Zuyderland zoekt een

Unitmanager Behandeldienst Zuyderland Zorgcentra

Dienstverband

36

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg

Binnen Zuyderland Zorgcentra zijn wij momenteel op zoek naar een cliëntgerichte, klantgerichte en dienstverlenende Unitmanager Behandeldienst die affiniteit heeft met de ouderenzorg.

Ben jij de inspirerende leider die het team van vakspecialisten meeneemt in het leveren van persoonsgerichte behandeling en begeleiding? Die medewerkers weet te motiveren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen, een actieve houding aan te nemen, ideeën te genereren en ervoor te zorgen dat zij met plezier en bevlogenheid in hun werk staan?

In deze rol waarborg jij de passende inzet van vakspecialistische ondersteuning, optimale personeelsplanning, het vastleggen van relevante managementinformatie en jaarplannen en zet jij vol in op innovatie en zoek je actief naar vernieuwing samen met de professionals.

Zuyderland Zorgcentra bestaat uit meerdere locaties en zorgcentra in het werkgebied van Echt tot en met Stein. We kennen grootschalige en kleinschalige woonvormen, somatiek, psychogeriatrie, verzorgingshuisafdelingen, bijzondere doelgroepen en hospices. Het binden en blijven boeien van medewerkers in een zorgomgeving waar spelregels en inzichten regelmatig veranderen, is een must binnen deze functie.

Wat ga je doen?

Samen met een collega unitmanager ben je verantwoordelijk voor en geef je uitvoering aan het vastgesteld en op de cliënt afgestemd beleid op gebied van behandeling en begeleiding, waarbij wonen, welzijn en zorg op maat centraal staan. Het bieden van maatwerk is hierbij het toverwoord. Het team van vakspecialisten - ruim 120 enthousiaste professionals uit medische, psychosociale en paramedische disciplines - ondersteunt met hun expertise ook de medewerkers van de afdelingen indien gewenst. De unit richt zich op een specifiek werkgebied met cliëntdoelgroepen en/of bijbehorend zorgproces, intramuraal en extramuraal. Als unitmanager participeer je in relevante overlegvormen en projectgroepen in- extern, waarbij het multidisciplinaire karakter een grote rol speelt.

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevante Hbo-opleiding aangevuld of aan te vullen met een managementopleiding. Relevante op (para)medische of psychosociale behandelzorg gerichte kennis is een pré en je hebt inzicht in de specifieke problematieken van de diverse doelgroepen.
 • Je beschikt over leidinggevende ervaring en kunt medewerkers binden en boeien. Je denkt in mogelijkheden, niet in beperkingen. Je kunt relativeren en je hebt gevoel voor humor.
 • Je bent een échte teamplayer die graag cliëntgericht en dienstverlenend te werk gaat.
 • Je bent creatief, innovatief, flexibel, resultaatgericht en daadkrachtig.
 • Je hebt affiniteit met de ouderenzorg en de intramurale en extramurale (ouderen)zorg is bij jou bekend.
 • Je bent in staat tot het realiseren van een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering van de dienst en weet hierbij te anticiperen op interne en externe ontwikkelingen.
 • Je weet de medewerkers te motiveren, te stimuleren en te coachen binnen het teamontwikkelproces, met persoonlijke aandacht en empathie.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar (bij gebleken geschiktheid volgt een aanstelling voor onbepaalde tijd).
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-Ziekenhuizen, inclusief een aantrekkelijke vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
 • Afhankelijk van jouw relevante werkervaring en opleiding een passende salariëring tussen minimaal 3.850 euro en maximaal 5.801 euro bruto per maand op basis van 36 uur per week.
 • De vacature is voor gemiddeld 32-36 uur per week, aantal uren en de werkdagen zijn in overleg bespreekbaar.
 • Deelname aan meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Interesse? 

Inlichtingen zijn telefonisch in te winnen bij Henry Dols, Unitmanager Behandeldienst, via 06-23251363 of Hans Nelissen, Regiomanager via 06-51746892.

Aanvullende informatie

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.