hier het filmpje.

Wat hebben we te bieden?
 • Een goede en informele werksfeer.
 • Fijne en enthousiaste collega's waar je altijd een beroep op kunt doen.
 • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
 • Ruimte voor eigen initiatief en om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, én een eindejaarsuitkering.
 • En niet te vergeten… Werken bij een werkgever die door onze eigen medewerkers is gekozen tot beste werkgever 2019-2020 van de sector.
Wat breng jij mee?
 • Een agogische opleiding op minimaal niveau 3.
 • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Alle bewoners gaan overdag naar een dagbesteding. Daarom brengt de functie met zich mee dat er in onregelmatige diensten wordt gewerkt (ochtend, avond-, weekend- en slaapdienst).
Goed om te weten!
Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan gerust contact met teamleider Servé de Vries, via 06 22918009 of S.deVries@psw.nl.

De eerste gesprekken worden gepland op Dinsdag 15 December van 9.00 uur tot 13.00 uur. De tweede gespreksronde staat gepland op woensdag 16 december tussen 13.00 - 16.00 uur.

Direct solliciteren?
Ga dan naar onze vacaturepagina www.werkenbijpsw.nl en vul het sollicitatieformulier in bij de juiste vacature.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.